This version of the page http://f1center.ua/it_is_interesting (138.201.192.185) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-11. The original page over time could change.
Цікаво про гаджети | F1Center
Наші телефони
0 800 800 018 Вам передзвонити?
  • 067 411 41 08
  • 050 411 41 08
  • 073 411 41 08
  • 044 359 06 40

Графік роботи Call-центру:
Пн-Пт, 9:00 - 19:00
Сб, 10:00 - 16:00

Пн-Пт 09:00 - 19:00, Сб 10:00 - 16:00
  • Ua
  • En
  • Orc
Відстежити статус ремонту
0 800 800 018

Блог

Пізнавальна інформація зі світу IT, яка стане в нагоді кожному.

10 розвінчаних комп'ютерних міфів: поширені помилки щодо ремонту ноутбуків Існує кілька поширених помилок про ремонт комп'ютерів, в які вірить багато користувачів. Через те, що про них так багато говорять, люди починають їм вірити. Однак деякі з них не відповідають дійсності. Часто віра в ці узагальнені міфи може створити більше проблем не вирішивши реальну проблему.
Чи потрібний антивірус і навіщо його встановлювати на ноутбук? Як захистити себе від комп'ютерних вірусів? Чи допоможе мені антивірусне програмне забезпечення? Це лише кілька питань, які виникають у користувачів комп'ютерів про віруси.
5 кроків, щоб змусити затихнути гучний вентилятор ноутбука Кулер ноутбука – важливий елемент, який має працювати безперебійно. Ноутбук як портативний комп'ютер дуже вимогливий до кожної деталі конструкції. Особливо до системи охолодження варто ставитися вимогливо та відповідально. Вентилятор ноутбука розсіює тепло та підтримує потрібну температуру пристрою. Це забезпечує безперебійну роботу системи та запобігає перегріву.
Смуги на екрані ноутбука: як виправити проблеми зі спотворенням зображення Будь-яка частина вашого ноутбука може вийти з ладу, у тому числі екран. Ви можете побачити одну вертикальну смугу або навіть повністю порожній чорний екран. Ці проблеми із зображенням можуть бути викликані рядом проблем і для їх усунення потрібно видалити неполадки.
Не заряджається ноутбук: причини та способи вирішення Незважаючи на те, що існує безліч факторів, які можуть вплинути на втрату заряду батареї ноутбука, ми розглянемо неполадки із зарядкою девайсу, з якими найчастіше стикаються наші клієнти, а також шляхи їх усунення.
Чому не варто використовувати застарілу операційну систему Операційна система (ОС) - це комплекс програм, призначених для управління ресурсами комп'ютера та організації взаємодії з користувачем. ОС є важливою частиною персонального комп'ютера. Ми можемо порівняти його з фундаментом будинку, який підтримує решту програмного забезпечення та операції.
Чому телефон швидко розряджається? та Як продовжити життя акумулятору смартфона? Сьогодні у смартфонах встановлюють літій-іонні, літій-полімерні батареї. Вони мають багато переваг. Наприклад, працюють до 3-4 разів довше за лужні аналоги. Але головний їхній недолік — деградація. Неважливо, дати смартфону спокій або не випускати з рук, — батарея неминуче деградує.
Огляд Windows 11 Реліз нової версії популярної операційної системи – Windows 11 від Microsoft відбувся 5 жовтня 2021 року. Багато користувачів ще не наважуються оновитися до останньої версії, побоюючись довгого звикання, багів та різних недоглядів системи.
Програми для резервного копіювання Послуга відновлення даних із жорсткого диска або відновлення даних із ssd затребувана в нашому сервісі, тому ми вирішили в цій статті розповісти про програмне забезпечення для резервного копіювання.
Ознаки поломки роз'єму живлення ноутбука Гніздо роз'єму ноутбука – одне з найуразливіших місць. На більшості пристроїв роз'єм живлення постійного струму розташований безпосередньо на материнській платі і тільки паяння утримує його на місці. Порушення цілісності контактів роз'єму не дозволяє запустити всю систему і це робить роз'єм живлення досить слабким місцем. Тому необхідно обережно поводитися із зарядним пристроєм, щоб звести до мінімуму можливі наслідки.
Причини самовільного перезавантаження ноутбука Власники ноутбуків іноді стикаються з перезавантаженням ноутбука без дій зі сторони користувача. Це може відбуватися під час роботи або відразу ж при включенні. Більшість причин нештатної поведінки ноутбука можна розділити на дві категорії: апаратні і програмні. У цій статті розповімо докладніше про несправності, що приводять до самовільних перезавантажень і способах їх вирішення.
