This version of the page http://vn.20minut.ua/Osvita (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-10-09. The original page over time could change.
Новини освіти у Вінниці, освітні новини - 20 хвилин Вінниця

Освіта

Цікава фізкультура: переселенець з Лиману проводить веселі уроки в нашому ліцеї

Переселенець із Лиману, що на Донеччині, Олексій Качан проводить інтерактивні уроки фізкультури у вінницькому ліцеї. Вчитель використовує знаряддя, яке створює самотужки.

play_circle_filled «Виховувати свідомих громадян — мій обов’язок»: учитель Захисту України Віктор Гоменюк

На своїх уроках офіцер запасу Віктор Гоменюк навчає старшокласників основ військової та тактичної підготовки. Під час інтерв’ю із ним, журналісти «20 хвилин» спробували розібратися, чому військово-патріотичний вишкіл має стати обов'язковим для української молоді.

Де у Вінниці придбати все до школи (партнерський проєкт)

1 вересня розпочалося навчання в умовах війни. В незалежності від його форми - онлайн чи офлайн, шкільні канцтовари та необхідні речі до школи обов'язково знадобляться. Вашій увазі магазини Вінниці, де можна придбати всі необхідні речі для комфортного навчання у школі в одному місці. 

photo_camera У Вінниці відбувся творчий ярмарок для дітей «Не рибка, а вудка». Фоторепортаж

Освітні активістки «Боже, вільної школи» ще влітку запустили у Вінниці проєкт, завдяки якому сотні дітей з нашого та інших міст мають змогу безоплатно відвідувати різноманітні майстер-класи та гуртки. Проєкт називається «ВінОК».  Вчора, 25 вересня, команда цього проєкту провела творчий ярмарок для діток. 

З понеділка відкрились ще три садочки на Тяжилові, Слов’янці та у селищі Десна

У Вінниці збільшується кількість чергових садочків. Відсьогодні у Вінниці відчинився три чергові дитячі заклади. Даємо перелік всіх дитсадків, які працюють. 

play_circle_filled Більшість онлайн. Лише 7,6% вінницьких школярів навчаються в офлайн форматі

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко розповіла, як триває навчальний процес у школах міста. Більшість дітей нині навчаються онлайн та не відвідують шкіл.

play_circle_filled Зрозуміти без слів: з чого почати вивчення жестової мови й для чого це потрібно?

Спілкування посідає одне з найважливіших місць у нашому житті. Проте не всі люди можуть розмовляти за допомогою слів.  Нечуючі або слабочуючі користуються особливою жестовою мовою. Що це за мова, чим вона відрізняється від мови жестів і з чого варто почати її вивчення?

photo_camera На Замості відновив роботу дитсадочок, який прийняв понад дві тисячі маленьких вінничан

Усі освітні заклади міста працюють лише, якщо мають безпечне укриття. До переліку працюючих садочків днями додався ще один заклад на Замості.

photo_camera Вінницькі пенсіонери в терцентрі вчаться бути сучасними і зайнятими. Як записатись на гуртки?

Копіювання та набір тексту, створення файлів та правила користування ноутбуком: сьогодні вінницькі пенсіонери вдосконалювали свою комп’ютерну грамотність. Далі їх навчать користуватися додатком ДІЯ та іншими зручностями на смартфоні.  Які ще гуртки можуть відвідувати вінничани у Вінницькому терцентрі соціального обслуговування?

play_circle_filled Очно чи дистанційно? Як 643 заклади освіти Вінниччини розпочали навчання

Розпочався другий навчальний тиждень нового навчального року. У Вінницькій області функціонує 643 школи. Стало відомо, яку фарму навчання впровадили ці заклади.

Свіжий випуск

№ 40 від 5 жовтня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту з NDF. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up