This version of the page http://ucu.edu.ua/polska (104.21.2.188) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-27. The original page over time could change.
Фундація Українського католицького університету в Польщі - УКУ

Фундація Українського католицького університету в Польщі

Фундація Українського католицького університету в Польщі з осередком у Вроцлаві заснована у вересні 2022 р. Її завдання послужити українцям у Польщі.

Polski

Фундація Українського католицького університету в Польщі з осередком у Вроцлаві заснована у вересні 2022 р. Її завдання послужити українцям у Польщі.

Засновниками Фундації УКУ в Польщі стали отець-ректор УКУ Богдан Прах, єпарх Вроцлавсько-Кошалінський владика Володимир Ющак та Рафал Дуткевич, польський політик і підприємець, який обіймав посаду президента міста Вроцлав з 2002 по 2018 рік.

«Для нас заснування осередку у Польщі – дуже важливий крок. Український католицький університет має бути там, де є українці, де вони потребують духовної та інтелектуальної підтримки. Наше завдання сьогодні – донести людям Божу правду, продовжувати служити їм навіть там, де вони опинилися через воєнне лихоліття, допомагати налагодженню тісніших контактів з польським середовищем. У Польщі вже діє багато українських і польських волонтерських, громадських організацій, тож ми готові до співпраці. Але також сподіваємося, що наша присутність там допоможе будувати нові мости солідарності між ЄС та Україною».

Ректор УКУ о. Богдан Прах

«Серед завдань Фундації  УКУ в Польщі є розвиток науки, побудова спільноти, підтримка України і розширення контактів у Європі. З відкриттям осередку УКУ у Вроцлаві ми прагнемо започаткувати діалог та популяризувати українську культуру, розширювати мережу контактів з українською діаспорою й інтелектуальними середовищами у Польщі та сусідніх країнах. Уся наша діяльність матиме наголос на відбудові та оновленні України після перемоги, над чим треба працювати вже, тут і тепер».

Рафал Дуткевич

 

«У Вроцлаві до війни проживало понад 100 тис. українців. Зараз їх уже більш як 300 тис. Частина з них повернуться до України. Але частина, мабуть, залишаться. Тому присутність УКУ у Вроцлаві матиме велике значення для української громади. Такого роду інституція як УКУ покликана формувати та зберегти українську громаду у Вроцлаві й регіоні».

Владика Володимир Ющак

«Новий осередок як частина глобальної мережі УКУ стане центром для академічної співпраці, міжнародної участі в дискусії про новий суспільний договір у післявоєнній Україні, відбудову нашої країни, моральну та духовну архітектуру нового порядку безпеки, бачення місця України в Європі, роль Польщі та України в захисті та просуванні людської гідності і демократії у Східній Європі»

Керівниця Фундації УКУ у Польщі Роксоляна Вороновська 

 

Розширюючи діяльність у інших містах і країнах, УКУ продовжує традицію свого засновника Патріарха Йосифа Сліпого, який прагнув творити науково-освітні осередки у тих куточках світу, де є українські громади. Зараз осередки УКУ діють у Великобританії (Український інститут в Лондоні), США і Канаді (Ukrainian Catholic University Foundation). У грудні 2016 р.  було засновано Київський центр Українського католицького університету в столиці України.

Fundacja Ukraińskiego Uniwersytetu Katolickiego w Polsce

Адреса:

50-146
Wrocław
Łaciarska 34/2

Графік роботи:

Телефони:

+48572008107
Prezeska Roksoliana Voronovska

Ел. пошта:

[email protected]

 

Соціальні мережі:

Facebook LinkedIn YouTube  Twitter

 

Зроблено у