This version of the page http://csr-ukraine.org/keys-kompanii-infopulse/ (94.130.112.184) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-05-19. The original page over time could change.
Кейс компанії Infopulse | CRS Ukraine Skip to content

Кейс компанії Infopulse

«Infopulse» надає послуги з розробки ПЗ, інформаційної безпеки та IT-операцій. Компанія щорічно визначає Цілі та пов’язані з ними заходи щодо реалізації Стратегії корпоративної соціальної відповідальності. «Infopulse» бере активну участь у соціальних програмах, надає підтримку провідним університетам України, дотримується принципів сталості та соціально відповідальних операцій.

ПРОБЛЕМА

Обласні та районні центри, на жаль, у зоні більшого ризику. На щастя місцева влада виділила бюджет для підготовки опорних лікарень, втім лікарі первинної ланки, які першими здійснюють прийом пацієнтів із ознаками COVID-19 та відвідують пацієнтів з уже підтвердженим діагнозом вдома, залишилися навіть без базових засобів індивідуального захисту. Під час пандемії компанія здійснює проєкт допомоги лікарям первинної ланки міста Житомир, де розташоване представництво «Infopulse». Мета проекту – забезпечити лікарів засобам індивідуального захисту (масками, костюмами, окулярами, щитками тощо).  

Ще один виклик компанії – забезпечити безперервність роботи спеціалістів та надання послуг замовникам в нових умовах. Світовий бізнес проходить крізь турбулентні часи, і дуже важливо дати компаніям час пережити шок, оговтатися та адаптувати усі свої процеси до нових реалій. На щастя, IT-індустрія, особливо аутсорсингові компанії, більш пристосована до режиму роботи за віддаленим доступом, у більшості спеціалістів є можливість працювати за робочим обладнанням вдома.

РІШЕННЯ

«На борту літака є таке правило техніки безпеки: спочатку вдягаєш кисневу маску на себе, потім допомагаєш іншим. В першу чергу бізнес має подбати про збереження здоров’я спеціалістів, партнерів, замовників та забезпечити усі необхідні для цього умови. Тільки після того, як компанія відновить власну життєздатність, її КСВ-фокус може розширитись і на підтримку системи охорони здоров’я, або ж проекти, спрямовані на допомогу адаптації громад до форс-мажорних умов», зазначає спеціалістка із КСВ та комунікацій Олена Нескородяна.

Зусиллям спеціалістів станом на 21.04 було зібрано 600 296 тисячі гривень. Для боротьби з коронавірусом компанія регулярно закуповує засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) для лікарів первинної ланки. Це волонтерський проект, який компанія реалізує зусиллями волонтерів Infopulse та спільно із благодійною організацією «Діти надії та любові».

Взагалі волонтери – це основна гордість компанії. Так один  зі спеціалістів розробив чат-бота для Telegram, який відстежує наявність вільних вікон доставки продуктів із супермаркетів та надсилає відповідне повідомлення, а за ініціативи іншого волонтера компанія передала комп’ютер другу сина спеціаліста компанії. Його сім’я не мала достатньо коштів, щоб купити обладнання, тому Infopulse із задоволенням передав хлопцю техніку, встановив необхідне ПЗ, підключив інтернет, і тепер він може дистанційно навчатися на карантині.

РЕЗУЛЬТАТ

Компанія бачить можливості від COVID-19, – це підвищення рівня соціальної відповідальності бізнесу. Так, навіть малий бізнес та дрібні підприємці, який не має значних бюджетів для КСВ-проектів, долучається до цього руху: дизайнери шиють маски та спецодяг для лікарів, заклади харчування надають обіди медикам тощо. Компанії можуть допомогти своїми експертизами та компетенціями. Наприклад, ІТ-компанії – розвивати платформи онлайн-навчання, розробляти чат-боти чи краудфаундингові платформи, тренінгові центри – проводити безкоштовні онлайн-курси.

Компанія закликає не забувати про рушійну силу – корпоративне та pro-bono волонтерство. У кризові часи люди схильні об’єднувати зусилля, займати проактивну позицію у вирішенні проблеми.

Зараз усі компанії проходять етап трансформації, їхня бізнес-стратегія має більш реактивний характер. Представники компанії зазначають, що КСВ-стратегія компанії, яку вони розробляли наприкінці року, наразі уже неактуальна, а їхній головний КСВ-фокус – це збереження здоров’я спеціалістів та допомога громаді медиків. З іншого боку, такі форс-мажори дозволяють виявити рівень гнучкості компаній та проявляють усі зони для зростання. Після завершення пандемії бізнес почне розбудовувати сталу економіку, буде активніше розвиватися волонтерство. В той же час через економічну кризу можуть сильно скоротитися бюджети. Але компанія наголошує: “Всі ми пам’ятаємо, що соціальна відповідальність – це процес, а не кінцева точка”.

Leave a Comment Cancel Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Get A Quote
Get A Quote
Scroll to Top