Мости та тунелі

Директор ННЦ
Попович Микола Михайлович
Задати питання

Заповніть форму

Надіслати

Шановні відвідувачі сторінки факультету «Мости та тунелі»!

        Вітаю Вас на сторінці факультету «Мости та тунелі» Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.
        Майже 90 років факультет «Мости та тунелі» веде підготовку фахівців за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» (спеціалізація «Мости і транспортні тунелі»).
         На мережах України, з краю в край, до всіх куточків простяглися мости – архітектурні витвори, створені майстерністю та творчим натхненням випускників факультету. Всі складні та інтересні питання, що виникають при проектуванні та будівництві мостів, тунелів і метрополітенів вирішують фахівці, що закінчили наш факультет. Дуже широкий профіль фахівці-будівельника мостів, тунелів, метрополітенів. Йому приходиться проектувати та будувати мости і тунелі різних системи в різних геологічних умовах.
       Навчальний план передбачає підготовку не вузьких фахівців, а фахівців високої кваліфікації з широким кругозором. Особливість навчання на факультеті «Мости та тунелі» полягає в тому, що спеціальна підготовка фахівців-будівельників мостів, тунелів і метрополітенів поєднується з підготовкою їх в областях будівельних споруд різного призначення, архітектури, математики та програмування з оволодінням обчислювальною технікою та комп’ютерною графікою. Це надає випускникам можливості вирішувати складні питання проектування і будівництва мостів, тунелів і метрополітенів на рівні кращих світових стандартів, а також працювати і в інших напрямках будівельної галузі України, Європи та світу.
     За роки існування на факультеті підготовлено більше 4000 фахівців. Серед наших випускників – академік Академії наук України, академіки галузевих академій, професори, доценти, доктори і кандидати наук, начальники залізниць, керівники будівельних трестів, проектних інститутів, будівельних фірм.

Академік НАН України, професор, доктор технічних наук Бондар М.Г.
(випуск 1946 року)

Професор кафедри вищої математики ПАБА, доктор технічних наук
Баєв С.В.
(випуск 1962 року)

Інституту механіки імені С. П. Тимошенка НАН України, доктор фізико-математичних наук
Жук О.П.
(випуск 1961 року)

Директор державного підприємства «Проектний інститут «Укрметротунельпроект»
Янікін В.В.
(випуск 1962 року)

Науковий керівник ПВКП "Технотранспроект"
Ковальчук В.В.
(випуск 1986 року)

Голова правління ПрАТ «Інтербудтунель», доктор будівництва Букань А.П.
(випуск 1982 року)

      Окремо звертаюсь до абітурієнтів, які завітали на цю сторінку. Ви зробите правильний крок до здобуття затребуваної спеціальності, вступите до дружнього колективу. Запрошую Вас до міцної і дружньої родини факультету «Мости та тунелі».

З повагою, декан факультету, Микола Попович