Архів новин 2018-2019 рік

КОРОТКО ПРО ЛІЦЕЙ

І знову чудові новини. Ліцеїстам та вчителям є ким пишатися!
З 2 по 10 серпня 2019 року в угорському місті Кестхей проходила XІІІ Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики серед учасників з 46 країн світу. 
Усі учасники основної команди від України, серед яких були двоє випускників ліцею – Карасьова Таїсія (11-Б клас) та Довбуш Андрій (11-Г клас), отримали бронзові медалі!
Дякуємо вчителям астрономії ліцею Сімону Андрію Олександровичу і Пономаренку Василю Олександровичу, викладачам Київського національного університету імені Тараса Шевченка, без допомоги яких такий результат був би недосяжним.
Щиро вітаємо учасників, їхніх вчителів, викладачів тренувально-відбіркових зборів і керівників команд із цьогорічним успіхом! Зичимо усім подальших звершень і натхнення у навчанні і науковій діяльності!!!

Надворі літо і більшість учнів відпочивають від навчання на канікулах. Але не всі. Новий привід для гордості з’явився у співробітників та учнів ліцею завдяки випускнику 11-Б класу Ковалю Вадиму.
З 15 по 21 липня 2019 року у британському місті Бат проходила LX Міжнародна математична олімпіада, на якій Вадим здобув срібну медаль!
Дякуємо викладачам ліцею, факультету комп’ютерних наук та кібернетики, а також механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, без кропіткої роботи яких такий результат був би неможливим. Низький уклін батькам Вадима за багаторічну підтримку інтереса свого сина до складної, але цікавої науки – математики.
У змаганнях серед 621 учасника із 112 країн усі шестеро українських хлопців посіли призові місця і внесли до скарбнички нашої команди одну золоту, чотири срібні та одну бронзову медаль, що дозволило у неофіційному рейтингу країн посісти одинадцяте командне місце!
Вітаємо олімпійських переможців та їхніх викладачів із чудовими здобутками та щиро бажаємо їм подальших гучних перемог!

31 травня для одинадцятикласників ліцею пролунав Останній дзвоник.
Урочисту лінійку традиційно відвідали представники факультету комп’ютерних наук та кібернетики, факультету інформаційних технологій, декани механіко-математичного і фізичного факультетів, факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які привітали ліцеїстів із закінченням навчального року та виступили з напутніми словами для цьогорічних випускників.
Ввечері для батьків випускники провели останній для них концерт у стінах ліцею. У глядацькій залі випускників майже не було. Адже всією випускною паралеллю на сцені згадували про ліцейське життя, показували найкращі виступи, що за останні чотири роки у різних концертах бачив ліцей, а також, звісно, зовсім нові номери. Яскраве шоу захопило усіх присутніх – презентації, танці, пісні, театр тіней у виконанні одинадцятикласників викликали у глядачів весь спектр емоцій, від щирого сміху до сліз. Родзинкою ж цьогорічного звітного концерту став сюрприз від колективу матерів – душевна пісня, присвячена їхнім дітям, які за день розпочнуть нову сторінку свого життя.
Любі випускники! Ви пройшли нелегкий шлях за останні чотири роки, подолали безліч труднощів, здобули багато перемог, великих і малих. Нехай досвід і знання, які ви здобули за роки навчання в ліцеї, стануть вам у нагоді, а спогади про фізмат будуть лише теплими. Бажаємо вам вдалого вибору та легкого шляху!

30 травня в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася підсумкова сесія Київської Малої академії наук «Галактика Київської МАН», під час якої були вручені нагороди переможцям IIІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2018-2019 навчального року. До нагород були представлені і двоє ліцеїстів УФМЛ!

Тархан Ігор (11-Г клас), “Розширення меж використання та параметрів маятника Ейрі для отримання фігур Ліссажу” (відділення фізики та астрономії) – I місце.
Волох Анна (11-А клас), “Електронний атлас 3D-креслень – помічник вчителю математики” (відділення комп’ютерних наук ІІІ місце.

Наші вітання переможцям!!! Бажаємо їм творчого натхнення, подальших успіхів і престижних здобутків!

25 та 26 травня 2019 року на базі Вінницького національного технічного університету відбулась XIII Міжнародна олімпіада з програмування на Кубок академіка Іллі Нестеровича Векуа.
У командному турі олімпіади були представлені 60 команд з України, 19 – з Грузії, 16 – з Росії і 5 – з Азербайджану. Кращою серед шкільних команд Кубку Векуа-2019 і серед усіх учнівських, студентських і ветеранських українських команд стала команда “0 GB of RAM”, до складу якої входили учні УФМЛ Заводник Владислав (10-Б клас) та Луценко Костянтин (11-Б клас) і яка виборола диплом І ступеня.
В особистому турі олімпіади Луценко Костянтин показав абсолютно другий результат і отримав диплом І ступеня, а також виборов приз імені Івері Прангішвілі за найкращий результат Кубку Векуа серед школярів; Заводник Владислав має абсолютно третій результат диплом ІІ ступеня.
Слід відмітити, що склад учасників особистого туру був дуже сильним – золоті призери учнівських та студентських міжнародних олімпіад з інформатики та програмування попередніх років, студентські команди провідних університетів України, Грузії та Азербайджана. Тим вагомішою є перемога наших школярів.
Бажаємо хлопцям подальших успіхів!

Звідки в телевізорі беруться люди? Як розмовляла лялька-Катруся? Що ж насправді сказав Дід Панас? Про це та багато іншого дізнавались 24 травня учні нашого ліцею під час екскурсії до телецентру “Олівець” Національної телекомпанії України.
У телецентрі ліцеїсти відвідали музей телебачення, експонати якого – реальне обладнання, що використовувалось у телевиробництві від самого його початку та до сьогодення, а також світлини піонерів телевізійного мовлення України та інших найвідоміших телеведучих, макети екранних заставок, копії олімпійського факела, кришталевого мікрофона “Євробачення” та багато іншого.
Окрім того вихованці ліцею побували в одному з двох найбільших знімальних павільйонів та велетенському декораторському цеху, де наживо побачили знімальні майданчики із готовими декораціями, а також величезну кількість заготовок для різних телепроектів, що вже відбулися або ще лише на меті.
Родзинкою екскурсійної програми став підйом на оглядовий майданчик, де з висоти 21 поверху можна побачити майже весь Київ, як на долоні!
Більше фото з екскурсії – у фотозвіті.

