This version of the page http://www.lemberg.ua/news/amazon-spheres-/ (185.68.16.57) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-02. The original page over time could change.
AMAZON SPHERES

AMAZON SPHERES

AMAZON SPHERES — це три сферичні оранжереї, що входять до складу кампусу штаб-квартири Amazon у Сіетлі, штат Вашингтон, США. Розроблений NBBJ та ландшафтною компанією Site Workshop, його три скляні куполи покриті п’ятикутними шестиконтаедричними панелями та служать кімнатою для відпочинку та робочим місцем для співробітників. У сферах висотою від трьох до чотирьох поверхів розміщено 40 000 рослин, а також приміщення для зустрічей і роздрібні магазини. Вони розташовані поруч із будівлею «День 1» на вулиці Ленора. 30 січня 2018 року комплекс відкрився для співробітників Amazon і був обмежений для громадськості.Сфери призначені в основному для співробітників Amazon, але відкриті для публіки через щотижневі екскурсії штаб-квартирою та виставку на першому поверсі.


Проект


На початку 2010-х Amazon почав планувати великий кампус штаб-квартири в Сіетлі, придбавши три квартали в районі трикутника Денні в 2012 році. Початковий проект другої вежі включав шестиповерхову будівлю з гнучкими робочими просторами та центром для зустрічей, але пізніше був змінений на сферична оранжерея. Переглянутий проект NBBJ, який розроблявся з 2012 року, був представлений у травні 2013 року на неоднозначну реакцію міської комісії з розгляду проекту. Хоча його вітали як сміливий дизайн, його критикували за відсутність захисту від дощу, громадського доступу та кількості енергії, необхідної для кліматизації об’єкта. У серпні NBBJ випустив оновлений дизайн, який замінив несучі сталеві конструкції під склом органічними формами під назвою «каталонські сфери». Міська експертна комісія затвердила проект у жовтні 2013 року після внесення незначних змін у фундамент.




Дизайн


Три пересічні сферичні куполи мають висоту від 80 до 95 футів (24-29 м) і займають половину міського кварталу. Вони використовують понад 2600 скляних панелей і 620 коротких тонн (560 т) сталі, впорядкованих п’ятикутними панелями п’ятикутного гексаконтаедра.

Найбільша сфера в центрі має чотириповерхову висоту і має площу 300 м2; у ньому розташовані кафетерій, сходи, ліфти та санвузли. Сходову шахту охоплює чотириповерхова «жива стіна» з 25000 рослин, у тому числі хижих видів з Азії. У сферах є місця для зустрічей, столи та лавки, які можуть вмістити загалом 800 осіб.

Комплекс, який ЗМІ прозвали «кулями Безоса», з початку будівництва став впізнаваною пам’яткою та туристичною визначною пам’яткою району Денні Трикутник. Будівлю порівнюють із культовою міською «Спейс Нідл», побудованою як футуристична пам’ятка для виставки Century 21 Exposition у 1962 році. Вона була спроектована під впливом біофільного дизайну, що включає природу в архітектурне середовище.



Флора


Сфери містять 40 000 рослин із 50 країн і поділені на три зони, із західним і східним куполами, розділеними на Старий Світ і Новий Світ. Куполи зберігаються при температурі 72 °F (22 °C) і вологості 60 відсотків протягом дня. Компанія Amazon найняла штатного садівника, щоб протягом трьох років вирощувати 40 000 рослин у теплиці в Редмонді. Компанія Amazon пожертвувала місце в оранжереї програмі ботаніки Університету Вашингтона під час реконструкції будівлі наук про життя в 2016 році. Серед 40-50 дерев у сферах найбільшим є 55-футове (17 м) дерево Ficus rubiginosa на прізвисько " Рубі», яку підняли в кулі краном у червні 2017 року.




Також читайте?

AMAZON SPHERES

Читати більше

БЕЗКОШТОВНЕ ТА КОМФОРТНЕ МІСЦЕ В ОФІСНОМУ ПРОСТОРІ БІЗНЕС-ЦЕНТРУ "ЛЕБЕРГ"

Читати більше

7 МЕТОДІВ, ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ РОБОТУ В ОФІСІ

Читати більше

Залиште заявку

та отримайте детальнішу інформацію щодо приміщень

За додатковою інформаці запрошуємо Вас до бізнес центру LEMBERG

м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 176

+38 (032) 255-10-03

+38 (067) 765-40-43

e-mail: orenda@lemberg.ua

завантаження карти...