This version of the page http://vnz.org.ua/novyny (89.184.73.4) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-19. The original page over time could change.
Новини - Вища освіта

Анонси

Міжнародний фонд «Відродження» проводить конкурс на стажування студентів в аналітичних центрах
Стажування студентів вищих навчальних закладів України в Національному банку України
Тут може бути анонс Вашого заходу.

Новини

Уряд урегулював питання академічної мобільності

13 травня 2022 року під час засідання Уряду схвалено постанову про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо врегулювання питань академічної мобільності.

51 науковець з України працюватиме у польських центрах

Національний науковий центр (Республіка Польща) оприлюднив результати набору спеціальної програми для українських дослідників, яка дозволить їм продовжити наукову діяльність у польських академічних та наукових підрозділах.

У межах проєкту United24 у НБУ відкриють рахунок МОН для потреб освіти і науки

Сьогодні, 13 травня 2022 року, уряд схвалив зміни до постанови про використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України.

Затверджено календарний план організації та проведення НМТ у 2022 році

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ МОН, яким затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту (НМТ).

Вступ-2022: щоби стати студентом закладу вищої освіти в Україні, іноземцю потрібно здійснити п’ять кроків

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі зазначив, що попри повномасштабну російську агресію, заклади вищої освіти продовжують організовувати навчання для іноземців та запрошувати майбутніх студентів з інших країн до університетів нашої держави.

Вступ-2022: з 12 до 19 травня в УЦОЯО працюватиме спеціальна гаряча лінія

З 12 до 19 травня в Українському центрі оцінювання якістю освіти працюватиме спеціальна «гаряча лінія».

Майже 400 тис. повідомлень отримали потенційні учасники національного мультипредметного тесту

Сьогодні, 9 травня 2022 року, Український центр оцінювання якості освіти спільно з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій та мобільними операторами Kyivstar, Vodafone Україна, Lifecell надіслав майже 400 тисяч повідомлень SMS потенційним учасникам національного мультипредметного тесту.

Шість українських наукових установ увійшли до списку кращих у світі

Центр світових рейтингів університетів (CWUR) оприлюднив перелік установ 2022-2023 років. До рейтингу потрапили майже 20 тисяч закладів, найкращі з них увійшли до списку Global 2000.

Уряд Словаччини підготував стипендіальні програми для українців

Відповідно до Програми співпраці між МОН і Міністерством освіти Словацької Республіки, Уряд Словаччини надасть українцям стипендії на 2022/2023 навчальний рік.

Оплата праці працівникам закладів освіти повинна здійснюватися незалежно від місця їхнього перебування

До Міністерства освіти і науки України звертаються працівники закладів освіти щодо невиплати заробітної плати тим працівникам, які в умовах воєнного стану були вимушені змінити місце проживання, залишити робоче місце, але мають можливості виконувати роботу дистанційно або не можуть виконувати свої посадові обов’язки, а також щодо зменшення розмірів надбавок і доплат педагогічним працівникам тощо.

Оприлюднено демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту.

Запрацювала гаряча телефонна лінія щодо навчання іноземних студентів

Іноземні студенти, заклади вищої освіти, дипломатичні представництва, суб’єкти господарювання, які мають із закладами освіти України угоди про надання послуг з набору іноземців як кандидатів на навчання, у разі потреби вирішити термінові питання можуть звертатися за цим номером.

Уряд затвердив тимчасовий склад НАЗЯВО

Сергія Квіта було звільнено з посади голови НАЗЯВО, адже його було призначено президентом НАУКМА.

Всі, хто зареєструвався на участь у пробному ЗНО, зможуть повернути кошти до кінця року

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що всі, хто зареєструвався, до кінця року зможуть повернути кошти, які не були використані для підготовки до пробного ЗНО.

Оголошено початок нового конкурсу з обрання членів НАЗЯВО

18 лютого 2022 року відбулося засідання Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) за участю Першого заступника Міністра освіти і науки – Голови Конкурсної комісії Андрія Вітренка, під час якого було оголошено початок нового конкурсу з обрання членів НАЗЯВО.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>