Вишиванка для українців – могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. У цей день влаштовують марші вишиванок по всій Україні.
Відзначають свято вишиванки в третій четвер травня, цього року свято випало на 16 травня. Це свято має глибокий зміст. По всьому світу об’єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Тож і наші вчителі, вихователі та ліцеїсти долучились до всеукраїнського флешмобу до дня вишиванки. Вітаємо з таким чудовим національним святом! Детальніше

9 травня 2019 року завершились відбіркові змагання для визначення складу команди учнів, які представлятимуть Україну на 60 Міжнародній математичній олімпіаді, що пройде у м. Бат, Велика Британія.
Після запеклої боротьби у чотирьох турах відборів та двох апеляцій учень 11-Б класу Коваль Вадим виборов право увійти до шістки представників нашої країни!
Вітаємо та бажаємо успішного виступу на олімпіаді особисто Вадимові та усій команді України!
6 травня 2019 р. Факультет комп’ютерних наук та кібернетики відзначив своє п’ятидесятиріччя. Педагоги, вихователі, випускники УФМЛ та майбутні студенти КНУ імені Тараса Шевченка з радістю відвідали урочистості, присвячені ювілею факультету та долучаються до привітань!

З 29 квітня по 3 травня у м. Вінниця проходила XXVІ комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики “Турнір чемпіонів”. Традиційно у цих змаганнях взяли участь і учні УФМЛ (фотозвіт).
В офіційній частині турніру маємо цього року наступні здобутки.
Команда ліцею посіла 2 місце  в загальному заліку з математики, 1 місце  – з фізики, 1 місце – з інформатики та 1 місце у комплексному заліку серед команд старшокласників.
Балагура Дмитро (8-А клас) – 1 місце в загальному заліку з фізики серед восьмикласників.
Зарицький Петро (9-Б клас) – 3 місце в загальному заліку з фізики серед дев’ятикласників.
Заводник Владислав (10-Б клас) – 1 місце в загальному заліку з інформатики серед старшокласників.
Ігнатенко Олексій (10-В клас) – 1 місце в загальному заліку з фізики та 2 місце у комплексному заліку  серед старшокласників.
Луценко Костянтин (11-Б клас) – 2 місце в загальному заліку з математики, 2 місце в загальному заліку з фізики, 3 місце в загальному заліку з інформатики та 1 місце у комплексному заліку серед учнів старших класів, ставши вже четвертий рік поспіль абсолютним чемпіоном турніру!
Також у неофіційній частині турніру цьогоріч команда у складі Ігнатенка Олексія, Мицика Сергія (10-В клас) і Таранюка Дмитра (11-Б клас) посіла 3 місце у АСМ-олімпіаді з інформатики, а команда, до складу якої входили Заводник Владислав (10-Б клас) і Луценко Костянтин (11-Б клас) виборола у цьому змаганні 1 місце.
Пишаємось нашими переможцями та зичимо їм наснаги у майбутніх звершеннях!

13 квітня 2019 року завершилась XIII Всеукраїнська олімпіада з астрономії та астрофізики, що проходила на базі фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Переможцями олімпіади стали двоє учнів УФМЛ  Довбуш Андрій (11-Г клас), який виборов на цих змаганнях І диплом, та Карасьова Таїсія (11-Б клас), яка отримала ІІ диплом.
Крім того, за результатами олімпіади, Андрій і Таїсія були запрошені до участі у конкурсних відбірково-тренувальних зборах кандидатів до складу команди від України на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка відбудеться в серпні у м. Кестхей, Угорщина.

Найцінніше, що є у людини – це здоров’я. Його не можна купити ні за які гроші. Єдине, що залишається – берегти й підтримувати своє тіло у формі. Заняття спортом – це приємний і доступний спосіб турботи про себе, про своє тіло. Задля підтримання спортивного способу життя нашими учнями, у  ліцеї з 3 по 13 квітня пройшов тиждень здоров’я та спорту. Були проведені різноманітні змагання: волейбол, міні-футбол серед учнів, а також турнір з міні-футболу “УФМЛ” – “Випускники”, естафета з плавання та шахматний турнір. Ліцеїсти з радістю брали участь у змаганнях та отримали чимало приємних вражень!  Детальніше

11 квітня до ліцею завітав наш випускник 1983-го року Танцюра Вадим, який нині живе і працює в Сполучених Штатах Америки. Він поділився своїми знаннями та досвідом з нашими учнями, розповів багато цікавого про ринок праці, про те, які факультети необхідно обирати задля того, щоб бути затребуваним спеціалістом у наш час, звернув увагу ліцеїстів на спеціальності, що мають найбільший попит у США та країнах Європи. Зустріч була цікавою та інформативною, ліцеїсти та пан Вадим дійшли спільної думки, що такі зустрічі потрібні і надалі.

8 квітня учні восьмих класів відвідали славетне місто Чернігів. Місто славиться своїми пам’ятками часів Київської Русі і Чернігівського князівства, тому учням було особливо цікаво прогулятися містом, побачити величні пам’ятки архітектури на власні очі. Ліцеїсти були в Антонієвих печерах, відвідали курган Гульбище, підіймались до Троїцько-Іллінського монастиря, відвідали П’ятницьку церкву, Катеринську церкву. Також учні відвідали Козелець. Екскурсія була дуже цікавою, захоплюючою та незабутньою! Детальніше
Завершився IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з лінгвістикиНаші учні вибороли чотири нагороди!
I диплом – Вінтоник Данило (11-А клас).
II диплом – Казмірчук Володимир
 ( 9-Г клас).
III диплом – Ярмоленко Софія (11-А клас), Заводник Владислав (10-Б клас).