Як користуватися ноутбуком у спеку Літо — важкий час року для ноутбуків, так як літня спека може привести їх до поломки. Влітку лептопи супроводжують своїх власників всюди, працюючи у спеку і на морі, і на природі. Для охолодження ноутбуку потрібно забирати в корпус повітря, і про це не може бути й мови, якщо повітря зовні гаряче. Так, наприклад, при температурі + 20 ° C ноутбук нагрівається до 40 градусів, а при + 30 ° C - до 50. Особливо складно доводиться лептопам з дискретними відеокартами, зокрема якщо процесор і відеочіп розташовуються на одній охолоджуючій трубці.
Навіщо потрібна чистка ноутбука від пилу? Ноутбук став незамінним предметом сучасної людини для роботи, спілкування і відпочинку. Але буває, що майже новий або справний ноутбук починає гальмувати, зависати, а іноді і вимикатися. Прояв таких симптомів вказує з високою ймовірністю на перегрів процесора. Забитий пилом радіатор погіршує відведення тепла і призводить до перегріву північних мостів і процесора що і є причиною їх виходу з ладу.
Типові поломки ноутбуків, причини і способи ремонту Причини, за якими ноутбуки потрапляють в ремонт, зі статистики звернення в наш сервісний центр, досить типові. До типових поломок можна віднести механічні несправності корпусу ноутбука, несправності зарядки і клавіатури, несправності материнської плати ноутбука, поломки матриці, петель, шлейфа в ноутбуці, проблеми відеокарти ноутбука і жорсткого диска ноутбука, несправність батареї ноутбука, проблеми системи охолодження, програмні проблеми ноутбуків. Деяких несправностей можна уникнути, дотримуючись правил і умови експлуатації.
Як правильно користуватися ноутбуком і смартфоном на морозі З приходом морозів можуть виникнути проблеми з роботою смартфона і ноутбука на вулиці. Низькі температури можуть бути небезпечними для наших мобільних пристроїв: заряд батареї смартфона зникає «на очах», користуватися телефоном в рукавичках неможливо, в ноутбуці може вийти з ладу екран, материнська плата, жорсткий диск, зростає знос Li-ion акумуляторної батареї, а різкі перепади температур і зовсім можуть вивести пристрій з ладу.
Що робити, якщо залили ноутбук рідиною Однією найпоширенішою проблемою, з якою звертаються в наш сервісний центр власники ноутбуків - пролита рідина. Тому нас часто запитують які заходи необхідно приймати при залиття ноутбука водою, чаєм, пивом, шампанським або іншою рідиною. Що робити, якщо ноутбук залитий рідиною і як по можливості знизити витрати на ймовірний ремонт ми розповімо в цій статті.
Як збільшити час автономної роботи ноутбука Сучасні ноутбуки хоч і можуть працювати багато годин без підзарядки, але час роботи не завжди може бути достатнім. На тривалість автономної роботи ноутбука впливає ряд факторів, тому важко заздалегідь передбачити час роботи на одному заряді штатного акумулятора. Звичайно, користувачі можуть підключити ноутбук до електричної мережі і повноцінно працювати, не побоюючись непередбачуваного розряду акумулятора.
Корисні інструменти і додатки для віддаленої роботи та навчання Через глобальну пандемію коронавірусу мільйони людей пристосовуються до роботи вдома, багато компаній переводять своїх співробітників на віддалений режим роботи, навіть школярі і студенти змушені навчатися онлайн. Перебудуватися і оптимізувати робочий процес за межами офісу допоможуть ряд програмних продуктів.
Вибираємо ноутбук для віддаленої роботи та навчання З введенням карантину через коронавірус багато хто перейшов на віддалений режим роботи або навчання і ноутбук став головним інструментом в цьому нелегкому становищі. При виборі ноутбука для домашнього офісу варто дивитися в бік універсальних моделей, які дозволяють з комфортом працювати. Таким універсальним рішенням може стати модель з продуктивним дискретним GPU.
Як відновити дані після скидання налаштувань Windows до вихідного стану або повернення ноутбука до заводських налаштувань Існує ряд причин, за якими необхідно скинути ноутбук до заводського стану, скинувши всі параметри і дані. Наприклад, продуктивність сильно знижується, ваш пристрій заражено вірусом, або ж необхідно подібним шляхом захистити свої паролі та особисті дані, тим самим підготувавши ноутбук до продажу або передачі іншим людям.
