This version of the page http://onu.edu.ua/uk/mizhnarodne-spivrobitnytstvo (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-19. The original page over time could change.
Міжнародне співробітництво

Лекція доцента Університету Миколая Коперника у Торуні (Польща) Юлії Капеланьської-Пшенговської для юристів ОНУ

8 листопада доцент кафедри прав людини Університету Миколая Коперника у Торуні (Польща) dr. Julia Kapelańska-Pręgowska прочитала студентам бакалаврату та магістратури спеціальності 081 «Право» ЕПФ ОНУ імені І.І.Мечникова лекцію про проблемні аспекти прав людини під час війн та криз, де було висвітлено співвідношення міжнародного гуманітарного права (International Humanitarian Law) та міжнародного права прав людини (International Human Rights Law), обмеження прав людини у воєнний час та сферу прав людини, які не можуть бути обмежені за жодних обставин. 

Студенти задали лекторці низку запитань і взяли участь у дискусії. 

Захід відбувся у межах ініціативи USAID Global Legal Skills Virtual Workshop Series.

Детальніше...

Лекція професора Університету Фоджа (Італія) Aldo Ligustro з міжнародного права для студентів ЕПФ ОНУ

У середу, 2 листопада 2022 р. у рамках курсу “Проблеми міжнародного публічного та міжнародного приватного права” для студентів І курсу магістратури спеціальності “Право” економіко-правового факультету ОНУ ім. І. І. Мечникова відбулася лекція професора кафедри міжнародного права Університету Фоджа (Італія) Aldo Ligustro з проблемних питань вирішення спорів у Світовій Організації Торгівлі.

Робоча мова — італійська. Лекцію було організовано та перекладено к.ю.н., доц. кафедри загальноправових дисциплін та міжнародного права Нігреєвою О.О.

Детальніше...

Анна Конлі, доцент юридичного факультету Університету Монтани (США) прочитала лекцію студентам - правникам ЕПФ ОНУ

02 листопада на ЕПФ ОНУ Мечникова пройшла лекція Анни Конлі, доцента юридичного факультету Університету Монтани, США (Anna Conley, assistant professor at the Alexander Blewett III School of Law of the University of Montana) для студентів бакалаврату та магістратури, спеціальність 081 «Право».

Детальніше...

10-а річниця Китайського культурного центру ОНУ імені І.І.Мечникова

31 жовтня 2022 р. на факультеті міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ Мечникова відбулось урочисте святкування десятої річниці заснування Китайського культурного центру.

У своєму вітальному слові ректор ОНУ, професор Вячеслав Труба підкреслив, що Китайський культурний центр в ОНУ імені І. І. Мечникова протягом усіх років своєї роботи робить позитивний внесок у дружній розвиток міжнародних відносин у сфері вищої освіти.

У вітальному листі, який представив голова Центру Чжан Бінлінь, посольство КНР в Україні зазначає, що: "Китайський культурний центр, - йдеться у вітанні, - проводить велику роботу в галузі вивчення китайської мови в Одесі, виховав плеяду українських та китайських талантів, дуже яскраво представив українцям китайську традиційну культуру і зосередив увагу на китайській освіті для дітей закордонних китайців в Україні".

Детальніше...

Відбулась лекція професора права Університету Південної Кароліни Неда Сноу для студентів - юристів ОНУ

27 жовтня 2022 р. відбулась лекція професора права Університету Південної Кароліни США Неда Сноу (Ned Snow) для студентів бакалаврату та магістратури ЕПФ ОНУ, спеціальність 081 «Право», присвячена питанням правових режимів інтелектуальної власності у правовій системі США.

Жвавий інтерес студентів викликали питання захисту прав інтелектуальної власності та особливостей режиму інтелектуальної власності на комп’ютерні програми у США. Лекція сприяла поглибленню знань студентів з дисциплін «Цивільне право», «ІТ право» та «Інтелектуальна власність».

Захід відбувся у межах ініціативи USAID Global Legal Skills Virtual Workshop Series.