На відбори на Міжнародну олімпіаду з лінгвістики запрошений Вінтоник Данило!
Пишаємося нашими переможцями та бажаємо невичерпного натхнення!
Відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономіїНаші учні вибороли три нагороди!
I диплом – Карасьова Таїсія (11-Б клас).
II диплом – Довбуш Андрій (11-Г клас).

III диплом – Коросько Владислав (11-Г клас).

Карасьова Т. та Довбуш А. стали учасниками відборів на Міжнародну олімпіаду з астрономії!
Бажаємо переможцям досягати будь-яких висот!
Відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Наші учні вибороли вісім нагород!
I дипломиІгнатенко Олексій (10-В клас), Зарицький Петро (9-Б клас).
II дипломи
Загородній Андрій (10-Г клас), Смакула Владислав (8-А клас).
III дипломиБащак Ярина, Макаров Даниїл (9-А клас), Красіков Антон (9-В клас), Федорович Денис (11-А клас).
Бажаємо чемпіонам творчих злетів та подальших гучних успіхів!
Перемогу здобули наші учні на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики!
Команда УФМЛ отримала приз за кращий виступ на олімпіаді та виборола 5 дипломів!
І дипломиЛуценко Костянтин (11-Б), Заводник Владислав (10-Б).
ІІ дипломиМарчук Олександр (11-Г), Тичковський Олексій (11-Б).
ІІІ дипломЗатилюк Андрій (11-Б).
На відбірково-тренувальні збори до Міжнародної олімпіади запрошені Луценко Костянтин, Заводник Владислав, Тичковський Олексій.
Перемога на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій!
І дипломФілоненко Ігор (10-Г).
Бажаємо нашим переможцям успіхів, невичерпного натхнення та життєвої наснаги!

З 18 по 21 березня у м. Київ відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Наш ліцеїст здобув перемогу на цих змаганнях!

II диплом Мицик Сергій (10-В клас).
Бажаємо творчих успіхів та натхнення!

15 березня учні 8-А класу взяли участь у проекті КО “Київзеленбуд” із озеленення нашого міста. Ліцеїсти допомагали висаджувати дерева у сквері біля ст.м. “Виставковий центр”. Зі свого боку працівники комунального об’єднання навчили наших учнів правильно висаджувати, поливати дерева, доглядати за ними. Школярі гарно провели час, дізнались багато цікавого про таку нелегку працю та допомогли нашому місту стати краще! Детальніше

З 11 по 15 березня у м. Черкаси відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.
Плідною виявилась робота вчителів, які докладали зусиль до підготовки учасників олімпіади, – Анікушин А.В., Вишенська І.Я., Давидова К.Й., Древаль М.М., Зубарук О.В., Печериця О.А., Приходько О.Д., Радченко В.М., Сіренко О.О., Цань В.Б.! Їхні вихованці здобули на цих змаганнях вісім нагород
(фото).
II дипломиМицик Сергій (10-В клас), Коваль Вадим, Луценко Костянтин (11-Б клас).
III дипломиТретьяков Андрій (9-А клас), Васін Богдан (10-А клас), Загородній Андрій (10-Г клас), Таранюк Дмитро, Тичковський Олексій (11-Б клас).
Крім того, Коваль Вадим і Луценко Костянтин вибороли право на участь у цьогорічних відборах до команди учнів, які представлятимуть Україну на Міжнародній математичній олімпіаді!
Бажаємо чемпіонам творчих злетів та подальших гучних успіхів, а
усім педагогам – невичерпного натхнення в роботі на учнівській ниві!
Окрема подяка вчителям Вишенській І.Я. та Зубарук О.В., які виступили керівниками команди ліцею на цьогорічній олімпіаді та глибоко переживали разом із дітьми кожен хвилюючий момент цього виснажливого тижня!

З метою профорієнтаційної роботи наші ліцеїсти відвідали Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, а саме – Науково-дослідну лабораторію “Центр випробувань і діагностики напівпровідникових джерел світла та освітлювальних систем на їх основі”. Учнів радо зустріли завідувач лабораторії, кандидат технічних наук за спеціальністю “Оптоелектронні системи”, старший науковий співробітник, випускник УФМЛ 1992 року та випускник КНУ Рибалочка А.В. разом із Калустовою Д.О.(аспірант, молодший науковий співробітник) та Пекур Д.В.(аспірант, провідний інженер).
Школярам показали сучасне обладнання з перевірки роботи джерел освітлення: світлодіодних ламп, ламп розжарювання тощо. Учні відвідали абсолютно чорну кімнату, ознайомились із тепловізором.
Нашим майбутнім фізикам екскурсія надзвичайно сподобалась, учні були в захваті від побаченого та почутого! Детальніше

Вітаємо ліцеїстів, які взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії, англійської мови, астрономії!

Історія
Каранда Софія
(9-В клас) – III диплом.

Англійська мова
Дереновська Маргарет (9-Б клас) – III диплом.

Астрономія
Заводник Владислав (10-Б клас) – I диплом.
Довбуш Андрій (11-Г клас) – I диплом.
Карасьова Таісія (11-Б клас) – I диплом.
Семенов Андрій (10-В клас) – II диплом.
Короська Владислав (11-Г клас) – II диплом.
Бажаємо нашим ліцеїстам подальших успіхів!!!

Мова — це душа народу. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Наша українська мова — це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.
З четвертого до сьомого березня відбувся тиждень української мови. Учні 8 та 9 класів підготували виступ з нагоди 205 річниці від дня народження Тараса Шевченка, ліцеїсти випустили велику кількість стіннівок, підготували вірші, твори про нашу калинову мову. Тому тиждень пройшов насичено, цікаво та весело! Детальніше

6 березня 2019 року в ліцеї пройшов святковий концерт до Дня 8 Березня. Всіх представниць прекрасної половини людства вітаємо з весняним святом, з жіночим днем. Бажаємо Вам від щирого серця міцного здоров’я, нев’янучої молодості та краси. Зі святом! Детальніше

Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло.
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!

