This version of the page http://cripo.com.ua/ (104.21.93.137) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-11-06. The original page over time could change.
УКРАИНА КРИМИНАЛЬНАЯ - О чем не говорят вслух

Універсальна кримінальна юрисдикція в Україні

 Чотири країни – Естонія, Німеччина, Латвія та Литва – почали розслідування військових злочинів у рамках універсальної юрисдикції після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році. Норвегія, Польща, Словаччина, Іспанія, Швеція та Швейцарія заявили про свої наміри розпочати аналогічні розслідування. 

Что сегодня происходит в Херсоне — глазами местных жителей

Сегодня в городе паника невероятная. Версий, в связи с чем русские объявили эвакуацию, десятки. Фантазируют кто во что горазд, а внятной картины происходящего от оккупантов, конечно, не получить.

Із «злодіями в законі», які є уродженцями України, влада нічого не може вдіяти – вони вже інколи заміняють суди

Набуло суттєвого розвитку в Україні вирішення третейських суперечок за допомогою «злодіїв». І це стало однією з візитівок нашого суспільства: багато хто з крупних бізнесменів або сам вийшов з кримінальної орбіти, або був змушений контактувати з представниками кримінального світу…

Україна: Виклик правосуддю воєнного часу

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну являє собою серйозну проблему для функціонування судової системи України. Головним викликом є фізична безпека тих, хто бере участь у процесах відправлення правосуддя, а також напади на будівлі судів і їх руйнування.

Обычный опасный украинский партизан

Россияне с первых дней оказались не готовыми к реальности, в которой их не только не встречают с цветами, но еще и деятельно ненавидят: война, развязанная Россией, не могла не породить партизанское движение на оккупированной украинской территории. Партизанят многие, и для этого не надо лично проводить диверсии. 

Умови знаходження російських окупантів в українському полоні: футбол, шахи, бомбосховище. На що йдуть гроші платників податків

Поки наших полонених тримають у жахливих умовах, на Львівщині в одному з таборів російські полонені працюють, а у вільний час дивляться кіно та читають. Місяць утримання лише цього одного табору обходиться бюджету в понад два мільйони гривень.

Чи можуть українці подати до суду на Росію за завдані війною збитки?

Правозахисники та український уряд вивчають шляхи впровадження схеми компенсації жертвам російської агресії з 2014 року. Після анексії Криму й окупації частини східної України в національні суди було подано безліч позовів, в яких постраждалі сторони вимагали компенсації за завдані війною збитки.

Почему защитить Украину от российских ударов с воздуха так сложно

Главная угроза для объектов критической инфраструктуры Украины — это разнообразный российский ракетный арсенал. С недавнего времени к нему добавились иранские ударные беспилотники-камикадзе «Шахед». По сравнению с современными ракетами это оружие простое, если не сказать примитивное — но именно в этой простоте и дешевизне и кроется его главное преимущество.