This version of the page http://univ.kiev.ua/news/12643 (91.202.128.77) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-05-12. The original page over time could change.
Новини: Genesis & KNU Entrepreneurship School – путівник професій в IT-бізнесі
  • Інформація
  • Підрозділи університету
  • Абітурієнтам
  • Наука
  • Студентам
  • Ресурси
  • Новини
  • Пошук
  • en

Новини

Tweet  

Genesis & KNU Entrepreneurship School – путівник професій в IT-бізнесі

07.03.2023

У квітні розпочинається навчання в межах Genesis & KNU Entrepreneurship School 2.0. Проєкт є спільною ініціативою української ІТ-компанії Genesis та КНУ імені Тараса Шевченка.

Для студентів Університету ця програма дає можливість додаткового професійного розвитку. Серед партнерів проєкту – економічний факультет КНУ та університетський центр підтримки підприємців «Дія. Бізнес».

Якщо говорити про те, як утримати талановиту молодь в Україні, то є два головних чинника: якісна освіта й працевлаштування після її здобуття. Тим часом кофаундингова компанія Genesis регулярно посідає перші сходинки в рейтингах найкращих IT-роботодавців в Україні та CEE-регіоні. 

Genesis розвиває продуктове ІТ і водночас намагається вплинути на рівень освіти у галузі. Для цього компанія понад 5 років створює профорієнтаційні та навчальні програми самостійно і у партнерствах із університетами, зокрема КНУ. 

Безкоштовний курс Genesis & KNU Entrepreneurship School 2.0. дозволить студентам Університету познайомитися з особливостями українського галузевого ринку, етапами створення IT-продукту та допоможе зрозуміти можливості власного професійного розвитку в цьому бізнесі.

Упродовж десяти тижнів учасники перейматимуть експертизу спеціалістів компанії Genesis. Програма побудована на основі п’яти блоків: про продукт, ринок, команду, маркетинг та аналітику.

«Співпраця університету та компанії Genesis дозволяє ефективно поєднувати академічні ресурси та практичний досвід компанії. Зокрема, щорічний запуск партнерського проєкту Genesis & KNU Entrepreneurship School є однією з важливих ініціатив для розвитку підприємницької освіти, яка створює потужну синергію та розширює професійні можливості наших студентів», – говорить проректорка з науково-педагогічної роботи КНУ Інна Степанець.

Шевченківці, які брали участь у попередньому наборі, схвально відгукуються про курс навчання.

Олексій Половніков, студент 2-го курсу бакалаврату економічного факультету: «Entrepreneurship School – програма, під час якої я познайомився з корпоративним IT і його культурою, дізнався, що в ній подобається, та зрозумів, чим би я хотів професійно займатись. Зустрів людей, які дали поради, що надалі стали відправною точкою в кар’єрному розвитку».

Маргарита Зайцева, студентка 4-го курсу бакалаврату Інституту міжнародних відносин: «Проходила Genesis & KNU Entrepreneurship School минулого року. Працівники Genesis, які давали лекції, мають великий практичний досвід. Нам розповідали необхідну теорію, багато case study і жодної води – тільки інформація, яка знадобиться для роботи».

Подати заявку на навчання може студент будь-якої спеціальності. Участь у програмі передбачає проходження відбору, адже кількість місць обмежена. Навчання відбуватиметься двічі на тиждень у вечірній час, тому не заважатиме основному освітньому процесу.

Денис Бобилєв, студент 2-го курсу магістратури Інституту права: «Спікери школи вдень працюють над класними проєктами, а увечері приходять поділитися з тобою знаннями та відповісти на цілу купу запитань. Школа значно якісніша за будь-які курси, які можна знайти на тему «з чого почати в ІТ», і дає більше, ніж просто теоретичні знання».

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2023