Математика – одна з найдавніших наук. Неможливо уявити жодної галузі науки без математики. Математичні розрахунки використовуються скрізь: інженерами під час конструювання машин, літаків, космічних кораблів; архітекторами – під час проектування будинків; мореплавцями та космонавтами, коли вони долають морські та космічні простори. Цей перелік можна звичайно продовжувати і продовжувати. Недаремно математику називають мовою Всесвіту. Тому в ліцеї з 25 лютого до 1 березня тривав тиждень математики! Відбувся конкурс стіннівок, командні змагання “Математична карусель”, інтелектуальна гра “Математичне шоу”. Докладніше

23 лютого 2019 року на механіко-математичному факультеті та 24 лютого на фізичному факультеті КНУ відбулась комплексна олімпіада з математики та фізики Київського академічного університету для учнів старших класів. Вітаємо ліцеїстів, які вибороли на цих змаганнях призові місця!

Математика
ІII дипломиАндрієвський Андрій (11-В клас), Бакай Василь (11-А клас), Таранюк Дмитро,
Тичковський Олексій (11-Б клас).
Фізика
І дипломФедорович Денис (11-А клас).
ІІ дипломБакай Василь (11-А клас).
ІII дипломиЗаводник Владислав (10-Б клас), Семко Володимир (10-А клас).

Крім того, Бакай Василь отримав диплом за ІII місце у комплексному заліку із математики та фізики.

Бажаємо нашим вихованцям тільки перемог!!!

16 лютого 2019 року наші ліцеїсти відвідали день відкритих дверей хімічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Учням провели екскурсію факультетом, презентуючи його роботу. Школярі з цікавістю слухали про роботу різних кафедр факультету та спостерігали за цікавими дослідами. Хімічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка.

 

Вітаємо ліцеїстів, які взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії та вибороли 10 призових місць!
І дипломМицик С. (10-В клас).
ІІ дипломиБакай В. (11-А клас).
ІІІ дипломиМусієнко Я., Шкуропацький П. (8 клас), Рубанський С. (9 клас), Просян К., Мацюк Л. (10
клас), Семенчук Р., Коросько В. (11 клас).

Бажаємо нашим ліцеїстам подальших успіхів!!!

Наші вітання переможцям II (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України!!!

Відділення математики
Грищенко Маргарита (9-А клас), “Зв’язок точки Брокара з деякими чудовими точками трикутника”I місце.
Мицик Сергій (10-В клас), “Доведення симетричних нерівностей з трьома змінними”I місце.
Волох Анна (11-А клас), “Розв’язування задач математичного аналізу з параметрами”II місце.

Відділення фізики та астрономії
Слюсар Ірина (9-А клас), “Дослідження умов перетікання води між вертикальними посудинами та оптимізація часу перетікання” I місце.
Ляшенко Євген (10-Г клас), “Дослідження пружних властивостей вати” I місце.
Тархан Ігор (11-Г клас), “Розширення меж використання та параметрів маятника Ейрі для отримання фігур Ліссажу” – I місце.

Костишен Максим (10-Г клас), “Фізика ураганних куль” – I місце.

Відділення хімії та біології
Дворецька Анна (11-Б клас), “Дослідження спонтанної синаптичної активності”I місце.
Просян Катерина (10-В клас), “Полімери, що розкладаються в умовах оточуючого середовища” I місце.
Гавриленко Марія (9-Г клас), “Дослідження особливостей міжпівкульної асиметрії мозку у хлопчиків старшого шкільного віку та успішності у навчанні”II місце.

Відділення комп’ютерних наук
Волох Анна (11-А клас), “Електронний атлас 3D-креслень – помічник вчителю математики” I місце.
Мартаков Данило (10-Б клас), “Гра у жанрі Roqueike” Похвальна грамота.

Бажаємо переможцям подальших престижних здобутків!

Вітаємо переможців 11th Romanian Master of Mathematics!
Коваль Вадим (11-Б клас) – срібна медаль.
Луценко Костянтин (11-Б клас) – бронзова медаль.
Зичимо хлопцям подальших успіхів на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях!

Румунський Мастерз з математики організовує щороку Національна вища школа інформатики “Тюдор Віану” за підтримки Румунського наукового товариства математики і Міністерства освіти, науки, молоді та спорту. Метою Румунського Мастерза (RMM) є організація змагань, заохочення та розвиток математично обдарованих школярів; сприяння дружнім відносинам між учнями та викладачами країн-членів; створення можливості для обміну інформацією про шкільні програми та практику викладання у країнах-членах.
Участь у RMM можлива лише за запрошенням Комітету RMM. Команда-учасник має складатись із чотирьох учнів старшого шкільного віку і супроводжуватися дорослим керівником (за потреби, заступник керівника команди може супроводжувати команду). За будь-якого додаткового учня стягується плата.
Керівники запрошених країн і двох румунських команд формують журі.
RMM має дві категорії відзнак: командні (для перших трьох команд за низхідною сумою найкращих трьох балів у команді) та індивідуальні (відповідають правилам ІМО: кількість перших, других та третіх місць розподіляється у співвідношенні 1 : 2 : 3). Також учасники можуть бути нагороджені спеціальними відзнаками за особливо оригінальні розв’язки.

З 18 по 22 лютого 2019 року у ліцеї відбувся тиждень природничих наук. У рамках проведення тижня в школі відбулося чимало цікавих заходів, зокрема: виставка стіннівок, природничі конкурси, фотоконкурси. Детальніше

Вітаємо переможців ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури!!!
ІІІ дипломиБалагура Дмитро (8-А клас), Киріша Влада (11-В клас).

Бажаємо нашим вихованцям тільки перемог!!!

