This version of the page http://vn.20minut.ua/Zdorovya (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-27. The original page over time could change.
Новини здоров'я, новини з галузі здоров'я у Вінниці - 20 хвилин Вінниця

Здоров'я

Вінницькі лікарі видали книгу «Педіатрія». Один з авторів — Павло Ковальчук

Фанати своєї справи, фанати по справжньому доказової педіатрії об’єднались і створили підручник «Педіатрія». Кожен з авторів писав про те, чим займається по-справжньому, має не лише теоретичний, а й великий практичний досвід, є членами своїх асоціацій національного та європейського рівня.

Бродячий пес покусав жінку: в Жорнищах оголосили карантин через сказ тварин

У селі Жорнище Іллінецької громади на Вінниччині підтвердили випадок сказу. На два місяці ввели карантин та проводять вакцинацію тварин.

Завтра Землю накриє магнітна буря: календар небезпечних дат на тиждень

Онлайн-прогноз сонячних і геомагнітних бур розраховується за допомогою супутникових систем NOAA, TESIS і наукових міжнародних метеорологічних лабораторій по всьому світу. Прогноз оновлюється онлайн у міру надходження таких даних від активності Сонця (зазвичай, кожні 10 хвилин).

play_circle_filled Війна та секс: військовий психолог розповів про лібідо, зради, утримання та «польових дружин»

Як зберегти «вогонь» на відстані? Чи можна виправдати зраду нестачею сексу через війну? Що узагалі в армії з сексом? Про кохання у військових умовах розповідає військовий психолог Андрій Козінчук та пояснює, як можна врегулювати інтимні стосунки. 

Дані про COVID: на Вінниччині виявили 198 нових випадків за минулу добу

Вінницький обласний центр контролю хвороб Міністерства охорони здоров'я України повідомив нові дані про ситуацію з коронавірусом в країні станом на 24 березня.

Березневі акції та знижки на медичні послуги у Вінниці (партнерський проект)

Медичні центри Вінниці час від часу пропонують акції та знижки на свої послуги. Саме тому, для вашої зручності, ми зібрали їх в одну добірку

До Вінниці приїхав головний санітарний лікар Ігор Кузін. Про що говорив?

З робочим візитом до Вінниці 23 березня приїхав головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. Розпитали його про захворювання і вакцинацію від інфекційних хвороб на Вінниччині. А також дізналися, чи вистачає вакцин від ковіду та чи стануть вони платними для пацієнтів.

«Посмертне донорство — це шляхетно»: як у Вінниці розвивають напрямок трансплантології

За два останні роки у нашому місті провели чотири операції з трансплантації донорських органів. Це чотири врятованих життя. І це тільки початок.  Далі, впевнені лікарі, пересадку органів у Вінниці робитимуть частіше. Не лише нирок, але й серця, печінки та легенів.  Поговорили з трансплантологами, трансплант-координаторами й пацієнтами, які живуть з донорськими органами, аби розібратися, чому ж суспільство має змінювати своє ставлення до цієї галузі медицини.

Як почати жити на годину вперед без стресу для організму? Поради спеціалістів

На годину уперед переводимо годинник у останню неділю березня. Як швидше звикнути до нового режиму? Психологи кажуть, що варто почати підготовку до переходу на літній час заздалегідь. Тобто зараз саме час. Як можна перелаштувати організм без надмірного стресу, розповіли Анна Катрук та Юлія Короцінська. 

Навіщо робити бустерну вакцину, якщо корона постійно мутує і ти вже купу раз перехворів

Корона стала сезонним захворюванням — загострюється восени і навесні. І лише за останній місяць на Вінниччині захворіло майже дві тисячі людей. Хворіють дорослі, діти, військові, а вакцинація через війну відійшла на задній план. За словами лікарів це велика помилка, особливо якщо мова про бустерну вакцину.

Свіжий випуск

№ 12 від 22 березня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту з NDF. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up