This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-11-07. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

Микола ОНІЩУК: «Доступ до суддівської професії: чи готова судова система до розгляду воєнних злочинів?»

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціонального правового тижневика «Юридичний вісник України»


Микола ОНІЩУК: «Центральне місце в реформуванні правосуддя повинен займати суддя»

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціонального правового тижневика «Юридичний вісник України»



Календарний план

підготовки суддів, помічників суддів для підтримання кваліфікації, періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації, підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами листопад 2022 року 


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 




Наказ Про порядок дій при оголошенні повітряної тревоги


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 7 - 11.11.2022 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Помічники суддів підвищують професійний рівень

7–10 листопада 2022 року Національна школа суддів України проводить онлайн–підготовку за стандартизованою програмою для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

У вітальній промові заступник директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова ознайомила присутніх із регламентом та правилами роботи під час онлайн–навчання, відповіла на організаційні запитання, побажала всім плідної роботи та мирного неба.

Вектор розвитку інституту банкрутства в умовах сьогодення

4 листопада 2022 року Національна школа суддів України провела семінар для суддів і помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів “Питання процедури банкрутства у господарському судочинстві”.

Очільниця Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка модерувала захід, привітала присутніх, ознайомила учасників й учасниць із регламентом роботи та висловила вдячність суддям Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду Олександру Банаську і Володимиру Погребняку, котрі виступили спікерами на семінарі.

Продовження роботи конференції IOJT 2022


3 листопада 2022 року начальниця відділу Національної школи суддів України Тетяна Фулей виступила із доповіддю під час панельної дискусії “Навчання суддів з питань соціального контексту вразливих верств населення” на конференції Міжнародної організації суддівської освіти (IOJT 2022) “Ефективна суддівська освіта: розуміння потреб вразливих верств населення”, яка проходить в місті Оттаві (Канада).

У своєму виступі Тетяна Фулей, зокрема, наголосила, що повномаштабна війна рф проти України виокремила гендерні аспекти багатьох правовідносин, наприклад, пов’язаних з мобілізацією та службою в Збройних силах України, перетином державного кордону, масовим сексуальним насильством на окупованих територіях, гендерно обумовленими способами катувань тощо, які необхідно враховувати при здійсненні правосуддя. Додатково увагу до досліджень правових явищ крізь “гендерні лінзи” привертає оцінка дій керівництва держави-агресора як “ідеальний приклад токсичної маскулінності”, – відмітила спікерка.


Особливості розгляду звернень громадян і доступу до публічної інформації в судах

3–17 листопада 2022 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для працівників апаратів судів “Особливості розгляду звернень громадян і доступу до публічної інформації у судах”.

Мета курсу – допомогти працівникам апаратів судів правильно опрацьовувати запити на доступ до публічної інформації, відмежувати їх від звернень громадян, навчити правильно застосувати трискладовий тест, а також роз’яснити порядок притягнення до відповідальності за порушення у сфері доступу до публічної інформації.

Зустріч представників проєктів/програм донорських організацій


3 листопада 2022 року виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Пустовойтова та директори регіональних відділень НШСУ Лілія Гуцал, Володимир Пироговський, Оксана Польна, Володимир Поплавський взяли участь у черговій щомісячній онлайн–зустрічі представників проєктів/програм міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів, організованій у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

У ролі ключового спікера виступив народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов. Депутат, зокрема, поділився баченням щодо планів та пріоритетів очолюваного ним Комітету, а також розповів про роботу з правового реагування Парламенту на складності функціонування судової влади в умовах війни та вдосконалення законодавства по притягненню рф до відповідальності за скоєні в Україні воєнні й пов’язані з війною злочини.

Усі новини