This version of the page http://onu.edu.ua/uk/nauka (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-19. The original page over time could change.
Наука

Конкурс іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук на 2024 рік

Розпочався етап формування, висунення та подання робіт на конкурс на іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук на 2024 рік.

На здобуття стипендії можуть висуватися молоді вчені – громадяни України, які мають науковий ступінь доктора наук (підтверджується дипломом), збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, мають намір і змогу виконувати в Україні стипендіальну наукову (науково-технічну) роботу та вік яких на весь час отримання Стипендії не перевищує 40 років.

Детально про Конкурс на сайті: kno.rada.gov.ua

Детальніше...

Наука та інновації: Міністерсвтвом науки і освіти України презентовано національний портал міжнародного науково-технічного співробітництва

Національний портал міжнародного науково-технічного співробітництва – це не просто інструмент для отримання додаткової інформації, а майданчик для взаємодії майбутньої мережі Національних контактних пунктів, Офісу програми «Горизонт Європа» в Україні, представників та експертів від України в комітетах, відповідальних за моніторинг виконання програми «Горизонт Європа» та «Євратом», з ученими та дослідниками.
Функціонування Порталу сприятиме зростанню кількості українських проєктів та їхніх учасників у програмах міжнародного співробітництва завдяки інформаційному забезпеченню українських учених, інноваторів та підприємців про Рамкову програму Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програму з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії «Євратом», а також про інші програми міжнародного наукового та інноваційного співробітництва.
Розробник Порталу – Український науковий центр розвитку інформаційних технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України:
https://ms.nauka.gov.ua/.

Детальніше...

Про стипендії Університету Джорджа Вашингтона українським науковцям і викладачам

Стипендії Університету Джорджа Вашингтона за програмою IERES надаватимуться українським викладачам і науковцям з українознавства і міжнародних відносин за трьома напрямами:

  •  Дистанційне навчання, Non-resident Fellowship
  •  Стипендія для молодих науковців, Junior Visiting Fellowship
  • Стипендія для старших наукових співробітників, Senior Visiting Fellowship  

Кінцевий термін подання заявок по напрямах – 17 лютого 2023 року.

Відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду у форматі онлайн.

Детальна інформація  про стипендії у  прикріплених документах:

  • лист МОН
  • Додаток до листа МОН від 24.01. 2023 № 7/29-23
Детальніше...

Конкурс есе WTO Essay Award 2023 для молодих економістів

Метою конкурсу є сприяння проведенню якісних наукових досліджень з питань торговельної політики і міжнародного торговельного співробітництва та зміцнення відносин між Світовою організацією торгівлі (СОТ) та академічною спільнотою.

Есе мають бути направлені до СОТ до 2 червня 2023 року.

Винагорода за перемогу есе у конкурсі WTO Essay Award становитиме 5 тис. швейцарських франків.

Детальна інформація  про Конкурс  прикріплених документах:

  • лист МОН
  • Додаток до листа МОН від 31.01.2023 № 7/34-23
Детальніше...

Довгострокова програма підтримки українських наукових колективів від Польської академії нау

Польська академія наук у співпраці з Національною академією наук США за підтримки зовнішніх партнерів представляє довгострокову програму підтримки українських наукових колективів

Детальніше...

Конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок

МОН України оголоcило конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році за кошти державного бюджету
Детально про Конкурс на сайті: mon.gov.ua

Детальніше...

Засідання вченої ради університету 15 листопада 2022 року

15 листопада 2022 року о 14:00 годині 
Відбудеться засідання вченої ради ОНУ імені і.І.Мечникова

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про хід акредитації в ОНУ імені І.І.Мечникова у 2022-2023 навчальному році.
    • Доповідає проректор Запорожченко О.В.
  2. Міжнародна академічна мобільність здобувачів ОНУ.
    • Доповідає проректор Смітюх А.В.
  3. Різне.

Вчений секретар Світлана Курандо

Детальніше...

Про гранти для українських науковців

Інформуємо, що до Міністерства освіти і науки України надійшов лист від Міністерства закордонних справ України про те, що Інститут геології Республіки Словенія в рамках глобальної кампанії “We support Science in Ukraine” пропонує гранти на дослідження у сфері інформаційних технологій і програмування, геологічного та гідрогеологічного моделювання, а також можливість залучення українських науковців до наукових програм Інституту на довготривалій основі (інформація додається).

  • Лист МОН України
  • Додаток до листа
Детальніше...

Акредитація підготовки магістрів за освітньою програмою «Фармацевтична хімія» та «Хімія»

До уваги усіх бажаючих!

З 26 по 28 жовтня 2022 року в ОНУ імені І. І. Мечникова відбуваєтиметься акредитація підготовки магістрів за освітніми програмами «Фармацевтична хімія» та «Хімія».

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти запрошує усіх, хто бажає (крім гаранта та адміністрації ОНУ), взяти участь у відкритій зустрічі, яка відбудеться 27 жовтня 2022 р. о 14.00.

