This version of the page http://nic.km.ua/ (78.152.160.15) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-11-29. The original page over time could change.
Головна

Реєстратору

Архівна інформація

01.12.2021 року в реєстрі доменів km.ua/khmelnitskiy.ua відкрито доступ до розширень DNSSEC. Реєстратори отримують доступ шляхом підписання додаткової угоди. Відтепер публікація реєстрантами DS RR  відбувається в автоматичному режимі через свого реєстратора. Перелік реєстраторів, як працюють з розширеннями DNSSEC за  посиланням.

27 грудня 2014 року були створені ключі якими підписані зони km.ua та khmelnitskiy.ua. 31 грудня 2014 в зоні .UA опубліковано  відбитки DS  (Delegation signer) для відповідних зон і збудовано ланцюг довіри DNSSEC.

Ротація ZSK ключів перший час відбуватиметься щомісячно в автоматичному режимі.

Технічні детали читайте за посиланням: DNSSEC

 

Публікація реєстрантами DS RR для своїх доменів відбуватиметься в ручному режимі виключно через реєстратора, яким цей домен зареестровано. Відбитки надсилати на контактні адреси.

 

04.12.2014р. домени ost-nvo.km.ua та ost-nvo.khmelnitskiy.ua було переведено у статусclientHold, AutoRenewGracePeriod, це були останні домени в зонах km.ua та khmelnitskiy.ua які рахувалися за псевдореєстратором. Враховуючи особливості роботи з доменами, які знаходились у превдореєстратора, можна вважати, що процесс переходу доменів km.ua та khmelnitskiy.ua на роботу за протоколом EPP завершено.

Процедура тривала більш ніж півтора року, з 15 квітня 2013 року. За цей час загальна кількість доменніх імен зменьшилась з 3425 станом на 01.04.2013р до 1531 станом на 01.12.2014р.  в зоні km.ua та до 156 доменів в зоні khmelnitskiy.ua. Загалом за час процедури актуалізації та переведення доменів до реєстраторів надійшло 8 звернень від реєстрантів з тих чи інших питань щодо процедур актуалізації та переведення доменів до реєстраторів.

АПД дякує реєстрантам та реєстраторам за плідну співпрацю під час роботи в перехідний період.

 

Процедури переходного періоду читайте за посиланнями

Домени km.ua та khmelnitskiy.ua переходять на EPP

Актуалізація доменів

Переведення домену до реєстратора