This version of the page http://uahosting.com.ua/stat04.php (51.75.60.63) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-26. The original page over time could change.
Як встановити блог на хостингу від UAhosting.com.ua
UAHOSTING
Як встановити блог
на хостингу від UAhosting.com.ua
головна статті як встановити блог

Як встановити блог

на хостингу від UAhosting.com.ua

Останнім часом багато блогерів прагнучи отримати незалежність і нові можливості, покидають свої співтовариства і переходять на "автономний режим". Іншими словами "stand-alone" (автономний блог) - сайт на окремому домені зі встановленим і налаштованим скриптом системи публікацій записів.

За допомогою нашого хостингу кожен блогер без проблем може завести свій stand-alone блог. Завдяки вбудованій утиліті Softaculous в панелі cPanel установка популярного блога "WordPress" займе не більше 10 хвилин. При цьому Вам не доведеться закачувати файли на сервер, створювати бази даних Mysql, робити складні настройки в конфігураціях.

Отже, як встановити блог WordPress

Спершу входимо в cPanel акаунт, під своїм логіном і паролем. Знаходимо розділ "Softaculous (All Installer)" і відповідно переходиться в нього.

На сторінці, що з'явилася, Ви побачите список скриптів, які можна встановити на свій сайт за декілька хвилин. У нашому випадку встановлюється скрипт "WordPress", тому в запропонованому списку скриптів ми вибираємо саме його (Blogs - WordPress):

Справа, у вікні встановлення "WordPress" Ви бачите опис цього скрипта (на англійській мові), версію та посилання на сайт розробника. Disk space required \ Disk space available - показує скільки займає місця скрипт і скільки у Вас є в наявності вільного місця на акаунті. Current installations: None - говорить про те, що на Вашому акаунті даний скрипт ще не встановлений і Ви можете перейти до процедури його встановлення.

Натискаємо на посилання "New Installation" і переходимо безпосередньо до процедури встановлення:

Опис полів:

1. Install on domain - Вказаний Ваш домен, або надано можливість обрати домен зі списку (якщо на акаунті розміщено більше одного домена), на якому буде встановлено скрипт.

2. Install in directory - тека, в якій буде встановлено скрипт. Якщо Ви хочете щоб при зверненні до сайту за адресою www.domen.com/blog/ відкривався Ваш блог, то вкажіть в цьому полі "blog". Якщо Ви хочете щоб блог запускався відразу за адресою www.domen.com то нічого не вказуйте в цьому полі, скрипт самостійно встановиться в кореневу директорію (public_html).

3, 4. Administrator-username і Password - в цих полях вкажіть ім'я адміністратора та його пароль. Запам'ятайте або запишіть ці дані, вони використовуватимуться при вході в адміністративний розділ WordPress.

5. Admin nickname - Ваш нік, від імені якого будуть публікуватися матеріали в блозі. Можна вказати теж саме що і в полі Administrator-username.

6. Admin e-mail (your email address) - Ваша адреса електронної пошти e-mail.

7. Site name - Назва Вашого сайту. Після встановлення скрипта назву можна буде змінити в налаштуваннях блогу.

8. Description - Опис сайту.

Натискаємо на кнопку "Install WordPress" та чекаємо, доки система встановить скрипт і повідомить Вам назву створеної бази даних та шлях директорії, в яку він встановлений. На наступній сторінці натискаємо "Finish installation".

Скрипт встановлений, тепер Вам необхідно зробити самостійно деякі налаштування.

Налаштування блога WordPress

Далі Вам необхідно встановити тему (вигляд блогу). Але це вже зовсім інша історія і не одноразово обговорена в мережі Інтернет. Для пошуку потрібної теми на необхідній мові радимо використовувати пошук від Google.