Підключитись до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 839 2153 6994

Пароль: 2022

Детальніше...

Молоді вчені ОНУ імені І.І. Мечникова взяли участь у конкурсі “Молодий вчений року“

15 жовтня 2022 року відбулось підведення підсумків Конкурсу “Молодий вчений року”, ініціаторами якого виступила Рада Молодих Вчених при МОН України. Наш університет у 20 номінаціях із 100 представляли 17 молодих вчених, наших колег:

Детальніше...

Запрошення на щорічну конференцію Німецько-Української комісії істориків

Викладачі студенти та аспіранти Одеського національного університету імені І. І. Мечникова запрошуються на щорічну конференцію Німецько-Української комісії істориків організовується у співпраці з Лейбніц-Інститутом досліджень Східної та Південно-Східної Європи в Регенсбурзі (IOS) та Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова, які відбудеться 20-22 жовтня у Лейбніц-Інститут досліджень Східної та Південно-Східної Європи в Регенсбурзі (IOS) .

Інформація і програма конференції, а також лінки для реєстрації (можуть реєструватись за бажанням студенти, аспіранти, викладачі і долучатись до конференції) на сайті комісії  www.duhk.org і на сайті IOS у Регенсбурзі leibniz-ios.de

Детальніше...

ВІДКРИТО КОНКУРС УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКИХ НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ ПРОЄКТІВ НА 2023-2024 РОКИ

До 21 листопада 2022 року триває конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки, що організовує Міністерство освіти і науки України та австрійське Агентство з питань освіти та інтернаціоналізації.

Проєктні пропозиції приймаються за всіма науковими дисциплінами та тематичними напрямами.

До участі у конкурсі запрошують науковців закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та підприємств.

Детально про Конкурс на сайті

Детальніше...

Акредитація підготовки магістрів за освітньою програмою «Біотехнології та біоінженерія»

До уваги усіх бажаючих!

З 19 по 21 жовтня 2022 року в ОНУ імені І. І. Мечникова відбуваєтиметься акредитація підготовки магістрів за освітньою програмою «Біотехнології та біоінженерія».

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти запрошує усіх, хто бажає (крім гаранта та адміністрації ОНУ), взяти участь у відкритій зустрічі, яка відбудеться 19 жовтня 2022 р. о 16.50 – 17.20.

Підключитись до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 784 2883 4741

Код доступу: 2022

 

Детальніше...

Акредитація підготовки докторів філософії за освітньо-науковою програмою «Математика»

До уваги усіх бажаючих!

З 04 по 06 жовтня 2022 року в ОНУ імені І. І. Мечникова відбувається акредитація підготовки докторів філософії за освітньо-науковою програмою «Математика».

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти запрошує усіх, хто бажає (крім гаранта та адміністрації ОНУ), взяти участь у відкритій зустрічі, яка відбудеться 04 жовтня 2022 р. о 16.20.

Переглянути програму візиту 111 Математика 

Підключитись до конференції

Ідентифікатор конференції: 850 0108 2237

Пароль: 2022

Детальніше...

Акредитація підготовки докторів філософії за спеціальностю 113 Прикладна математика

До уваги усіх бажаючих!

З 03 по 05 жовтня 2022 року в ОНУ імені І. І. Мечникова відбуваєтиметься акредитація підготовки докторів філософії за освітньо-науковою програмою «Обчислювальна математика, методи математичної фізики, варіаційне числення і теорія оптимального керування та механіка» спеціальності 113 Прикладна математика.

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти запрошує усіх, хто бажає (крім гаранта та адміністрації ОНУ), взяти участь у відкритій зустрічі, яка відбудеться 04 жовтня 2022 р. о 9.00.

Переглянути програму візиту

Підключитись до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 794 3825 4891

Пароль: 1111

Детальніше...

Одеський національний університет є співорганізатором проведення  VI Міжнародної науково-практичної конференції

«Геноцид як зброя у боротьбі проти української нації в ХХ-ХХІ ст.: інтердисциплінарні підходи» до 90-х роковин Голодомору-геноциду яка відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 52А, а також одночасно в online-форматі з використанням програми Zoom, 24-25 листопада 2022 року (початок – о 10.00).

Детальніше...

Нові надходження до фонду наукової бібліотеки ОНУ

Шановні користувачі!

Фонд НБ ОНУ поповнився новими електронними виданнями.

Ознайомитись з новими надходженнями до Наукової бібліотеки можна на сайті в розділі «Нові надходження» http://lib.onu.edu.ua/novye-postupleniya/

Детальніше...

Відбулась ХХІІ Гамовська міжнародна конференція

З 22 по 26 серпня в ОНУ Мечникова пройшла ХХІІ Гамовська міжнародна конференція, присвячена пам’яті Георгія Гамова, вченого зі світовим ім’ям, лауреата Премії Калинги за популяризацію науки, який зробив фундаментальні відкриття у галузях фізики, космології та генетики. Георгій Гамов народився в Одесі, навчався у фізико-математичному інституті Одеського університету і одночасно працював в університетській астрономічній обсерваторії обчислювачем.

