Пастка для бджіл, або роївня, являє собою особливу конструкцію, яка представлена у вигляді легкого ящика або кошика. Пристрій оснащують кришкою, яка вільно відкривається і так само легко закривається. Така пастка призначена для упіймання, перевезення і тимчасової перетримки рою бджіл на своїх пасіках або лову диких комах і проведення селекції.

Детальніше: Пастка для бджіл

Як виготовити рамкову роївню своїми руками? Щоб самостійно зробити роївню, насамперед рекомендується правильно підібрати форму і конструкцію. Після чого варто зробити наступне:

Детальніше: Як виготовити рамкову роївню?

Виноградники протягом року потребують постійного захисту: від ерозії ґрунту, зимових морозів, ранньоосінніх і пізньовесняних заморозків, злив, градобою і, звичайно ж, від шкідників і хвороб.

Детальніше: Захист виноградників навесні

Колись в одному з номерів журналу прочитав прохання одного дописувача до всіх читачів — допоможіть виростити баклажани та захистити їх від колорадських жуків. Відповідь могла б бути простою, з переліком отрутохімікатів, якби то була звичайна в усіх відношеннях культура. Але це не так.

Детальніше: БАКЛАЖАНИ: три способи захисту

Загартування – ефективний захід підготовки насіння до висіву, але розсаду при цьому все одно потрібно привчати до свіжого повітря й сонячних променів. Однак про все по порядку.

Детальніше: Загартовуємо... огірки