18 лютого відбулась зустріч представників Інституту біології та медицини та Хімічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка з ліцеїстами. Захід відвідали учні 8-11 класів. Заступник директора з науково-педагогічної роботи Інституту біології та медицини, кандидат біологічних наук Компанець Тарас Анатолійович разом з колегою кандидатом хімічних наук Москвиною Вікторією Сергіївною ознайомили учнів зі спеціальностями інституту та факультету, особливостями вступу, науково-методичною базою, матеріальним забезпеченням вишу. Розповіли про перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти та про їх ваговий коефіцієнт для вступників на основі повної загальної середньої освіти. Докладніше

Співпраця з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Докладніше

Наші вітання!!! 9 лютого 2019 року на ФРЕКС КНУ імені Тараса Шевченка відбувся очний тур олімпіади з комп’ютерного експерименту для школярів. УФМЛ було представлено двома командами.

Команда “Ультразвук” у складі: Віннічук Назар, Непекло Артем , Кліндух Сергій, Яворський Марк (10-А клас) виборола I місце!!!

Команда “Люстра і петрушка” у складі: Заводник Владислав (10-Б клас), Затилюк Андрій, Коваль Вадим, Луценко Костянтин, Таранюк Дмитро, Тичковський Олексій (11-Б клас) посіла II місце!!!

Вітаємо ліцеїстів, які 2 лютого взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики та вибороли 61 призове місце!
І дипломиФедорович Д., Луценко К., Тархан І., Таранюк Д. (11 клас). Загородній А., Ігнатенко О., Гусак Д., Сорока З., Філоненко К., Заводник В. (10 клас). Зарицький П., Красіков А., Макаров Д. (9 клас). Смакула В. ( 8 клас).
ІІ дипломиБакай В., Довбуш А., Демиденко А., Киріша В. (11 клас). Васін Б., Марченко М., Яворський М., Костишен М., Федосенко М. (10 клас). Бащак Я., Акуліч Д., Корнійчук М., Панченко О., Свіржевський Н. (9 клас). Шкуропацький П., Любімов О., Балагура Д., Литовка М., Вяльцев О. (8 клас).
ІІІ дипломиАнтонюк А., Коросько В., Довгополий А., Карасьова Т., Сукованченко Д., Коваль В., Куценький О., Приходько Я., Холоімов В. (11 клас). Кудь Т., Непекло А., Семко В., Кліндух С., Віннічук Н., Семенов А., Кириченко Р., Віткіна А. (10 клас). Лутай А., Третьяков А., Попович М., Кінзерський Д., Спіранський О., Довгошлюбний І., Головня В., Щербань Д. (9 клас). Олефіренко Г., Постульга Є., Вознюк І. (8 клас).

У цьому році на VII математичній олімпіаді м. Києва для учнів 4-6 класів наші ліцеїсти увійшли до складу журі. Учні отримали дорогоцінний досвід, допомігши у проведенні олімпіади. Докладніше на сайті

Вітаємо ліцеїстів, які 20 та 27 січня взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики та вибороли 35 призових місць!
І дипломКоваль Вадим (11-Б клас).
ІІ дипломиЛуценко Костянтин, Таранюк Дмитро (11-Б клас), Мицик Сергій, Ігнатенко Олексій, Третяков Єгор (10-В клас), Загородній Андрій (10-Г клас), Васін Богдан (10-А клас), Зарицький Петро (9-Б клас), Красіков Антон (9-В клас), Михальова Марія (8-Б клас).
ІІІ дипломиАндрієвський Андрій (11-В клас), Бакай Василь, Приходько Ярослав, Пшенік Даніїл (11-А клас), Тичковський Олексій, Житник Владислав, Карасьова Таїсія, Проценко Ольга (11-Б клас), Демиденко Андрій (11-Г клас), Дем’яненко Софія, Кирилов Євген, Семко Володимир (10-А клас), Заводник Владислав, Антоненко Ярослав, Віткіна Анна, Касич Олександр (10-Б клас), Філоненко Ігор (10-Г клас), Третьяков Андрій, Макаров Даніїл (9-А клас), Спіранський Олексій, Борщ Єгор (9-Б
клас), Шкуропацький Павло (8-Б клас), Ковальський Павло, Балагура Дмитро (8-А клас).

Відомо, що одним із засобів формування особистості є мистецтво. Тому відвідування драматичного театру, опери, балету – невід’ємна частина життя ліцею. Наші учні відвідали Національну оперу України імені Т.Г. Шевченка і були в захваті від балету “Лебедине озеро” П.Чайковського. Вишукані костюми, зворушлива атмосфера, професіоналізм виконавців, неперевершені декорації – все це викликало в учнів захват і шквал приємних емоцій.

Також наші учні із захопленням відвідали Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка та переглянули виставу “Швейк” – інсценізацію Мирослава Гринішина та Андрія Жолдака-Тобілевича за мотивами роману Ярослава Гашека “Пригоди бравого солдата Швейка”. Наші ліцеїсти цікавляться сучасним мистецтвом, з радістю відвідують різноманітні вистави, концерти, тому ми бажаємо нашим учням подальших нових вражень і естетичного задоволення від зустрічей з прекрасним! Докладніше

Вітаємо ліцеїстів, які 26 січня взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології та вибороли 10 призових місць!
І дипломПопович Марія (9-Б клас).
ІІ дипломиГусак Давид (10-В клас), Мацюк Любов (10-Б клас), Дворецька Анна (11-Б клас), Бакай Василь (11-А клас).
ІІІ дипломиВознюк Іван, Мусієнко Ярослав (8-В клас), , Кінзерський Денис (9-Г клас), Філоненко Кирил (10-В
клас), Семенчук Роман (11-А клас).

25 січня в Українському фізико-математичному ліцеї Київського національного університету Тараса Шевченка пройшло свято “Аеробіка 2019”. У заході брали участь учні усіх класів. Учні мали змогу не тільки збагатити свою фізичну культуру новими вправами, розминками, а й поспілкуватись з однолітками, взяти участь у цікавому конкурсі. Школярі творчо підійшли до підготовки свята: розробили унікальні вправи, створили дивовижні костюми. Виступи наших учнів нагадували театральні вистави. За своє старання діти отримали солодкі подарунки. Тож ми вітаємо учнів нашого ліцею зі святом краси і здоров’я! Докладніше

Вітаємо ліцеїстів, які 19 січня взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та вибороли 5 призових місць!
ІІ дипломиФілоненко Кирил (10-В клас), Бакай Василь (11-А клас), Дворецька Анна (11-Б клас).
ІІІ дипломиПопович Марія (9-Б клас) , Фисюк Інна (10-А клас).