Детальніше...

Засідання вченої ради університету 30 Серпня 2022 року

«30» Серпня 2022 року о 14:00 годині (on-line)
Відбудеться засідання вченої ради ОНУ імені і.І.Мечникова

Порядок денний

  1. Про організацію освітнього процесу у 1 семестрі 2022-2023 навчального року.
    • Доповідає перший проректор Майя НІКОЛАЄВА.
  2. Вступ до докторантури ОНУ.
    • Доповідає завідувачка відділом аспірантури та докторантури Ольга РУЖИЦЬКА.
  3. Про оновлення та затвердження Положень ОНУ імені І.І. Мечникова.
    • Доповідає керівник Навчального відділу Світлана ГВОЗДІЙ.
  4. Різне.

Вчений секретар Світлана Курандо

Детальніше...

Підтримка від ЄС для українських технологічних стартапів

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України інформує, що 200 українських стартапів, малі й середні підприємства мають шанс отримати підтримку від ЄС на суму до 60 000 євро на кожен проект.

 Старт прийому заявок: 23 червня 2022 року.

Дедлайн: 7 вересня 2022 року.

 Реєстрація за посиланням: ec.europa.eu

Джерело: thedigital.gov.ua

Детальніше...

Фестиваль технологій TechBBQ-2022

З 14 по 15 вересня 2022 року відбудеться фестиваль технологій TechBBQ 2022, метою якого є поєднання стартапів, які шукають фінансування та інвесторів.

Заявки приймаються до 20 червня 2022 року

Докладніше про фестиваль 

Детальніше...

XXIX міжнародна студентська Олімпіада з математики IMC-2022

З 1 по 7 серпня 2022 року відбудеться  XXIX міжнародна студентська Олімпіада з математики IMC-2022, що організовує Університетський коледж Лондона та прийматиме Американський університет у Болгарії (м. Благоєвград).

Для студентів з України участь безкоштовна, в режимі онлайн (мова - англійська).

Детальніше про Олімпіаду:

Для реєстрації перейти за посиланням : 

Детальніше...

Оголошена реєстрація для участі в онлайн-конференції "Криза в Україні: відповіді європейських секторів вищої освіти та наукових досліджень"

Громадське об’єднання #ScienceForUkraine спільно зі Всеєвропейською федерацією академій наук (ALLEA), Університетським коледжем Крістіанії та Міжнародною науковою радою (ISC) організують онлайн-конференцію «Криза в Україні: відповіді європейських секторів вищої освіти та наукових досліджень», що відбудеться 15 червня 2022 року з 9:00 до 14:00.

Цілі конференції:

  1. Поділитися та визначити найкращі практики щодо того, як сектори вищої освіти і наукових досліджень можуть запропонувати ефективну підтримку, що відповідає потребам українських дослідників і студентів
  2.  Визначити пріоритети, які дозволять продовжити участь українських учених і дослідників у високоякісних дослідницьких проєктах і міжнародних дослідницьких колабораціях, а також відновлення наукової та академічної систем України
  3. Зберегти імпульс для захисту й підтримки українського сектору вищої освіти і наукових досліджень після початкових заходів реагування на надзвичайну ситуацію.

Участь у конференції безкоштовна й відкрита для всіх представників секторів вищої освіти і наукових досліджень та ін.

Триває реєстрація на захід до 13 червня 2022 року

Докладна інформація про конференцію та реєстрація:

Детальніше...

Відбулась зустріч начальника Одеської обласної військової адміністрації з представниками РМВ Одеського регіону

Науковців нашого університету представляла голова Ради молодих вчених ОНУ, доктор економічних наук, професор кафедри світового господарства та міжнародних економічних відносин  МАСЛІЙ Наталя Дмитріївна, яка також очолює регіональну Раду молодих вчених.

З нагоди дня науки начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко та Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації відзначили представників РМВ Одеського регіону за наукові здобутки та нагородили цінними подарунками!

Бажаємо  подальших успіхів!

Детальніше...

Конкурс українсько-латвійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки

З 6 червня до 2 вересня 2022 року Міністерство освіти і науки України та Латвійська рада науки оголошують конкурс спільних українсько-латвійських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2023-2024 рр. 

Пріоритетні напрями:

  • енергетика та енергоефективність;
  • екологія та раціональне природокористування, включаючи морські дослідження, зокрема дослідження забруднення акваторій морів хімічними речовинами та мікропластиком;
  • нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань, дослідження в галузі біотехнології, біоінженерії та генетики;
  • нові матеріали;
  • суспільні та гуманітарні науки.

Детальніше про умови проведення конкурсу на сайті

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Кінець
Сторінка 1 із 9

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top