This version of the page http://ek.ua/k91.htm (77.120.109.205) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-26. The original page over time could change.
▷ Як вибрати пральні машини, поради щодо вибору, характеристики в каталозі пральних машин на ▷ EK.ua ◁
Темна версія
Рус|Укр
Україна
Каталог   /   Велика побутова техніка   /  Пральні машини
Пральні машини 
до 5000 грн.
5000 — 7000 грн.
7000 — 10000 грн.
10000 — 15000 грн.
дорожче 15000 грн.
від
до
Фронтальні
Вертикальні
Напівавтомат (дачні)
Сушка
Без сушки
Бюджетні
...
AEGAmicaArdestoAtlantBekoBoschCandyElectroluxGorenjeHaierIndesitLGSamsungSaturnSiemensWhirlpool
Новинки
Beko WUE 6511 XAW
від 8 888 грн.
Electrolux PerfectCare 600 EW6TN4262P
від 12 780 грн.
Samsung WW70TA026TH
від 11 546 грн.
Whirlpool TDLR 6230 S
від 10 209 грн.
Bosch WAV 28M92
від 28 125 грн.
Hoover RH3W 49HMCB
від 14 099 грн.
Bosch WAVH 8M92
від 27 915 грн.
Ardesto CrystalBright SWMG-7121W
від 7 916 грн.
Ardesto CrystalBright SWMG-7120W
від 7 789 грн.
Ardesto CrystalBright SWMG-6120W
від 7 023 грн.
Ardesto WMS-7109DG
від 8 474 грн.
Vestel WD 814 T2
від 15 490 грн.
Vestel W6S 10 T2T
від 8 575 грн.
Vestel W4S 08 T1
від 7 354 грн.

Статті, огляди, корисні поради

Усі матеріали
LG
Samsung
Whirlpool
Indesit
Gorenje
Відгуки про бренди з розділу пральні машини
Рейтинг брендів з розділу пральних машин складений за відгуками і оцінками відвідувачів сайту
06.2022
Рейтинг пральних машин (червень)
Рейтинг популярності пральних машин заснований на комплексній статистиці по виявленому інтересу інтернет-аудиторії
Економія грошей і простору: ТОП 5 функціональних прально-сушильних машин
Пральні машини, які видалять забруднення і насухо висушать вашу білизна
Реформа енергомаркування: нові градації класів енергоефективності побутової техніки
Переосмислення класів енергоефективності та повернення до історичної градації «від A до G»
Сім корисних функцій сучасних пралок, про які ви могли не знати
Сучасні функції, на які варто звернути увагу при виборі нової пралки
П'ятірка чудових прально-сушильних машин з підтримкою віддаленого керування
Пралки, які якісно перуть, сушать і забезпечують гнучкість керування

Пральні машини: характеристики, типи, види

Тип завантаження
Завантаження
Об'єм барабана
Максимальна швидкість віджимання
Витрата води за цикл
сушка
Завантаження для сушіння
Бак для води
Прямий привід двигуна
Інверторний двигун
Матеріал бака
Матеріал ТЕНу
Програми
Таймер закінчення прання
Автоматичне дозування
Система прямого впорскування
Інтелектуальне прання
Прання паром
Повітряно-бульбашкове прання
Струминне полоскання
Захист від перепадів напруги
Захист від протікання
Контроль піноутворення
Контроль дисбалансу
Захист від дітей
Клас прання
Клас віджимання
Клас енергоспоживання
Клас енергоспоживання (new)
Клас гучності
Показати все

Тип завантаження

Тип завантаження залежить від розташування люка, через який, власне, і здійснюється завантаження білизни в пральну машину.

— Фронтальна. Дана різновид машин оснащується люком на передній панелі. Люк, зазвичай, має характерне оформлення з прозорою вставкою, що дозволяє стежити за вмістом барабана, не відкриваючи кришку (що в процесі прання загрожує «потопом»). Перевагою фронтального завантаження є те, що верхня поверхня машини залишається незадіяною; ц...е, зі свого боку, дозволяє використовувати пральну машину в якості підставки (наприклад, для корзини з брудною білизною), а для компактних моделей можна і зовсім встановлювати агрегат впритул під полицю або раковину. З іншого боку, для нормального відкриття люка необхідно вільний простір перед машиною.

— Вертикальна. Цей тип завантаження припускає наявність люка у верхній частині машини; він зустрічається не тільки в класичних автоматичних машинах, оснащених барабаном, але і в напівавтоматах активаторного типу. У будь-якому разі моделі з вертикальним завантаженням можуть виявитися корисними в обмежених умовах, де місця для нормального відкриття фронтального люка (див. вище) може не виявитися. З іншого боку, при рівній вартості у них, зазвичай, менше функцій, ніж у фронтальних, і менше об'єм барабана. Крім того, за зрозумілих причин їх не можна використовувати в ролі підставки.

