This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-09-01. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

Микола ОНІЩУК: «Доступ до суддівської професії: чи готова судова система до розгляду воєнних злочинів?»

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціонального правового тижневика «Юридичний вісник України»




Микола ОНІЩУК: «Центральне місце в реформуванні правосуддя повинен займати суддя»

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціонального правового тижневика «Юридичний вісник України»




КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

підготовки суддів для підтримання кваліфікації,

періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації,

підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони

за рахунок коштів Державного бюджету України

серпень 2022 року


Календарний план

підготовки суддів для підтримання кваліфікації,

періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації,

 підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації  працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони

за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами

вересень  2022 року



Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 





Наказ Про порядок дій при оголощенні повітряної тревоги


29 липня 2022 року відбудеться вебінар для слідчих суддів та суддів кримінальної спеціалізації апеляційних загальних судів


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник "Огляд судової практики у справах про адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування політичних партій та виборчих кампаній".
Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ

Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 29.08-02.09.2022 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
У зв'язку з суспільним інтересом до діяльності Національної школи суддів України нижче публікуємо інформацію за перше півріччя 2022 року


Практичні навички надання домедичної допомоги

1 та 8 вересня 2022 року Національна школа суддів України проводить тренінги для суддів та працівників апарату Вищого антикорупційного суду на тему “Надання домедичної допомоги”.

Заходи відбудуться за участі начальника департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО Українська служба порятунку, тренера, інструктора з надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Право на збори, мітинги, походи і демонстрації в умовах воєнного стану

1 вересня 2022 року Національна школа суддів України продовжила серію навчальних заходів для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів за участю судді Конституційного Суду України, кандидатки юридичних наук Галини Юровської лекцією “Право на збори, мітинги, походи і демонстрації в умовах воєнного стану”.

У виступі спікерка, зокрема, зазначила, що нинішнє заняття присвячене конституційним правам громадян на проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що закріплені в ст. 39 Конституції України “Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування…”, а також зробила узагальнення практики застосування й тлумачення названих принципів.

Судовий захист житлових прав та права власності постраждалих від збройної агресії

31 серпня 2022 року Національна школа суддів України спільно з Проєктом Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень. Фаза ІІ” провела третій із серії чотирьох вебінарів навчального курсу для підготовки суддів місцевих загальних та окружних адміністративних судів “Судовий захист внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройної агресії проти України”, присвячений темі “Судовий захист житлових прав та права власності постраждалих від збройної агресії”.

Практика Європейського суду з прав людини у справах щодо збройних конфліктів

31 серпня 2022 року Національна школа суддів України спільно з проєктами Ради Європи “Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя” та “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” провела вебінар “Практика Європейського суду з прав людини за статтями 2, 3 та 5 Конвенції у справах щодо збройних конфліктів” з метою підвищення рівня кваліфікації суддів та помічників суддів місцевих і апеляційних судів.

Вітальними словами навчання відкрили проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та керівник відділу Управління програм співробітництва Департаменту впровадження прав людини, правосуддя та стандартів правового співробітництва Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Марьяна Кіко.

Усі новини