 

Детальніше...

Лекція професора Університету Кадісу (Іспанія) Alejandro Del Valle студентам спеціальності 081 "Право" ОНУ

У понеділок, 24 жовтня 2022 р. у рамках курсу “Міжнародне публічне право” для студентів ІІІ курсу спеціальності “Право” ЕПФ ОНУ ім. І. І. Мечникова відбулася дистанційна лекція професора, завідувача кафедри міжнародного права та міжнародних відносин Університету Кадісу (Іспанія) Alejandro del Valle за темою “Особиста юрисдикція держави: правовий статус громадян та іноземців”. Проведення лекції забезпечено к.ю.н., доц. кафедри загальноправових дисциплін та міжнародного права ОНУ Нігреєвою О.О. Робоча мова — англійська.

Детальніше...

Візит делегації Університету на міжнародну конференцію проєкта «Посилення ролі ЗВО у промисловій трансформації до парадигми «Індустрія 4.0» у Грузії та Україні (HEIn4)» ERASMUS+ до Тбілісі.

Делегація Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на чолі з Ректором Трубою В.І., у складі: декана ЕПФ Токарчук Л.М., зав.кафедрою менеджменту та інновацій Кузнєцова Е.А., проф.кафедри менеджменту та інновацій Нєнно І.М., доц.кафедри конституційного права та правосуддя Кузнєцової З.В., заст.головного бухгалтера Лівенцова Р.С. здійснила офіційний візит на міжнародну конференцію проекта «Посилення ролі ЗВО у промисловій трансформації до парадигми «Індустрія 4.0» у Грузії та Україні (HEIn4)» ERASMUS+. Конференція відбулася у м. Тбілісі, Грузія на базі Університету Бізнесу та Технологій.

Детальніше...

Професор права Університету Південної Кароліни Лайза Айкхорн прочитала лекцію студентам - юристам ОНУ

13 жовтня 2022 р. професор права Університету Південної Кароліни США Лайза Айкхорн (Lisa Eichhorn) прочитала студентам 2 та 4 курсів бакалаврату ЕПФ ОНУ, спеціальність 081 «Право» лекцію, у якій розповіла про систему федеральних судів США та судові системи окремих штатів, загальні засади здійснення цивільного судочинства у першій інстанції та апеляційного перегляду судових рішень.

Детальніше...

Юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини прочитав лекцію студентам - правникам ЕПФ ОНУ

У суботу 24 вересня 2022 р. к.ю.н., юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини Микола Сорочинський провів лекцію для студентів ЕПФ ОНУ Мечникова спеціальності «Право», присвячену практичним аспектам розгляду справ в Європейському суді з прав людини.

Детальніше...

TWINNING: підписано Меморандум про Взаєморозуміння з Університетом Лафборо (Велика Британія)

19 липня 2022 року відбулось урочисте підписання Меморандуму про Взаєморозуміння між Одеським національним університетом імені І. І. Мечникова та Університетом Лафборо (Велика Британія) в рамках програми The Twinning. Ця програма спрямована на розвиток партнерських відносин між університетами України та Великої Британії задля підтримки системи вищої освіти в Україні, яка продовжує зазнавати величезних втрат внаслідок військової агресії.

Детальніше...

TWINNING: підписано Меморандум про Взаєморозуміння з Університетом Сент Джон (США)

8 червня 2022 року ректор Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, професор Вячеслав ТРУБА підписав Меморандум про Взаєморозуміння з Університетом Сент Джон (США, Нью Йорк). Підписання відбулось в ході урочистої церемонії за розпорядництвом представниці Ради Universities UK професора Дженет Бір, у якій взяли участь Посол Великої Британії в Україні пані Мелінда Сіммонс, Посол України у Великій Британії пан Вадим Пристайко, Радниця-уповноважена Президента України з питань фонду Президента України з підтримки освіти пані Ольги Будник.

Детальніше...

