This version of the page http://onu.edu.ua/uk/fakultety (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-04-11. The original page over time could change.
Факультети

Архівна практика студентів 3 курсу

Відповідно до графіка освітнього процесу та угоди про співпрацю між Державним архівом Одеської області та Одеським національним університетом імені І. І. Мечникова з 07 по 20 лютого 2022 року в Держархіві Одеської області відбулась архівна практика студентів 3 курсу денного відділення спеціальності 032 «Історія та археологія» факультету історії та філософії ОНУ імені І. І. Мечникова. Керівники практики: від Держархіву – заступник директора, начальник відділу використання документів Національного архівного фонду, інформації, публікацій та зовнішніх зв'язків С. М. Крачков; від ОНУ – к.і.н., доцент, доцент кафедри історії України О. О. Синявська.

Переглянути презентацію

Детальніше...

Перша середа квітня - День філологічного факультету ОНУ. Вітаємо!

Дорогі друзі!

Колеги, студенти, аспіранти, випускники!

Усіх, для кого філологічний факультет був, є та завжди буде частиною життя, вітаю з Днем філологічного факультету!

Наша факультетська родина переживає страшні часи разом із рідною Україною. Ми всі боронимо країну – словом і ділом, допомагаючи в інформаційній війні, будуючи барикади і збираючи гуманітарку.

Доценти і професори, першокурсники і магістри, майбутні письменники і вчителі! Наша зброя – це наша мова. Збережемо і захистимо її!

Детальніше...

Перша субота квітня – День геолого-географічного факультету ОНУ. Вiтаємо!

Вже другий місяць ціною тисяч людських життів Україна виборює своє право на свободу, за що ми щиро вдячні Збройним силам України та іншим структурним підрозділам, які обороняють наші з вами домівки. На фоні війни завжди хочеться почути гарні новини, бути поруч із сім'єю, зустрітися (хоч і дистанційно) з друзями.

Детальніше...

Зустріч ректора ОНУ Вячеслава Труби з викладачами факультету РГФ

25 березня відбулась зустріч ректора ОНУ Мечникова Вячеслава Труби та проректорів  Майї Ніколаєвої, Олександра Григор’єва з викладачами факультету РГФ. Серед присутніх на онлайн-зустрiчi була більшість педагогiчного составу факультету, у кількості понад 120 осіб.

Головними питаннями, які обговорювались, є підтримка викладачів та студентів; зміни та гнучкість у процесі навчання; толерантне та поважне ставлення до сьогоденних проблем студентів та ситуації безпеки протягом навчання.

 «Викладачі ще раз отримали відчуття, що про них дбають, думають та турбуються, а у рідному університеті та факультеті викладаються не лише предмети, але й працюють інші головні настанови, які допомагають  у життi «університетській сім’ї», - зауважила декан факультету РГФ Л. М. Голубенко.

Детальніше...

Випускники-історики ОНУ Мечникова передали гуманітарну допомогу волонтерам Одеси

Багаторічна співпраця ОНУ Мечникова, факультету історії та філософії, з українською діаспорою в Румунії створила міцну основу взаємної довіри. І зараз представники української діаспори, зокрема, Дмитро Черненко з Тульчі, не залишилися осторонь вирішення нагальних завдань.

Вони відправили гуманітарну допомогу до Одеси. Отримувач – Одеський національний університет Мечникова. Випускники-історики подружжя Валерій і Лариса Маленки надали транспорт, перевезли вантаж і передали волонтерам одяг, медикаменти, продукти харчування.

Також, згідно з інформацією В'ячеслава Кушніра, декана факультету історії та філософії  ОНУ, декан  Емануель Плопеану повідомляє, що університет-партнер Овідія (Констанца)  готовий в рамках існуючої програми надавати допомогу викладачам і студентам ОНУ Мечникова.

 

Детальніше...

