This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-eksport (35.186.242.75) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-03. The original page over time could change.
Експорт

Експорт

03 березня 2023


Україна у лютому експортувала товарів на $3,3 мільярда

Україна у лютому 2023 року експортувала 9,1 млн т товарів на 3,32 млрд доларів США.


Польща спростить транзит українського зерна

Україна і Польща домовились про спрощення проходження процедур для експорту українських зернових та олійних культур транзитом через Польщу до інших країн.


Україна у січні скоротила експорт IT-послуг на 29,7%

Виторг від експорту українських IT-послуг у січні 2023 року становила 528 млн доларів, що на 29,7% менше, ніж у грудні 2022 року.

02 березня 2023


Україна експортувала у країни Африки, Близького Сходу та до Туреччини до 48% пшениці - Сольський

За весь час роботи "зернового коридору" Україна експортувала до країн Африки, Близького Сходу та до Туреччини 47-48% від загального обсягу поставок пшениці.

01 березня 2023


Єврокомісія скасувала обмеження експорту саджанців яблуні, сливи та аличі з України

Європейська Комісія прийняла регламенти про скасування обмежень експорту садивного матеріалу яблуні, сливи та аличі з України до країн Європейського Союзу.


Мінагрополітики очікує, що рішення стосовно «зернової угоди» ухвалять ближче до 18 березня

Міністерство аграрної політики та продовольства очікує, що рішення стосовно "зернової угоди", яка наразі діє до 18 березня 2023 року, буде ухвалене ближче до дати її пролонгації.


Найближчим часом Україна може відновити експорт електрики - Укренерго

Україна уже найближчим часом планує вирішити питання забезпечення електроенергією Одеського регіону, що в перспективі дозволить поновити експорт електроенергії.


УЗА пропонує змінити правила для суден, що заходять в українські порти

Українська зернова асоціація звернулася до віцепрем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова з пропозицією зробити процес формування черги для заходу суден в українські порти відкритим та прозорим.


Україна вже експортувала «зерновим коридором» понад 18 мільйонів тонн збіжжя

Від початку роботи "зернового коридору" (1 серпня 2022 року) Україна експортувала понад 18 мільйонів тонн зернових та олійних культур.


О 13.30 - брифінг про ситуацію із «зерновими коридорами»

1 березня о 13.30 - брифінг на тему: «Поточна ситуація у сфері продовольчої безпеки України. Робота «зернових коридорів».


ООН щодня співпрацює з українським урядом щодо «зернової угоди» - координаторка системи ООН

ООН дуже тісно співпрацює з урядом України з питання  «зернової угоди» майже щодня, адже організація прагне забезпечити її продовження.


Доходи росії від експорту нафти і газу в січні впали майже на 40% - Reuters

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що через західні санкції та запровадження стелі цін доходи росії від експорту нафти та газу в січні 2023 року впали майже на 40 відсотків порівняно з минулорічним періодом.

28 лютого 2023


Туреччина відкрила ринок для експорту української рибної продукції

Україна отримала від компетентного органу Туреччини погоджену форму сертифіката якості, необхідного для безперешкодного ввезення української рибної продукції.

27 лютого 2023


Україна експортувала вже майже 31,8 мільйона тонн зерна

За даними Державної митної служби України, у поточному маркетинговому році (з липня 2022 року по 27 лютого 2023 року) Україна експортувала 31,78 мільйона тонн зернових і зернобобових.

25 лютого 2023


Україна може стати експортером зеленого або низьковуглецевого водню – Міненерго

Україна має хороші перспективи, щоб стати експортером не лише безвуглецевої електроенергії, а й зеленого або низьковуглецевого водню.

24 лютого 2023


Експортну вартість товарів визначатимуть по-новому: Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт № 8274, який передбачає встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі України.

23 лютого 2023


Експорт з Нідерландів до росії скоротився майже на 40%

У 2022 року нідерландський експорт до росії скоротився на 38% порівняно з 2021 роком.

22 лютого 2023


Процес перемовин про продовження «зернової угоди» вже запущений - Мінінфраструктри

Процес перемовин з партнерами по "зерновій ініціативі" - ООН та Туреччиною стосовно її строків та умов пролонгації вже запущений.


Експорт агропродукції з морських портів України за тиждень скоротився на 33% - УКАБ

Через морські порти Одеської області з 13 по 19 лютого 2023 року експортували 760,2 тис. т агропромислової продукції, що на третину менше, ніж за попередній тиждень.


Виручка від українського аграрного експорту торік скоротилась на 15% - ІАЕ

Україна у 2022 році експортувала агропродовольства на суму 23,6 млрд дол. США, що на 15% менше, ніж у 2021 році.

20 лютого 2023


Із українських морпортів за два дні вийшли 10 суден з агропродукцією

Із морських портів Одеської області 18-19 лютого 2023 року вийшло 10 суден, які доставлять 361,2 тис. тонн агропродукції.


Туреччина не експортує в росію товари, які можуть використовуватися в «оборонці» - Чавушоглу

Туреччина не бере участь у санкціях проти росії, але не дозволяє використовувати свою територію для обходу санкцій, так само як не експортує до росії продукцію, яка може бути використана в оборонній промисловості.

17 лютого 2023


Україна готує п'яте судно з продовольством у межах Grain From Ukraine

Україна готує п'яте судно у межах програми Grain From Ukraine - це балкер VALSAMITIS, яке доставить 25 тис. т української пшениці до Кенії та 5 тис. т до Ефіопії.


Україна вже експортувала понад 30 мільйонів тонн зернових

За даними Державної митної служби України, у поточному маркетинговому році (з липня 2022 року по 17 лютого 2023 року) Україна експортувала 30,014 млн т зернових та зернобобових.


За тиждень із українських портів вийшли 25 суден із майже мільйоном тонн зерна

Угруповання ВМС ЗСУ докладають зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи. Так, упродовж тижня із українських портів вийшли 25 суден із майже мільйоном тонн зерна.

16 лютого 2023


Україна веде перемовини з Тунісом і Марокко щодо підписання нових торговельних угод

Україна веде перемовини з Тунісом і Марокко щодо підписання угод про преференційну торгівлю, а з ОАЕ успішно просуваються переговори стосовно Угоди про всеохоплююче економічне партнерство.

15 лютого 2023


Заборона експорту на €11 мільярдів: Єврокомісія представила 10 пакет санкцій проти рф

Європейська Комісія запропонувала ввести проти росії новий, 10-й пакет санкцій, який важко уразить російську економіку, позбавить її доступу до критично важливих технологій, товарів та матеріалів, а також забезпечить суворе виконання обмежувальних заходів та неможливість їх обминання за допомогою третіх країн. 


Понад 90 країн: Україна розширила географію експорту для продукції тваринного походження

За останні 4 роки для української продукції тваринного походження було відкрито 91 міжнародний ринок і погоджено низку форм міжнародних сертифікатів на експорт.


У Босфорі очікують на інспекцію 140 суден з українським зерном

Станом на 15 лютого у Босфорі на інспекцію спільного координаційного центру очікують 140 суден, переважна більшість яких чекає понад місяць.


Блокування «зернового коридору» росією: Україна закликає світ відреагувати

Україна закликає міжнародну спільноту вимагати від рф негайно припинити дії, що підривають Чорноморську зернову ініціативу, та не використовувати продовольство як зброю.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • FREEДOM
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2023 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-