Бажаємо переможцям подальших успіхів та натхнення!

З 9 по 15 січня 2019 року одинадцятикласники ліцею Коваль Вадим та Федорович Денис відвідали Республіканську фізико-математичну школу в м. Алмати, Казахстан, де проходила ХV Міжнародна Жаутиківська олімпіада з фізики, математики та інформатики. Хлопці отримали безцінний досвід участі у змаганнях міжнародного рівня (18 країн Європи, Азії та Америки, 82 команди, 540 учасників), можливість спілкування зі своїми однолітками з інших країн, а також вибороли призові місця і медалі.

Вітаємо учня 11-А класу Федоровича Дениса із здобуттям бронзової медалі з фізики та учня 11-Б класу Коваля Вадима із здобуттям срібної медалі з математики.

Пишаємось вами і бажаємо подальших престижних здобутків!

Окрема подяка керівнику нашої команди на цьогорічній олімпіаді, вчителю фізики ліцею Петрусь Ірині Анатоліївні за супровід, оперативний розбір розв’язків та успішну координацію результатів із міжнародним журі олімпіади.

Вітаємо ліцеїстів, які 12 та 13 січня взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та вибороли 16 призових місць!
І дипломиГолубко Віталій (9-Г клас), Заводник Владислав (10-Б клас), Марчук Олександр (11-Г клас).
ІІ дипломиКасич Олександр (10-Б клас), Мицик Сергій (10-В клас), Філоненко Ігор (10-Г клас), Луценко Костянтин, Тичковський Олексій (11-Б клас).
ІІІ дипломиТретьяков Андрій (9-А клас), Акуліч Даниїл, Красіков Антон, Цимбрак Назарій (9-В клас), Гриневич Кирило (9-Г клас), Затилюк Андрій, Карасьова Таїсія (11-Б клас), Косуха Олександр (11-Г клас).

9 грудня 2018 року на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулися фінальні бої Київського турніру математичних боїв імені Лесі Рубльової.

Старша ліга (10-11 класи) – перше місце в групі А та друге місце в групі Б.

Середня ліга (9 класи) – третє місце в групі В.

Вітаємо ліцеїстів, які цього року взяли участь у цих математичних змаганнях, та бажаємо їм невичерпного натхнення і подальших чудових звершень!

29 листопада в залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” відбулося урочисте вручення карток на отримання стипендій Президента України переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Вітаємо учнів ліцею Коваля Вадима, Карасьову Таїсію (11-Б клас), Тархана Ігора (11-Г клас), Мицика Сергія, Ігнатенка Олексія (10-В клас), Загороднього Андрія, Філоненка Ігора (10-Г клас) та випускника ліцею, студента І курсу факультету кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Кондратенка Олега.

З 23 по 28 листопада у м. Житомир проходив XXVІІ Всеукраїнський турнір юних фізиків, в якому взяли участь три команди від нашого ліцею.

Команда 10-Г класу (керівники – Манжара Ганна Степанівна і Шинкаренко Віктор Костянтинович), до складу якої увійшли Загородній Андрій, Костишен Максим, Кулик Ілля, Лазуткін Павло та Ляшенко Євгеній, виборола диплом ІІІ ступеня у командній першості. Крім того, Загородній Андрій здобув диплом І ступеня у особистій рейтинговій олімпіаді і дві спеціальні відзнаки журі – “За грану гру” та “За краще рецензування”, а його товариш по команді Костишен Максим нагороджений дипломом ІІІ ступеня у особистій рейтинговій олімпіаді та спеціальною відзнакою журі “За грану гру”.

Команда 11-Г класу (керівник – Щетиніна Наталія Олександрівна), учасниками якої стали Демиденко Андрій, Довбуш Андрій, Коросько Владислав, Лобас Артем і Тархан Ігор, здобула диплом ІІІ ступеня у командній першості. Крім того, Демиденко Андрій отримав диплом ІІ ступеня, Довбуш Андрій і Лобас Артемдипломи ІІІ ступеня у особистій рейтинговій олімпіаді.

Вітаємо учасників турніру із їхніми здобутками!

22 листопада 2018 року в Українському фізико-математичному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка з нагоди 55-річчя закладу відбувся Всеукраїнський Форум «Партнер»-клубу загальноосвітніх навчальних закладів. Організатор міжнародного «Партнер-клубу” – президент Сазоненко Г.С. Тема зустрічі: «Впровадження освітніх послуг провідних ІТ-компаній в навчальний процес». Були присутні директори провідних шкіл міста Києва та області, а також директори з м. Кривий Ріг, м. Тернополя, м. Житомира, м. Львова та з Чернігівської області, а також були запрошені Городній М.Ф. – декан механіко-математичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, Ільченко В.В. – декан факультету високих технологій, Бойко Ю.В. – доцент факультету радіофізики, електроніки і комп’ютерних систем та Оксіюк О.Г. – завідуючий кафедри факультету інформаційних технологій. Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання в освіті.

16 листопада учні 11 класів ліцею відвідали день відкритих дверей Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Із великою зацікавленістю слухали ліцеїсти доповідь в.о. директора інституту Ільченка Володимира Васильовича про навчальні програми та міждисциплінарні зв’язки, новітні наукові розробки та перспективи розвитку високотехнологічної промисловості в Україні та світі.
Не менш цікавою була демонстраційна частина заходу, під час якої кожен бажаючий мав змогу взяти участь у проведенні експериментів, допомагаючи налагоджувати експериментальні установки або пояснюючи фізичну суть спостережуваних явищ. На завершення учні куштували морозиво з молока та шоколаду, заморожених у рідкому азоті.