Завантаження

Максимальна кількість сухої білизни, при якій пральна машина забезпечує нормальну якість прання і не зазнає перевантажень. Для двох людей достатньо машини із завантаженням до 5 кг, для більшої кількості — відповідно, більше. Оптимальним значенням для сімей є моделі на 6 і 7 кг. Багатодітним або ж для повних людей з великим розміром одягу доречні будуть пральні машини на 8 кг..., на 9 кг і навіть 10+ кг. Для маленьких квартир варто відзначити вузькі пральні машини, які мають глибину до 40 см, але при цьому завантаження як в повнорозмірних машинках.

Варто враховувати, що для різних програм роботи допустиме навантаження також може бути різним: наприклад, для швидкого прання цей показник найчастіше помітно менше заявленого в характеристиках максимуму. Ці подробиці варто уточнювати за інструкцією до агрегату.

Об'єм барабана

Внутрішній об'єм барабана пральної машини.

Більш об'ємний барабан здатний вмістити більше білизни, проте жорсткої залежності тут немає: моделі з однаковим об'ємом можуть відрізнятися по максимальному завантаженню. Це пов'язано з тим, що для обробки великої маси речей потрібен не тільки місткий барабан, але і двигун відповідної потужності. При цьому варто відзначити, що в більшому барабані та ж маса білизни буде стиратися і сушитися ефективніше, ніж в невеликому. З інш...ого боку, об'ємний барабан займає більше простору — а габарити пристрою багато в чому визначаються саме розмірами барабана.

Максимальна швидкість віджимання

Максимальна швидкість обертання барабана в режимі віджимання. Чим вона вища, тим інтенсивніше відбувається віджимання. Однак варто враховувати, що далеко не всі види тканини нормально переносять високі оберти — швидкість 1000 об/хв і більше слід застосовувати тільки для особливо міцних тканин, а делікатні потрібно віджимати на невеликих швидкостях, тому оптимальним вибором є машинка, що дає змогу вибирати швидкість віджимання.

Від максимальної швидкос...ті віджимання (1200 об/хв, 1400 об/хв), зокрема, залежить його ефективність (див. Клас віджимання), однак цей параметр не є визначальним — більшу роль грають також тривалість віджимання і діаметр барабана. Тому у машин з однаковою швидкістю віджимання клас його ефективності може відрізнятися.

Витрата води за цикл

Об'єм води, що відбирається пральною машиною за стандартний цикл прання. Стандартною в даному випадку вважається прання максимального для даної моделі кількості бавовняної білизни при звичайній програмі і температурі 60 градусів.

Невеликий витрата особливо важливий у тих випадках, коли машинку планується підключати до водопроводу через лічильники води. Однак при оцінці економічності варто враховувати не тільки фактичну витрату, але і максимальне завантаження. Так, наприклад, модель...із завантаженням 7 кг і витратою 49 л у перерахунку на кілограм білизни буде більш економічною, ніж модель на 5 кг з витратою 40 л: перша витрачає 49/7 = 7 л води на 1 кг білизни, друга 40/5 = 8 л на кілограм. Цей момент важливий передусім у тому випадку, якщо плануються великі обсяги прання.

Зазначимо, що чимало сучасних автоматичних пральних машин оснащуються інтелектуальними системами, здатними підлаштовувати витрата води під фактичну завантаження і уникати перевитрати.

сушка

Деякі пральні машини можуть прати, але і висушувати випрану білизну. Сушка проводиться з допомогою потоку теплого повітря (температура залежить від типу тканини), що подається в барабан. Сам барабан при цьому обертається, періодично змінюючи напрямок і швидкість для більш рівномірного просушування.

Сушіння може здійснюватися як по таймеру (певний час), так і по вологості (коли машина сама визначає, коли припиняти сушіння). Особливо прогресивні моделі дають змогу регулювати залишкову во...логість білизни від злегка вологого (оптимального для прасування) до повністю сухого.

Наявність функції сушіння білизни корисно в тих випадках, коли в квартирі немає місця для розвішування білизни, або коли немає часу чекати, поки воно висохне. З іншого боку, такі машини інтенсивно споживають електроенергію (іноді настільки, що для них має сенс проводити окрему лінію електроживлення) і коштують значно дорожче моделей без сушіння. Крім того, через інтенсивної і нерівномірного обробки білизна схильне до пересушування і зношується швидше, ніж при звичайній сушінню.
Підбір за параметрами
Ціна
віддо грн.
Виробники
Рейтинг брендів 
Усі брендиОсновні бренди
Колір корпуса
Тип
Завантаження
Завантаження для сушіння
Швидкість віджимання
Функції та можливості
Програми
Управління
Захист та контроль
Витрата води
Глибина
За роком випуску
Розширений підбір
Питання і побажання по підбору (пошуку) товару
Каталог пральних машин 2022 - новинки, хіти продажів, купити пральні машини.
Моделі