Запрошує районна бібліотека

Цьогорічне наше професійне свято співпало з 15-ю річницею незалежності України, Роком села в Україні. Бібліотека і книга залишаються дзеркалом і пам’яттю народу, духовними скарбницями людства.

Сьогодні у районі 40 бібліотечних установ. Сукупний бібліотечний фонд складає 627 тис. примірників книг. Щороку бібліотеки обслуговують понад 26,9 тис. користувачів, яким видається 518 тис. друкованих інформаційних джерел.
Рішенням районної ради 4 скликання від 23 грудня 2005 р. продовжено дію районної програми поповнення бібліотечних фондів на період до 2010 р. На поповнення фондів цього року виділено 10,4 тис. грн., завдяки чому придбано 1822 примірники книг, з них 236 отримали сільські бібліотеки. На жаль, цього року не виділялись кошти на придбання літератури з бюджетів сільських рад.
Надходять книги за державні кошти з обмінно-резервних фондів обласних бібліотек: універсальної наукової ім. К.А. Тімірязєва і обласної для дітей імені І.Я. Франка. Частину книг спрямовуємо до сільських бібліотек. Більшість з них – це література для юних читачів, що виходить в серіях “Шкільна бібліотека”, “Зарубіжні письменники – дітям”, “Пригодницька бібліотека”. Отримано з видавничого центру “Академія” словники, довідники для вчителів, студентів. Майже вся література видана українською мовою. Видання минулих років в переважній більшості російськомовні.