Фізмату – 55! 10 листопада 2018 року до ліцею на святкування 55-ї річниці заснування завітали понад 300 випускників різних років.
Дуже приємно було вітати в стінах ліцею випускників, починаючи від 1965 року випуску, який був найпершим, і закінчуючи випускниками дво-, трирічної давнини. Дехто з тих, хто не зміг особисто долучитися до спілкування, були присутніми віртуально – через скайп-конференції з усіх куточків України та з-за кордону. Присутні були і співробітники, які змінили місце роботи або вийшли на пенсію, але, тим не менш, радо скористалися можливістю потрапити ще раз до стін ліцею, щоб побачитись із колегами та випускниками. І хоч сучасна будівля не є рідною для половини з тих, хто відвідав цього дня ліцей, вони мали змогу поспілкуватися з однокласниками, вчителями і вихователями, яких давно не бачили, вшанувати пам’ять тих, кого вже немає з нами, а дехто навіть поїхав до старого фізмату.

З 27 жовтня по 3 листопада на базі Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходив ХІІ Всеукраїнський турнір математичних боїв імені І.І.Ляшка.
У перший день турніру на факультеті комп’ютерних наук і кібернетики університету традиційно відбулись церемонія відкриття турніру та “Математичний Занзібар“, у якому команди одинадцятикласників (Андрієвський Андрій, Бакай Василь, Коваль Вадим, Луценко Костянтин і Тичковський Олексій, за участі Голембовського Олеся з м. Ужгород) та десятикласників (Васін Богдан, Віткіна Анна, Заводник Владислав, Ігнатенко Олексій, Мицик Сергій) ліцею посіли друге та шосте місця у старшій лізі.
За результатами усної командної олімпіади другого дня команда десятикласників опинилися у групі Б старшої ліги математичних боїв, посівши сьоме місце у турнірній таблиці, а одинадцятикласники показали перший результат серед команд старшої ліги.
Підсумком чотирьох днів математичних боїв стали відповідно друге місце у групі Б та перше місце у групі А старшої ліги.
В останній день турніру була проведена усна особиста олімпіада, за результатами якої учень 11 класу Коваль Вадим отримав диплом ІІ ступеня, а десятикласник Мицик Сергій і одинадцятикласники Андрієвський Андрій, Бакай Василь і Тичковський Олексійдипломи ІІІ ступеня.
Вітаємо учасників турніру із їхніми здобутками!

З 21 по 27 жовтня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулись попередні відбори школярів України для участі в міжнародних математичних олімпіадах – ІМО, Romanian Master of Mathematics, EGMO.
Відбір на Міжнародні математичні олімпіади проходив у двох групах – «ІМО» та «Junior». Група «ІМО» орієнтована в основному на підготовку майбутньої команди України до виступу на 60-й Міжнародній математичній олімпіаді (ІМО). До цієї групи були відібрані учні 11 класу ліцею Коваль Вадим і Луценко Костянтин. До групи «Junior», сформованої з учнів 8–10 класів, потрапили десятикласники Васін Богдан і Мицик Сергій. Із школярами, які потрапили до цих груп, заплановано протягом року провести короткочасні збори із запрошенням українських та іноземних лекторів.
Крім того, за результатами відборів, Луценко Костянтин був запрошений до участі у складі команди від України на престижному математичному змаганні ХІ Romanian Master of Mathematics, яке відбудеться з 20 по 25 лютого 2019 року в м. Бухарест.
Пишаємося талановитими математиками ліцею та бажаємо їм подальших успіхів!

Фізмату – 55! 26 жовтня 2018 року на урочисте святкування до ліцею завітали заступник міністра освіти і науки України Павло Кузьмович Хобзей, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Губерський Леонід Васильович, перший проректор університету Закусило Олег Каленикович, декани механіко-математичного факультету і факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Городній Михайло Федорович і Анісімов Ігор Олексійович, в.о. директора інституту високих технологій Ільченко Володимир Васильович, завідувач кафедри оптики фізичного факультету Поперенко Леонід Володимирович і завідувач кафедри кібербезпеки та захисту інформації факультету інформаційних технологій Оксіюк Олександр Глібович. Оскільки серед вельмишановних гостей більшість є випускниками ліцею, то, окрім слів вітання, зі сцени актової зали прозвучало багато теплих спогадів про життя і навчання у фізматі.
На честь річниці були відзначені грамотами “За сумлінну працю в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка” вчителі математики Савченко Леонід Миронович і Вишенський Віктор Володимирович, вчитель хімії Перешивана Лариса Михайлівна, вчитель української мови та літератури Радишевська Марія Іванівна, завідувач сектором харчування Ануленко Валентина Петрівна і технічний працівник Левіщенко Валерій Миколайович.
Подяками Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну педагогічну діяльність були нагороджені вчитель фізики Манжара Ганна Степанівна і вчитель математики Печериця Олексій Анатолійович.
Вчитель історії і права Орлянська Олена Олексіївна за визначні успіхи у вихованні і навчанні учнівської молоді була нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України».
Вітаємо колектив ліцею із чудовим святом і зичимо усім натхнення, духовних і фізичних сил та великих досягнень у роботі!

З 6 по 14 жовтня 2018 року у м. Коломбо (Шрі Ланка) проходила XXIII Міжнародна астрономічна олімпіада (IAO 2018). Цьогоріч в олімпіаді взяли участь 83 школярі з 18 країн світу. Україну на олімпіаді представляла команда з чотирьох учасників, троє з яких – учні Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. За результатами олімпіади вихованці ліцею здобули дві бронзові медалі (дипломи ІІІ ступеняДовбуш Андрій (11-Г клас), Карасьова Таїсія (11-Б клас)) та один диплом учасника (Семенов Андрій (10-В клас)).
Варто зауважити, що участь нашої команди в олімпіаді була б не можлива без підтримки благодійників з Razom for Ukraine та Infopulse, за що їм щира вдячність, повага та шана!
Керівником команди України на олімпіаді вже не перший рік є учитель астрономії УФМЛ Сімон Андрій Олександрович. За підготовку до олімпіади та наукові консультації висловлюємо вдячність Андрію Олександровичу та його колезі Пономаренку Василю Олександровичу, а також випускнику ліцею, студенту фізичного факультету КНУ і неодноразовому переможцю Міжнародних олімпіад Вертелецькому Владиславу.
Пишаємось нашими астрономами та бажаємо їм подальших успіхів у майбутньому!

