This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-28. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


МИКОЛА ОНІЩУК: “Для виокремлення Касаційного адміністративного суду потрібне політичне рішення”

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для юридичного видання “Судово-юридична газета”




МИКОЛА ОНІЩУК: “Незалежність системи правосуддя — маркер демократичних перетворень в Україні”

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціональної правової газети “Юридичний вісник України”


МИКОЛА ОНІЩУК: “Актуальним питанням сьогодні є запровадження спеціалізації суддів з розгляду справ про воєнні злочини”


Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для інформаційно-аналітичного видання Femida.ua




Календарний план підготовки суддів, помічників суддів для підтримання кваліфікації, періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації, підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації  працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами квітень  2023 року


Календарний план підготовки суддів, помічників суддів для підтримання кваліфікації, періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації, підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації  працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами травень2023 року


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 




Наказ Про порядок дій при оголошенні повітряної тревоги


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 1 – 5.05.2023
р.



Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Підготовка суддів Верховного Суду триває

28 квітня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Справедливість для всіх” та Проєктом Ради Європи “Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду” продовжила підготовку суддів Верховного Суду.

Другий день занять відкрили та модерували виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, виконуючий обов’язки Голови Верховного Суду, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та заступниця керівника Програми USAID “Справедливість для всіх” Наталія Петрова.

Ефективне управління часом в умовах воєнного стану, як складова організаційної культури помічника судді

28 квітня 2023 року відділ підготовки суддів спільно із Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України провели онлайн-семінар “Ефективне управління часом (тайм-менеджмент) в умовах воєнного стану, як складова організаційної культури помічника судді” для помічників суддів місцевих та апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Питання кваліфікації та судового розгляду злочинів проти основ національної безпеки України

28 квітня 2023 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар-практикум для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Розгляд судами кримінальних проваджень про злочини проти основ національної безпеки України”.

Процедура банкрутства фізичних осіб

28 квітня 2023 року Національна школа суддів України провела семінар у межах підготовки суддів та помічників суддів місцевих господарських судів “Розгляд справ про неплатоспроможність фізичних осіб господарськими судами: проблеми та шляхи вирішення”.

Навчальний візит до Республіки Хорватія

З 23 по 28 квітня 2023 року відбувся навчальний візит української делегації суддів та працівників Національної школи суддів України до Республіки Хорватія (м. Загреб, Осієк) з метою вивчення досвіду, підходів до реагування дотичних суб’єктів та досвіду судового розгляду справ випадків сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом, а також підготовки навчального курсу з цієї тематику. Візит відбувся у межах співпраці НШСУ та ГО “Ла Страда-Україна”.

Усі новини