ОНУ приєднався до Фундації Європейських Університетів

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова набув асоційованого членства у Фундації Європейських Університетів, (European University Foundation, EUF), яка об’єднує загалом близько ста закладів вищої освіти з усієї Європи та позиціонує себе як мережа університетів, які прагнуть створити сучасний, сильний і конкурентоспроможний Європейський простір вищої освіти з наголосом на збільшення кількості та якості студентської мобільності.

Детальніше...

ОНУ імені Мечникова вперше увійшов до Світового рейтингу Університетів QS World University Rankings.

лобальне дослідження британської компанії Quacquarelli Symonds (QS) охоплює провiднi університети з 85 країн світу. Одеський університет Мечникова, єдиний виш з Одеси, увійшов до ТОП-10 українських вишів і ТОП-1200 університетів світу.

QS Rakings є однією з трьох провідних систем рейтингування університетів у світі. QS Rakings включає регіональні рейтинги, рейтингування університетів за спеціальностями, і, нарешті, QS World University Rakings, до якого потрапляють лише найкращі з найкращих.
Рівень досягнень університету у рейтингу формують 10 інтегральних показників, серед яких академічна репутація, репутація серед роботодавців, кількість цитувань наукових публікацій у провідних виданнях, кількість навчальних програм, якість професорсько-викладацького складу ЗВО та його співвідношення з чисельністю студентiв тощо. В експертному опитуванні для складання рейтингу беруть участь представники міжнародної академічної спільноти та роботодавці.
Зазначимо, у грудні 2021 року Одеський національний університет ім. Мечникова вперше було відзначено у регіональному рейтингу QS EECA.
А за результатами Світового рейтингу від 8 червня 2022 року ОНУ Мечникова, єдиний ЗВО з Одеси, упевнено увійшов до списку найкращих університетів світу. Всього до QS World University Rakings цього року увійшло 11 вишів з України.

Детальніше...

Завершилась перша спільна українсько-китайська наукова студентська онлайн-конференція

У понеділок 16 травня проведенням третьої секції з інформаційних технологій завершилась Перша спільна україно-китайська наукова студентська конференція Одеського національного університету імені І. І. Мечникова та Хуаїнського політехнічного університету. Студенти Факультету математики, фізики та інформаційних технологій ОНУ та Факультету комп’ютерної та програмної інженерії ХПУ представили 15 доповідей. На засіданні секції були присутні більше 160 відвідувачів, а всього засідання трьох секцій відвідали більше 600 осіб.

Детальніше...

Лекції професорів з Loughborough University (Великобританія) для студентів-міжнародників ОНУ

Професори Ali Biglic та Paul Maddrell, а також PhD student Massimo D`Angelo з Loughborough University (Великобританія) провели лекції для студентів спеціальності «Міжнародні відносини» Факультету міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ. Тематика лекцій охопила як історичні аспекти міжнародних відносин у східній Європі за часів Холодної Війни, так і актуальні питання сьогодення, зокрема роль Туреччини на міжнародній арені та відносини Туреччини та ЄС у Середземноморському регіоні.

Лекції професорів Loughborough University є актом підтримки та солідарності з академічною спільнотою нашого Університету у ці важкі часи і стали першим кроком у реалізації нового Модулю Жана Моне MEDITERreg на кафедрі міжнародних відносин ОНУ.

Детальніше...

ОНУ імені І.І.Мечникова та Гданський Університет: підписання онлайн меморандуму про взаєморозуміння

28 квітня 2022 р. відбулось урочисте підписання онлайн Меморандуму про взаєморозуміння між ОНУ Мечникова та Гданським Університетом (Польща). Ректор ОНУ, професор Вячеслав Труба наголосив на особливому внеску Польщі у допомозі Україні у ці важкі часи, зауважив, що між портовими городами Балтійського та Чорного моря існує міцний і давній зв'язок, підкреслив той великий потенціал, який партнерство між нашими університетами несе Одесі та Гданську, Україні та Польщі, Європі в цілому, висловив сподівання щодо нових можливостей інтеграції до європейського освітнього простору. У свою чергу, ректор Гданського Університету, професор Піотр Степновскі висловив впевненість у тому, що на наші університети очікує тривале та взаємовигідне співробітництво у різних освітніх та наукових проектах і окреслив своє бачення перспектив партнерства. Захід відбувся дистанційно, в ході засідання Сенату Гданського Університету.

