This version of the page http://ukurier.gov.ua/ (77.120.113.139) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-09-25. The original page over time could change.
Урядовий Кур’єр - газета центральних органів влади України онлайн
Головна тема

«Мобілізація в рф та фейкові референдуми нічого не змінюють»

Про це очільник українського уряду заявив на брифінгу за підсумками перебування у Нью-Йорку (США) на 77-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. 
За словами Дениса Шмигаля, під час зустрічей з лідерами країн-партнерів на полях ООН він отримав запевнення в беззаперечній подальшій підтримці України, попри ...

Не зупинимося, доки не повернемо всіх

 Україна й далі працює над звільненням усіх своїх громадян, яких утримує російська сторона. За дорученням Президента Володимира Зеленського буде розроблено план заходів щодо реабілітації тих, хто повернувся з полону. Про це заявив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак на брифінгу, присвяченому обміну й поверненню захисників ...

Аеророзвідник Олег Собченко: «У нас воюють люди з двома освітами, а в них — з двома судимостями»

З оператором аеророзвідки 72 окремої механізованої бригади кавалером ордена  «За мужність» ІІ і ІІІ ступеня Олегом СОБЧЕНКОМ знайомі з 2014-го. Узимку того року його жорстоко побив «Беркут» під час штурму Черкаської ОДА. Згодом була служба в полку «Азов», а на нинішній війні він із першого ...

Урочисті заходи до Дня єднання за участю Прем’єр-міністра та урядовців
Вшанування пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність України
Літні Олімпійські ігри 2020 стартують у Токіо
В Одесі Президент України взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня ВМС
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном
Привітання Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності України
Сила демократичного світу добре відчувається на полі бою в Україні цими тижнями
Рей, бойовий пес ТрО
Українські герої потрібні Україні живими – це наш принцип
Звернення Президента України з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Читати все

Новини

  • До відома суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі та послуг!

    Державна податкова служба України нагадує суб’єктам господарювання про ви­значений законодавством обов’язок забезпечити приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги), включаючи суб’єктів малого підприємництва, які провадять діяльність у сфері торгівлі, громад­ського ...

  • До уваги отримувачів пенсії та грошової допомоги на деокупованих територіях

    Інформація про способи отримання готівкою пенсії або грошової допомоги, коли ще не відновлена роботи банківських відділень на деокупованих територіях.

  • Встановлено вимоги до плану відновлення діяльності кредитної спілки у післявоєнний період

    Національний банк України унормував особливості складання та подання кредитною спілкою плану відновлення своєї діяльнос­ті після припинення або скасування воєнного стану в Україні, пові­домляє пресслужба відомства.

  • Потрібна безпекова зона навколо ЗАЕС

    У Піттсбурзі, США, відбулася тристороння зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка, міністра енергетики США Дженніфер Гренголм і генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі. Сторони обговорили необхідність та шляхи якнайшвидшої деокупації та демілітаризації Запорізької АЕС, повернення її під контроль легітимного українського оператора.

  • Річковий десант – у готовності до висадки

    Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність дивізіону річкових катерів до виконання завдань у Північній операційній зоні. 

  • Іноземний бізнес активно вивчає досвід російсько-української кібервійни

    Сьогодні в Лозанні розпочався Саміт кіберстійкості, організований одним із провідних світових бізнес-видань Financial Times. Серед ключових тем – український досвід у протистоянні російській агресії та уроки, які варто засвоїти світу з першої кібервійни.

  • Італія продовжуватиме підтримувати Україну в боротьбі з агресором

    Італія продовжуватиме здійснювати підтримку України в боротьбі з агресором, незважаючи на результати виборів, що відбуватимуться в країні цієї неділі. 

  • Мобільний ЦНАП є і у Солонянській громаді

    Для мешканців Солонянської громади Дніпровського району державні послуги стали ще доступнішими: ті, хто не може дістатися ЦНАП, отримуватимуть сервіси просто вдома. Все завдяки мобільній валізці адміністратора. 

  • Дуда про ядерний шантаж росії: У США теж є ядерна кнопка

     Якщо росія зламає ядерне табу і застосує тактичну ядерну зброю проти країни, яка її не має і захищається звичайними видами озброєння на своїй території, то її «буде виключено з цивілізованого світу», наслідки для росіян будуть величезними.

  • Денис Шмигаль: «Навколо ЗАЕС має бути створена 30-кілометрова зона безпеки»

    Демілітаризація Запорізької атомної електростанції — це стратегічне завдання не тільки для України, але і для всієї Європи. 

