This version of the page http://vnz.org.ua/novyny/svit (89.184.73.4) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-24. The original page over time could change.
Світ - Вища освіта

Анонси

Міжнародний фонд «Відродження» проводить конкурс на стажування студентів в аналітичних центрах
Стажування студентів вищих навчальних закладів України в Національному банку України
Тут може бути анонс Вашого заходу.

Світ

51 науковець з України працюватиме у польських центрах

Національний науковий центр (Республіка Польща) оприлюднив результати набору спеціальної програми для українських дослідників, яка дозволить їм продовжити наукову діяльність у польських академічних та наукових підрозділах.

Запрацювала гаряча телефонна лінія щодо навчання іноземних студентів

Іноземні студенти, заклади вищої освіти, дипломатичні представництва, суб’єкти господарювання, які мають із закладами освіти України угоди про надання послуг з набору іноземців як кандидатів на навчання, у разі потреби вирішити термінові питання можуть звертатися за цим номером.

В Україні зареєстровано рекордну кількість запрошень для іноземних вступників

У 2021 році зареєстровано більше 65 тисяч запрошень для іноземних абітурієнтів, за останні 10 років цей показник є рекордним.

Уряд Польщі розпочав активну боротьбу з напливом псевдостудентів

Уряд визнав, що в країну приїжджає багато іноземців під приводом отримання освіти. Але в більшості випадків єдина мета таких "студентів" - легалізуватися в Євросоюзі.

Студент Оксфорду пояснив, у чому головна різниця між британською і українською освітою

В українській системі освіти погано, мабуть, майже все. Така система здатна зігнути навіть найбільших ентузіастів. Але це, як не парадоксально, не є найбільшою різницею. Визначальна різниця – у відношенні до навчання.

Кількість іноземних студентів в США падає другий рік поспіль

Інститут міжнародної освіти (ІІЕ) на гроші Державного департаменту США підрахував, що в 2017-2018 навчальних роках кількість нових студентів-іноземців в США зменшилася на 6,6%.

Названо найпривабливіші країни для студентів, - результати дослідження

До трійки лідерів увійшли Німеччина, Великобританія і Франція.

Кількість українських студентів за кордоном протягом останніх двох років зросла на 20%

Щороку аналітичний центр CEDOS збирає та аналізує дані про кількість українських громадян, які навчаються у закордонних університетах.

Угорщина припиняє підтримку важливих для України рішень у міжнародних організаціях через новий закон про освіту

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто викликає в міністерство на понеділок, 11 вересня, посла України в Угорщині Любов Непоп через недавно ухвалений закон про освіту.

Білий дім планує скоротити видачу віз студентам, які приїжджають працювати до США на літо

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість значно скоротити кількість віз, видаваних за програмами культурного обміну.

Work and Travel: На українських студентів чекає праця по 10 годин на добу

Кожного року до Сполучених Штатів приїжджає близько 5 тисяч українських студентів. І це - лише за однією програмою Work and Travel.

За кордоном не довіряють дипломам виданим українськими вишами

Як повідомлялось нещодавно,  деякі країни частково не визнають українські медичні дипломи, зокрема Сирія, Ліван, Ірак та Палестина.

Кабмін затвердив Угоду між Україною та Кіпром, яка відкриє можливості для взаємного визнання документів про освіту

Україна та Кіпр зможуть розпочати обмін інформацією та консультації для підготовки угоди про взаємне визнання документів про освіту.

У Польщі затримали науковців за розкрадання наукових грантів

Службовці відділу боротьби з корупцією Воєводської комендатури поліції у Вроцлаві ведуть слідство щодо зловживань під час реалізації і фінансуванні грантів на наукові дослідження в Гірничо-металургійної академії у Кракові.

Влада Угорщини просуває законопроект, спрямований проти фінансованих з-за кордону навчальних закладів

У Будапешті в неділю тисячі людей вийшли на вулиці на підтримку Центральноєвропейського університету (CEU), заснованого мільярдером Джорджом Соросом, якому загрожує закриття.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>