This version of the page http://www.uf.ua/?p=988 (31.131.20.181) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-18. The original page over time could change.
Маніт – ЮРіЯ-ФАРМ

Маніт

Маніт чинить виражену діуретичну дію за рахунок підвищення осмотичного тиску плазми та фільтрації без наступної канальцевої реабсорбції, призводить до утримання води в канальцях і збільшення об’єму сечі, підвищуючи осмолярність плазми, спричиняє переміщення рідини з тканин у судинне русло. 

Він сприяє швидкому виведенню рідини із судинного русла, підвищує нирковий кровотік, завдяки чому зменшується гіпоксія ниркової тканини. 

Не впливає на клубочкову фільтрацію. 

Діурез супроводжується виведенням значної кількості натрію без помітного впливу на виведення калію. 

Діуретичний ефект визначається кількістю та швидкістю введеного і профільтрованого нирками препарату, тому він неефективний при порушенні фільтраційної функції нирок, а також при азотемії у хворих на цироз печінки та з асцитом. Спричиняє підвищення об’єму крові, що циркулює (через зростання осмотичного тиску у судинному руслі). 

Після внутрішньовенного введення Mаніт знижує реабсорбцію води, збільшує об’єм крові, що циркулює, чинить сечогінну дію, знижує внутрішньочерепний тиск. 

Форма випуску
200 мл
Ринки збуту

Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Україна.

Статті
  • Сучасні принципи інтенсивної терапії при церебральній недостатності у дітей із нейроінфекціями
  • Ендогенна інтоксикація та її корекція при черепно-мозковій травмі
  • Інфузійна терапія при критичних станах
Інші препарати в цій категорії

Дізнайтесь більше

Про компанію

Щиро вітаємо усіх із Днем відновлення Незалежності України!

Про компанію

9 липня – річниця заснування ЮРіЯ-ФАРМ

Війна в Україні

24.02.22. Хроніки війни

Цей сайт використовує політику Cookies для роботи, адаптації та максимального поліпшення навігації користувача. Ви можете дізнатися більше про Cookies тут Політика конфіденційності
Прийняти