  • Станом на 22 вересня на пенсійні виплати спрямовано 45,9 млрд грн

    Пенсійний фонд України інформує, що станом на 22 вересня на пенсійні виплати спрямовано 45,9 млрд грн, в тому числі 9,4 млрд грн – на виплату пенсій через АТ «Укрпошта», 36,5 млрд грн – через уповноважені банки. 

  • «Зернова ініціатива»: Відправлено ще 201 тис. тонн агропродукції

     Сьогодні, 23 вересня, з портів Одеси, Чорноморська та порту «Південний» відправились 11 суден. На їх борту 201 тис. тонн продовольства для країн Азії та Африки. 

  • В Україні на вихідні прогнозують до +19°, але з нічними заморозками

    У п'ятницю, 23 вересня, в Україні переважатиме дощова погода із ранковими туманами в окремих областях.

  • Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.09

     Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.09 орієнтовно склали:

    особового складу /близько/ 56060 (+550) осіб ліквідовано,
    танків ‒ 2254 (+18) од, тощо.

  • Україна та Канада обговорили посилення співпраці в агросфері

     22 вересня відбулася онлайн-зустріч Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з Міністром сільського господарства Канади Марі-Клод Бібо і Послом України в Канаді Юлією Ковалів. 

  • Основні правила заповнення та контролю повноти подання Звіту про контрольовані операції

     Державна податкова служба України нагадує, що відповідно до вимог ст. 39 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платники податків, які у 2021 році здійснювали контрольовані операції (далі — КО), мають подати до ДПС Звіт про контрольовані операції (далі — Звіт).

  • Захист країни в надійних руках

    Командувач оперативно-тактичного угруповання «Суми» провів «обкатку танком» бійців добровольчого формування Богодухівської територіальної громади.

  • Щодо виникнення податкових наслідків з ПДВ у випадку отримання платниками податків, зокрема, комунальними підприємствами, бюджетних коштів

    Платники податків (комунальні підприємства) отримують бюджетні кошти від розпорядників таких коштів для цілей здійснення певних заходів (у тому числі постачання послуг (робіт) у межах виконання відповідних бюджетних програм.

Дивитись все

Відео

  • В Україні з'явився перший в історії іноваційний музей історії
  • Щедрівники в «Урядовому кур’єрі»: «Добрий вечір тобі, пане господарю»

Цитата Дня


«У США також є кнопки, які запускають ядерні ракети. Той факт, що США сприймають цю російську загрозу серйозно, також є загрозою і для росії».

АНДЖЕЙ ДУДА:
Президент Польші про те, що якщо рф застосує навіть тактичну ядерну зброю, то отримає відповідь

Цифра Дня

254,1 млрд грн
соціальних виплат було профінансовано з державного бюджету за березень—серпень 2022 року. Зокрема у серпні — 33,9 млрд грн

Статті

  • «Мобілізація в рф та фейкові референдуми нічого не змінюють»

    Про це очільник українського уряду заявив на брифінгу за підсумками перебування у Нью-Йорку (США) на 77-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. 
    За словами Дениса Шмигаля, під час зустрічей з лідерами країн-партнерів на полях ООН він отримав запевнення в беззаперечній подальшій підтримці України, попри останні провокаційні кроки росії.

    Оксана МАЛОЛЄТКОВА
  • Не зупинимося, доки не повернемо всіх

     Україна й далі працює над звільненням усіх своїх громадян, яких утримує російська сторона. За дорученням Президента Володимира Зеленського буде розроблено план заходів щодо реабілітації тих, хто повернувся з полону. Про це заявив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак на брифінгу, присвяченому обміну й поверненню захисників України з російського полону.

  • Аеророзвідник Олег Собченко: «У нас воюють люди з двома освітами, а в них — з двома судимостями»

    З оператором аеророзвідки 72 окремої механізованої бригади кавалером ордена  «За мужність» ІІ і ІІІ ступеня Олегом СОБЧЕНКОМ знайомі з 2014-го. Узимку того року його жорстоко побив «Беркут» під час штурму Черкаської ОДА. Згодом була служба в полку «Азов», а на нинішній війні він із першого дня. Тепер приїхав у Черкаси у триденну відпустку — забирати з ремонту бойовий автомобіль. За його плечима — сотні розвіданих російських позицій і наведень нашої артилерії. У парі з колишнім нардепом Ігорем Луценком він автор чи не найефектніших відеокадрів цієї війни. Зокрема знищення російського вертольота біля села Козаровичі на Київщині.

