This version of the page http://www.alfaic.ua/istoryia-kompanyy (5.39.10.93) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-19. The original page over time could change.
Історія створення і зростання компанії Альфа Страхування
  • Головна
2000

Рік заснування компанії "ВЕСтА", отримання перших ліцензій на основі види страхування.

2001 - 2007

Компанія входить до складу Ліги страхових організацій України, продовжує активну роботу на страховому ринку України.

2008

За рішенням загальних зборів акціонерів компанія отримала назву СК «Альфа Страхування». Компанію очолив поляк Яцек Мейзнер, почала формуватися професійна команда. За підсумками діяльності у 2008 році СК «Альфа Страхування» увійшла до топ-30 лідерів страхового ринку України, піднявшись з 96-го місця. Компанія відкрила регіональні структурні підрозділи у всіх обласних центрах України.

2009 – 2014

Після успішно пройденого зовнішнього аудиту СК «Альфа Страхування» отримала міжнародний сертифікат якості ISO 9001:2008. Компанія займає лідируючи позиції в рейтингах: «Найнадійніша страхова компанія», «Топ-100. Кращі компанії України», «Динамічна агентська мережа», «Інноваційна страхова компанія», «Особисте страхування» та інших. Компанія входить до ТОП-10 системоутворюючих страхових компаній, що впливають на розвиток вітчизняного страхового ринку. Показавши одну з найбільших динамік зростання на ринку, СК «Альфа Страхування» увійшла в топ-10 за обсягами чистих страхових премій.

2015 - 2016

Перемога в конкурсі «Фінансовий Оскар – 2015», який щорічно проводиться виданням «Бізнес», у номінації «Лідер медицини». СК «Альфа Страхування» стала лідером національної премії Insurance TOP у номінації «Інноваційні технології в страхуванні – 2015» та отримала диплом лідера в номінації «Найбільша динаміка зростання на ринку ДМС — 2016». Компанія отримала високу оцінку ефективності системи управління репутацією і увійшла до топ-3 національного рейтингу «Репутаційні активісти» , опублікованого у виданні «Бізнес». СК «Альфа Страхування» увійшла до топ-5 «Рейтингу наднадійності страхових компаній» за версією журналу «Личный счет». Підвищено рейтинг фінансової стійкості компанії до рівня uaAA+ (дуже висока фінансова стійкість/кредитоспроможність) за національною рейтинговою шкалою (РА «Експерт-Рейтинг, РА «Стандарт-Рейтинг»). Компанія впроваджує комплексну програму лояльності для своїх клієнтів. Для покращення якості обслуговування клієнтів був розроблений унікальний мобільний додаток з ДМС — «Альфа Ассистанс».

2017

Рішенням Наглядової Ради компанії на посаду Голови Правління призначено Ірину Гевель. СК «Альфа Страхування» стала лідером у номінації «Страхування здоров’я» національної премії журналу Insurance TOP. Компанія отримала головну премію конкурсу «Фінансовий Оскар – 2017» — «Найпрофесійніша страхова компанія». Підтверджуючи стабільне лідерство в сегменті ДМС, компанія в четвертий раз поспіль стала «Лідером медицини», а також увійшла до топ-5 як «Страховик онлайн». Рейтингові агентства «Експерт-Рейтинг» та «Стандарт-Рейтинг» вкотре підтверджують дуже високу фінансову стійкість і кредитоспроможність СК «Альфа Страхування» на рівні uaAA+. Запущено покращений продукт КАСКО — «Справжнє КАСКО». Розроблений комплекс програм з ДМС для фізичних осіб. Розпочато роботу над новою фронт-офісною системою AlfaSoft , що дозволяє продавцям швидко оформлювати договори страхування за основними продуктами. Компанія характеризується відмінним запасом ліквідності (115,6%) і високим рівнем капіталізації (91,5%).

2018

СК «Альфа Страхування» визнана Лідером з особистого страхування та Лідером із страхування здоров’я за версію «Insurance TOP», згідно результатів діяльності в 2018 році. У липні 2018 року стартували продажі електронного полісу Автоцивілки (ОСЦПВ) на сайті компанії За версією Національного рейтингу «Репутаційні АКТИВісти», за підсумками діяльності в напрямку корпоративної репутації у 2018 році, СК «Альфа Страхування» увійшла в ТОП-5 в номінації «Фінанси: страхування» серед всіх страхових компаній України (non-life, life). СК «Альфа Страхування» посіла 3 місце в номінації «Найпрофесійніша страхова компанія-2018» за результатами бізнес-премії «Фінансовий Оскар» від журналу «Бізнес». Наприкінці 2018 року СК «Альфа Страхування» запустила страховий продукт «Подаруй собі життя», який дозволяє пройти діагностику та лікування онко та інших критичних захворювань в найсучасніших клініках Ізраїлю, Іспанії, Польщі, Південній Кореї або (в залежності від опцій програми) в найкращих приватних клініках України. За результатами роботи у 2018 році вже вкотре підтверджено рейтинг фінансової надійності СК «Альфа Страхування» (Україна) за національною рейтинговою шкалою на рівні uaAA+ (дуже висока фінансова стійкість), від PA «Стандарт-Рейтинг» та РА «Експерт-Рейтинг».

2019

СК «Альфа Страхування» стала найкращою страховою компанією з добровільного медичного страхування , за версією редакції журналу «Топ100. Рейтинги крупнейших» та бізнес-медіа бюро «ekonomika+». Згідно рейтингу від страхового видання Insurance TOP за підсумками 2019 року, СК «Альфа Страхування» посіла 1 місце по страхуванню здоров’я на випадок хвороби, 2 місце по страхуванню від нещасного випадку, та 5 місце з добровільного медичного страхування. Дотримуючись принципів прозорої роботи та побудови ефективної системи комунікацій, Компанія посіла друге місце в Національному рейтингу якості управління корпоративною репутацією «Репутаційні АКТИВісти» серед всіх non-life страхових компаній. СК «Альфа Страхування» - №1 у номінації «Лідер страхової медицини», а також зайняла 2 місце у номінації «Страховик онлайн», згідно бізнес-премії «Фінансовий Оскар-2019» від журналу «Бізнес». Альфа Страхування протягом 2019 року активно розвивалась у Digital-напрямку:

· ми оновили мобільний додаток Альфа Асистанс для застрахованих з добровільного медичного страхування

· запустили новий, сучасний сайт з можливістю онлайн-покупок

У 2019 році Альфа Страхування спільно з оператором мобільного зв'язку Київстар запустили онлайн-послугу туристичного страхування для абонентів передплаченої та контрактної форми обслуговування. Згідно оцінок РА «Експерт-Рейтинг» та РА «Стандарт-Рейтинг» ПрАТ «СК «Альфа Страхування» своєю діяльністю щокварталу продовжує підтверджувати дуже високу фінансову стійкість на рівні uaAA+.

© 2022 All Rights Reserved Terms of Use and Privacy Policy

Ваше місто Київ? Так Ні