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У першу неділю жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів.
5 жовтня відбулося таке свято і в Українському фізико-математичному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В актовій залі зібрався весь педагогічний колектив, а вихованці підготували чудові концертні номери й привітання. Учні 11-А, 11-Б, 10-Б, 9-В, 9-Г, 8-А та 8-В класів продемонстрували запальні танці. На розсуд глядача була представлена весела сценка, в якій брали участь учні 11-В класу. Учениці Зінченко Катерина, Яковишена Софія та Попюк Катерина привітали усіх піснями. Чудовий настрій і заряд енергії отримали працівники ліцею від сяючих очей учнів, від їхніх посмішок.

30 вересня 2018 року на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася усна командна олімпіада з математики.
Старша ліга (10-11 класи) – перше та сьоме місця.
Середня ліга (9 класи) – дванадцятий рядок турнірної таблиці.
Молодша ліга (8 класи) – восьмий результат.
Згідно з результатами цієї олімпіади до у часті у XV Київському турнірі математичних боїв імені Лесі Рубльової допущено три наші команди, які змагатимуться у групах А і Б старшої ліги та групі В середньої ліги турніру.
Вітаємо ліцеїстів, які взяли участь у цих математичних змаганнях!

25 вересня відбулась посвята в ліцеїсти нового набору учнів 8-А, 8-Б, 8-В і 9-Г класів.
В актовій залі ліцею зібралися усі нові класи, батьки та вболівальники-старшокласники. Перед початком дійства новоприбулих ліцеїстів благословив напутнім словом директор ліцею.
Посвята проходила у вигляді квесту. Працювали станції «Музична», «Історична», «Інтелектуальна», «Театральна», «Спортивна». А на завершення змагань класи представили домашнє завдання – візитку класу. На кожній станції визначали переможця, і всі класи отримали солодкі призи. Завершився захід традиційним виконанням гімну фізмату.
Отже, тепер маємо справжніх ліцеїстів. В добру путь!

18 вересня учні ліцею отримали можливість поспілкуватися із досвідченим та знаним викладачем математики Улітко Андрієм Андрійовичем, який завітав до фізмату із чудовою двогодинною лекцією, впродовж якої ліцеїсти мали змогу ознайомитись із задачею Наполеона та наслідками знеї, деякими цікавими задачами на побудову геометричних місць точок площини, а також задачами, пов’язаними із логістичним розміщенням об’єктів.

16 вересня 2018 року на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся “Математичний Занзібар”. У старшій лізі (10-11 класи) боролися за призові місця дві команди ліцею, які посіли перше і третє місця в загальнокомандному заліку.
Найбільшою за складом учасників від ліцею цьогоріч була середня ліга Занзібару. Три фізматівські команди дев’ятикласників завершили змагання у шістнадцятому, вісімнадцятому та двадцять третьому рядках турнірної таблиці.
Серед команд молодшої ліги від УФМЛ КНУ змагалося дві команди восьмикласників, які дебютувапи із шістнадцятим та вісімнадцятим підсумковими результатами.
Усім учасникам змагань бажаємо подальшого продуктивного розвитку і гучних досягнень у матетематичних змаганнях Києва та України!!!

12 вересня в навчально-спортивному комплексі університету відбулося спортивне свято з нагоди Дня фізичної культури і спорту України, до якого долучилися і учні нашого ліцею.
Щоб продемонструвати свою фізичну витривалість і силу, учасники заходу взяли участь у декількох видах естафет: вели гімнастичні м’ячі, бігали наввипередки, зав’язували стилізовані під кольори українського прапора стрічки та переносили предмети. За висновками журі
І місце вибороли спортсмени Інституту високих технологій, ІІ місце дісталося вихованцям Українського фізико-математичного ліцею, а ІІІ місце здобули студенти фізичного факультету університету.
Загальний піднесений і бадьорий настрій доповнювався показовими виступами студентів і викладачів університету, присутні зробили безліч фотографій на згадку про подію, а наприкінці свята відбувся ще й волейбольний турнір між викладачами.
Вітаємо наших спортсменів і викладачів фізичної культури із святом!

Геометрія – одна з найдавніших наук у світі. 6 вересня у 56 країнах світу була проведена V Іранська геометрична олімпіада, координатором якої у Києві виступив Русанівський ліцей. Цьогоріч 92 найкращих геометри з Києва, Львова, Чернівців, Кривого Рогу, Сум, Харкова розв’язували задачі міжнародної олімпіади, змагаючись за звання найкращого геометра.

У середній кваліфікаційній групі олімпіади (9-10 класи) взяв участь учень 10-В класу УФМЛ Мицик Сергій, який показав шостий абсолютний результат по Україні та посів 11-20 позицію у підсумковій таблиці результатів. У старшій кваліфікаційній групі виступили четверо одинадцятикласників ліцею. Зокрема, учні 11-Б класу Луценко Костянтин (4-5 позиція), Коваль Вадим (6-11) і Тичковський Олексій (18-19) показали відповідно другий, третій та п’ятий абсолютні результати серед українських учасників своєї групи, а учень 11-Г класу Андрієвський Андрій (12-17) здобув четвертий абсолют.
Пишаємось нашими юними геометрами!

1 вересня 2018 року Український фізико-математичний ліцей розпочав новий навчальний рік святковою лінійкою, присвяченою Дню знань. Учні фізмату та викладачі вітали у стінах школи новачків – три восьмі класи і один дев’ятий.
На захід завітали також і представники чотирьох профільних факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка – механіко-математичного факультету, факультету комп’ютерних наук та кібернетики, факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізичного факультету. Вони привітали вчителів і вихователів ліцею, ліцеїстів та їх батьків із початком навчального року, побажали усім творчої наснаги та успіхів у досягненні своєї мети.
Бажаємо усім ліцеїстам натхнення у своєму навчанні, витривалості та вдалого навчального і змагального року!

 

Коментарі закриті.