  • «Катерина». Прем’єра під час війни

     У вітальному слові під час урочистостей з нагоди прем’єри опери «Катерина» за однойменною поемою Тараса Шевченка в Одесі очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко згадав символічне відео, зняте нашими захисниками: на визволеній території військові ЗСУ зривають агітку окупантів, під якою проступають пророчі й актуальні рядки Тараса Шевченка: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає…» Роликом, що за кількістю вподобайок залишив далеко позаду більшість відео контенту соцмереж, особливо захоплювалася мистецька спільнота. Мовляв, якби такий кадр побачили в кіно — точно звинуватили б режисера у зайвому пафосі й прямолінійності. 

  • Україна презентувала формулу миру

     77-а сесія Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку (США). День другий. До лідерів країн, які з’їхалися, щоб обговорити найбільші виклики в сучасному світі, звернувся Президент України Володимир Зеленський. Своє відеозвернення він почав з таких слів: «Вітаю всіх людей світу, які цінують мир і єдність між різними та рівними! Бажаю усім миру і дякую за те, що ми з вами єдині у прагненні повернути мир».

    Оксана МАЛОЛЄТКОВА
Читати все
  • Заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко: «У питанні обігу зброї безконтрольної вольниці не буде»

     В Україні питання, пов’язані з обігом зброї, уже тривалий час регулюють різні нормативні документи. Але профільного закону досі немає.
    Із початком повномасштабного вторгнення рф питання ухвалення відповідного закону, яке було актуальним і раніше, набуло ще більшої значущості. Зокрема, велика кількість громадян — майже 60%, відповідно до опитування, яке ініціювало МВС та провело Міністерство цифрової трансформації в застосунку «Дія», — хочуть мати зброю і вільно її носити.

  • Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану

    «Правила перетинання державного кордону громадянами України», затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57

    (Відповідно до п. 2-6 Правил У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому — восьмому частини третьої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».)

  • Не замерзнути і дочекатися перемоги

     Уже остання декада серпня змусила багатьох українців похвилюватися за комфорт у їхніх помешканнях через неодноразові нагадування чиновників, що цьогорічний опалювальний сезон може бути дуже непростим і треба очікувати перебоїв з подачею тепла і гарячої води. Полтавський міський голова Олександр Мамай та його заступники заявляли: готуємося до різних ситуацій. Керівництво міста сумнівалося, що у сховищах вистачає природного газу. Полтавська міська рада провела переговори з Агентством США з міжнародного розвитку про отримання мобільних котелень. Зробила заявку на потужні електрогенератори, почала пошуки твердого палива для теплогенераторів. Про це ми вже повідомляли у матеріалі «Попереджений означає озброєний» («УК» №184 за 25 серпня).

    Олександр ДАНИЛЕЦЬ
  • І буржуйки для захисників

    Цей конвеєр добра з перших днів війни не зупиняється й на мить. Ось і нині робота кипить: ріжуть метал, варять, припасовують деталі. Паралельно люди підвозять старі автомобільні диски. За кілька днів у золотих руках майстрів-волонтерів вони перетворяться на буржуйки. І одразу ж попрямують на передову: біля цих пічок наші захисники й самі можуть зігрітися, і приготувати на них гарячі страви. У їхній конструкції передбачено фаєрку — металевий листок, на який можна ставити чайник чи каструлю.

    Інна ОМЕЛЯНЧУК
  • Абрикосова чи Гостромогильна?

    «А ви б хотіли жити на вулиці Гостромогильній? Невже не можна назвати її Квітучою, Абрикосовою, Каштановою? Тут дерев стільки! А навіщо шукати нову назву для палацу культури «Дружби народів»? Дружба — це ж не обов’язково з віроломною росією?» Такі дискусії в Черкасах і, мабуть, у багатьох інших містах і селах можна почути часто. А спричинено їх тим, що люди готові позбуватися радянської та російської спадщини, але мало знають історію свого міста чи села.

    Роман КИРЕЙ
Дивитись усе

Фото

Архів публікацій

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

Звучить гордо!

  • Для спеціальних медичних цілей

  • Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко: «Нові підходи та сучасні моделі надання послуг приносять позитивний результат»

  • Взуття для бронетехніки

  • Потужна «Перемога», ровесниця Незалежності

  • Новітніми технологіями відповіли на виклик часу

  • ОГОЛОШЕННЯ:
    ВИКЛИКИ В СУД
    ВАКЦИНАЦІЯ
    ВІД COVID-19
    квитки на
    потяг
    індекс
    інфляції
    Читати @UKurier