Детальніше...

Перша спільна україно-китайська наукова студентська онлайн-конференція

28 квітня 2022 року розпочато Першу спільну україно-китайську наукову студентську конференцію, організовану Одеським національний університетом імені І. І. Мечникова та Хуаїнським політехнічним університетом.

В перший день роботи конференції на засіданні секція з економіки та менеджменту було представлено 21 доповідь: 11 студентами з ЕПФ ОНУ та 11 студентами школ бізнесу ХПУ.

Основною тематикою наукових робіт було дослідження передумов на наслідків швидкого розвитку цифрових технологій, на їх вплив на економічні процеси та управлінські практики. Надзвичайно цікавим та корисним було порівняти досвід наших країн, побачити спільні виклики та різні методи вирішення проблем.

Конференція є першим вагомим кроком у розвитку наукових та освітніх зв’язків між нашими університетами, які мають великий потенціал.

Детальніше...

Міжнародний зв'язок

У годину важких випробувань для нашої країни, Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова отримує підтримку від своїх міжнародних партнерів.

Університет Латвії, Технологічний університет Лодзя, Університет Щецина, Університет Тарту, Університет Грайсфельда, а також Хунанський університет гуманітарних та природничих наук та технологій надіслали листи, у яких висловлюють сподівання на швидке відновлення миру та впевненість у тому, що наші студенти, науковці, викладачі матимуть у майбутньому численні можливості для міжнародної співпраці.

Детальніше...

19 листопада 2021 року, відбулось урочисте підписання договору щодо стратегічної кооперації у сфері освіти та культури між Одеським Національним Університетом ім. І.І. Мечникова та Дзянанським Центром Культурного обміну “Шовковий Шлях”

19 листопада 2021 року, відбулось урочисте підписання договору щодо стратегічної кооперації у сфері освіти та культури між Одеським Національним Університетом ім. І.І. Мечникова та Дзянанським Центром Культурного обміну “Шовковий Шлях” (Nanjing Jiangnan Silk Road Culture Communication).

Під час своєї промови, Директор Дзянанського Центру Культурного Обміну “Шовковий Шлях” Ван Ітан наголосив, що у цьому році ми святкуємо 10 річницю із дня встановлення стратегічного партнерства між Китайською Народною Республікою та Україною, а у 2022 виповнюється 30 років із дня встановлення дипломатичних відносин між Китайською Народною Республікою та Україною. Саме тому у такий знаковий час, наша співпраця має велике значення.

У свою чергу, Ректор Одеського Національного Університету ім. І.І. Мечникова, Вячеслав Іванович Труба подякував китайським колегам за теплі слова, та запросив представників Центру Культурного Обміну “Шовковий Шлях” відвідати Одесу, як тільки спадуть карантинні обмеження.

Обидві сторони погодилися сумісними зусиллями створити нову платформу для Китайсько-Українського освітнього та культурного співробітництва, яка сприятиме культурному обміну між Китаєм та Україною а також зміцнить дружні відносини між нашими країнами!

У планах є створення офісу Одеського Національного Університету ім. І.І. Мченикова у провінції Цзянсі. Офіс буде сприяти налагодженню співпраці між Одеським Національним Університетом та університетами провінції Цзянсі, а також із іншими університетами та навчальними закладами по всьому Китаю.

Фото: Прес-служба ОНУ

Детальніше...

12 листопада з візитом до Одеського національного університету Мечникова прибула делегація посольства Франції

12 листопада з візитом до Одеського національного університету Мечникова прибула делегація посольства Франції на чолі з Надзвичайним й Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном, а також радником з культурних питань та директором Інституту Франції в Україні паном Олів’є Жаком, пані Полін Мофре та пані Філіппін Шевал’є.

