This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-07-31. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

Микола ОНІЩУК: «Центральне місце в реформуванні правосуддя повинен займати суддя»

Інтерв’ю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука спеціально для загальнонаціонального правового тижневика «Юридичний вісник України»



КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

підготовки суддів для підтримання кваліфікації,

періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації,

підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони

за рахунок коштів Державного бюджету України

липень 2022 року


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 





Наказ Про порядок дій при оголощенні повітряної тревоги


29 липня 2022 року відбудеться вебінар для слідчих суддів та суддів кримінальної спеціалізації апеляційних загальних судів


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник "Огляд судової практики у справах про адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування політичних партій та виборчих кампаній".
Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ

Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 25-29.07.2022 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
У зв'язку з суспільним інтересом до діяльності Національної школи суддів України нижче публікуємо інформацію за перше півріччя 2022 року


Судовий контроль за оперативно-розшуковими заходами та негласними слідчими діями

29 липня 2022 року Національна школа суддів України провела  всеукраїнський вебінар для слідчих суддів місцевих та суддів апеляційних загальних судів “Актуальні питання участі слідчого судді в організації підготовки та проведення уповноваженими оперативними підрозділами оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих (розшукових) дій”.

Вітальними промовами всеукраїнський вебінар відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

Особливості підходів, орієнтованих на потерпілого, в судових процесах, пов’язаних із воєнними злочинами

29 липня 2022 року Проєкт Європейського Союзу “Право-Justice” ініціював проведення міжнародної онлайн–конференції “Особливості підходів, орієнтованих на потерпілого, в судових процесах, пов’язаних із воєнними злочинами”.

Вітальною промовою конференцію відкрили голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, начальниця відділу Національної школи суддів України Тетяна Фулей, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов та головна міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice” з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант.

Мистецтво написання судових рішень на прикладі справ про відмивання коштів

29 липня 2022 року Національна школа суддів України за підтримки проєкту РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” провела в онлайн–режимі експертну дискусію “Мистецтво написання судових рішень на прикладі справ про відмивання коштів (суддівський досвід Ірландії та України)”.

Роботу  вебінару відкрили та модерували проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, координатор проєкту РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” Сергій Рибченко та заступник начальника відділу Національної школи суддів України Олександр Іщенко.

Гарантування дотримання прав біженців через призму судової практики

29 липня 2022 року Національна школа суддів України провела семінар “Основні стандарти та принципи ефективного судового захисту в міжнародному праві біженців, стандарти та тягар доказування” для помічників суддів та працівників апаратів адміністративних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Усі новини