This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-28. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

підготовки суддів для підтримання кваліфікації,

періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації,

підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони

за рахунок коштів Державного бюджету України

липень 2022 року


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 





У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи (навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)

Вийшов друком посібник "Огляд судової практики у справах про адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування політичних партій та виборчих кампаній".
Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ

Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 27.06-01.07.2022 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
З Днем Конституції України

Шановні колеги, друзі!

Від себе особисто та від імені колективу Національної школи суддів України щиро вітаю Вас із державним святом – 

Днем Конституції України!   

У ці непрості для країни часи Конституція є не лише Основним Законом України, але й визначальним чинником забезпечення її державного суверенітету, згідно з яким захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності країни, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Тож будемо гідними права бути громадянами України, об’єднуємося навколо наших конституційних цінностей, відстоїмо нашу свободу і наш цивілізаційний вибір!

Користуючись нагодою бажаю всім міцного здоров’я, миру, оптимізму, упевненості в завтрашньому дні, натхненної праці та успіхів задля світлого майбутнього України!

З повагою

   Ректор                            Микола Оніщук

Актуальні питання захисту персональних даних

27 червня 2022 року Національна школа суддів України провела  для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів семінар “Актуальні питання захисту персональних даних: реалії, виклики, перспективи”

Законодавчі зміни та особливості відповідальності в час війни


27 червня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників територіальних управлінь Служби судової охорони у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях онлайн–семінар “Відповідальність за правопорушення в умовах воєнного стану”. 

Відповідальність за воєнні злочини: можливі моделі судового розгляду справ в Україні

24 червня 2022 року Проєкт Європейського Союзу “Право-Justice” ініціював проведення міжнародної онлайн–конференції “Відповідальність за воєнні злочини та інші порушення МГП: можливі моделі судового розгляду таких справ в Україні”.

Фахову дискусію відкрили виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, Офіцер з питань політики у сфері верховенства права Представництва ЄС в Україні Клеменс Мюлер, Директор Офісу демократії та врядування USAID в Україні та Білорусі Марк Елінгстад та Головна міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice” з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант.

Правові особливості розгляду справ про застосування санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб

24 червня 2022 року Вінницький навчальний центр спільно з відділом підготовки суддів Національної школи суддів України провів підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апарату Вищого антикорупційного суду на семінарі “Правові особливості розгляду справ про застосування санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб”.

Усі новини