5 правил, як не втратити дані на ноутбуці назавжди До нас часто звертаються клієнти з проханнями про надання допомоги у відновленні втраченої інформації на ноутбуці. Хоча в більшості випадків ми можемо допомогти, але іноді приходиться мати справу і з безнадійними ситуаціями. У цій статті ми поговоримо про те, як мінімізувати ризик втрати даних і пом'якшити наслідки такої втрати, якщо вона все ж таки відбудеться.
Телефон впав у воду. Що робити? Вода і телефон - речі не сумісні. Попадання води в смартфон може спричинити проблеми, які в гіршому варіанті можуть привести до серйозних поломок. Після купання мобільник або зовсім не вмикаєтьсяється, або починає барахлити: мерехтить екран, хрипить динамік, залипають клавіші.
Як продовжити життя батареї смартфона/ноутбука. Акумулятор є важливим компонентом в смартфоні і ноутбуці. Якщо не працює батарея - не працює девайс. Однак, хоч би яким був найпотужніший сучасний і дорогий гаджет, неправильна експлуатація його батареї може швидко вивести її з ладу, і тоді доведеться часто його заряджати, докуповувати павербанк або зовсім нести в сервісний центр на заміну.
10 ознак того, що ноутбук скоро зламається Ноутбук став незамінним засобом для роботи та відпочинку. Сучасні гаджети насправді досить надійні пристрої, хоча будь-який пристрій може зламатися - і щоб усунути несправності, необхідно буде відправитися в сервіс, де фахівець визначить причину поломки та усуне її.
Рекомендації – як тримати комп’ютер в чистоті Робоче місце за ПК - одне з найбрудніших в будинку або офісі. Ми постійно торкаємося до клавіатури і мишки, часто перекушуємо за комп'ютером. Залишки їжі, пил, дотики брудними руками - все це створює для мікроорганізмів прекрасні умови.
Як роздати мобільний інтернет зі смартфона У сучасному світі важливо мати доступний мобільний інтернет. Іноді, трапляється так, що на одному смартфоні є інтернет, а ще на одному (або кількох) пристроях - немає. Практично будь-який сучасний смартфон на операційній системі Android або iOS може роздавати інтернет комп'ютерам, смартфонам і планшетам.
SSD або HDD. Що краще для Вашого ноутбука? Для зберігання інформації на ноутбуці виробники пропонують два варіанти: твердотільний накопичувач (SSD) і жорсткий диск (HDD). Між собою вони відрізняються технологією зчитування/запису інформації. Давайте розберемося в чому полягають відмінності кожного типу.
12 порад - як не вбивати свій ноутбук. Ми не завжди замислюємося, чи правильно ми звертаємося зі своїм ноутбуком. Однак деякі дрібниці можуть не просто позначитися на швидкості його роботи, але і привести до поломки.
Кращі браузери для Windows. Топ 2019. За значущістю в роботі браузер йде в ряду відразу за операційною системою. При його виборі варто звертати увагу на захищеність, надійність, зручність і швидкість в роботі, а також наявність підтримки стандартів w3c для правильного відображення сторінок. Отже, рейтинг найкращих браузерів для ОС Windows в 2019 році.
Топ 5 безкоштовних програм для блокування реклами в браузері Практично на кожному сайті нам пропонують що-небудь купити або встановити, причому найчастіше Інтернет знає про наші потреби, аналізуючи пошукові запити. Ми думаємо, кожному з тих, хто читає цю статтю набридло бачити рекламу в Інтернеті, набридло витрачати час на завантаження непотрібних, а часом і шкідливих рекламних елементів та інтенсивно витрачати інтернет-трафік.
Гальмує телефон. 8 способів прискорити смартфон на Android. З цією проблемою стикається кожен власник смартфона. Гаджет починає повільніше працювати, погано справлятися з поставленими перед ним завданнями, перегріватися. Причиною цього не завжди є несправність, іноді причиною стає неправильне використання телефону. Корисні поради від F1Center допоможуть прискорити роботу смартфона на ОС Android.
Як уберегти ноутбук від вірусів. 10 рекомендацій F1Center. Щоб інтернет залишався безпечним, необхідно знати і використовувати ряд профілактичних заходів. За допомогою цих нескладних правил Ви зможете захистити свій ноутбук або ПК від вірусів.
10 помилок при роботі з ноутбуком Ноутбук прослужить довше, якщо дотримуватися правил користування ним. Отже, 10 порад по експлуатації ноутбука.
Завис телефон: що робити? Якщо завис смартфон або планшет на Android і екран пристрою не реагує на дотики, то є можливість відновити роботу пристрою фізичними кнопками.
Замовити дзвiнок
Відкрити viber-чат