Делегацію приймав ректор ОНУ Вячеслав Труба, а також проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Андрій Смітюх, начальник відділу міжнародного співробітництва Юрій Грінченко, завідувачка кафедри французької філології РГФ Мальвіна Марінашвілі.

«Ми дуже раді відвідати університет Мечникова, мати можливість зустрітись з паном Ректором та обговорити питання розвитку партнерських відносин між університетом та французькими установами» - сказав у привітальному слові пан де Понсен.

Детальніше...

Зустрiч ректора ОНУ професора Вячеслава Труби й Повноважного посла Латвійської республіки в Україні Ілгварса Клява вiдбулася в ОНУ Мечникова.

26 жовтня з візитом до Одеського університету імені І.І. Мечникова прибув Надзвичайний й Повноважний Посол Латвійської республіки в Україні пан Ілгварс Клява.
Пан Ілгварс Клява разом із Третім Секретарем Посольства Едвінсом Северсом та Почесним Консулом Латвійської республіки в Одесі Олегом Веретенніковим відзначив динамічний розвиток партнерських відносин між Латвією та Україною, розширення торгівельних, інвестиційних та науко-технічних можливостей завдяки Угоді про Асоціацію між ЄС та Україною.

«На полицях українських магазинах можна побачити продукти виробництва Латвії, - зауважив пан посол, - й так саме українські продукти є популярними серед латвійських споживачів ». Партнерські відносини між нашими країнами мають глибоке історичне коріння й отримали потужний поштовх в нещодавній час. В цьому контексті пан Ілгварс Клява розповів про розвиток освітньої сфери в Латвії, розширення та модернізацію Латвійського університету, активну участь студентів та викладачів в програмах академічної мобільності, обмін науковими результатами та проведення спільних досліджень.

Детальніше...

Ректор ОНУ Вячеслав ТРУБА зустрiвся з Генеральним консулом Турецької республіки в Одесі Бірейем ІЛМАЗСОЙОМ

19 жовтня відбулась зустріч ректора ОНУ Мечникова професора Вячеслава Труби з Генеральним консулом Турецької республіки в Одесі паном Бірейем Ілмазсойом.

Ректор Вячеслав ТРУБА привітав Генерального консула и віце-консула Турецької республіки Емре Гюлера в стінах університету.

Детальніше...

Зустріч з делегацією Вентспілського університету (Латвія)

30 вересня в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова відбулась зустріч Ректора професора Вячеслава Івановича ТРУБИ з делегацією Вентспілського університету (Латвія) на чолі з Ректором професором Карлісом КРЕСЛІНЬШОМ.

Детальніше...

Польсько-Український ректорський семінар

28 вересня в ОНУ іменi Мечникова відбувсь масштабний форум: ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ РЕКТОРСЬКИЙ СЕМІНАР «ДОКТОРСЬКА ПІДГОТОВКА ТА РОЗВИТОК МОЛОДИХ УЧЕНИХ У КОНТЕКСТІ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ ПОЛЬСЬКИХ ТА УКРАЇНСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ», організований в рамках проєкту «Польсько-українська співпраця представницьких організацій ректорів – задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти». Семінар проводиться під патронатом Міністерства науки і освіти України та Міністерства oсвіти і науки Польщі.

Детальніше...

Зустріч ректора ОНУ Вячеслава Труби та аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Алікс де Гассар

Зустріч ректора ОНУ Вячеслава Труби та аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Алікс де Гассар відбулася сьогодні, 31 серпня, в Одеському національному університеті імені Мечникова.

«Історія Одеси та Одеського університету нерозривно пов'язана з видатними діячами науки і культури Франції. - зазначив у ході зустрічі ректор Вячеслав Труба. - Сьогодні в ОНУ імені І.І. Мечникова на факультеті романо-германської філології студенти вивчають французьку мову і літературу. Наші вчені підтримують контакти з колегами з Франції в різних напрямках науки, наприклад, в галузі мікробіології, фізики, юриспруденції».

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Кінець
Сторінка 1 із 4

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top