Онлайн-зустріч філологічного факультету з ректором ОНУ Вячеславом Трубою

21.03.22 відбулася  онлайн-зустріч трудового колективу філологічного факультету ОНУ з ректором ОНУ Вячеславом Трубою. Співробітники факультету, під керівництвом декана Наталії Кондратенко, у безпосередньому спілкуванні мали змогу отримати відповіді на актуальні питання. "Вдячні за бесіду!", - зазначають філологи на своїй сторінці у соцмережах.

 

Детальніше...

Студентка ФЖРВС ОНУ – переможниця міжнародного турніру з карате

Вітаємо студентку факультету журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ Мечникова Аріадну  Панчук  з 2-ма золотими медалями на міжнародному турнірі з карате у Польщі!

 

Детальніше...

Залишаємось на зв’язку: e-mail усiх факультетів та фахового коледжу ОНУ

Всі навчальні підрозділи Університету продовжують роботу, з будь-яких питань здобувачі можуть звертатись до деканатів факультетів та фахового коледжу:

Біологічний факультет Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Геолого-географічний факультет Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Економіко-правовий факультет Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Романо-германської філології Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Факультет журналістики, реклами та видавничої справи Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Фаховий коледж Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Філологічний факультет Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Факультет історії та філософії Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Факультет міжнародних відносин, політології та соціології Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Факультет математики, фізики та інформаційних технологій Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Факультет психології та соціальної роботи Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Факультет хімії та фармації Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 Залишаємось на зв’язку 

Детальніше...

Зустріч із речником Одеської обласної військової адміністрації  на факультетi журналістики, реклами та видавничої справи

17 березня  студенти та викладачі факультету журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ Мечникова зустрілись із речником Одеської обласної військової адміністрації  Сергієм Братчуком.

Сергій Братчук поділився з аудиторією  досвідом цієї війни на інформаційному фронті.  Під час свого виступу С. Братчук загострив увагу на тому, що в нинішніх обставинах усім необхідно опиратися на інформацію винятково від офіційних джерел, аби не потрапляти в пастки дезінформації, бути уважним, зібраним і піклуватись про безпеку.

Декан факультету Олена Іванова у вітальному словi  висловила подяку гостю за можливість актуального спiлкування. Адже формування  якісного інформаційного поля сприятиме консолідації суспільства для визвольної боротьби.

У ході онлайн-зустрічі з речником ОВА С. Братчуком студенти факультету журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ Мечникова також мали змогу почути відповіді на низку актуальних питань – оборона міста, робота адміністрації під час війни, життя одеситів.

Детальніше...

Вітаємо із перемогою у Всеукраїнському фіналі міжнародного конкурсу інвестиційних досліджень «CFA Institute Research Challenge 2022»

Команда економістів-міжнародників Факультету міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ імені І. І. Мечникова стала переможцем в фіналі міжнародного конкурсу інвестиційних досліджень «CFA Institute Research Challenge 2022». Команда студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» у складі Вероніки Кочарян (капітан команди), Артема Абгаряна, Євгенія Буковського та Ахмеда Гаджієва під керівництвом к.е.н., доц. Бичкової Н.В. представила найкращий інвестиційний звіт української продовольчої компанії «MHP». Це друга перемога ОНУ імені І. І. Мечникова, єдиного з регіональних вишів, за всю історію конкурсу!

До 10 найкращих команд зі всієї України, відібраних до фіналу конкурсу, увійшла також ще одна команда студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» у складі Анастасії Шендерової (капітан команди), Павло Ішкова, Валентини Кожухар та Дар’ї Горянської під керівництвом к.е.н., доц. Родіонової Т.А.

Студенти ОНУ продемонстрували високий рівень знань з міжнародних інвестицій та корпоративних фінансів, надзвичайний рівень володіння англійською мовою та чудове командне єднання, випередив команди з Київського національного університету імені Вадима Гетьмана, Київської школи економіки, Києво-Могилянської академії, Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Ми впевнені, що команда студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» з ОНУ імені І. І. Мечникова достойно представлятиме Україну на субрегіональному етапі конкурсу серед країн Центральної та Східної Європи 2022 року Global CFA Research Challenge, бо наші студенти найкращі!

Наші щирі вітання переможцям!

 

Детальніше...

Журналістика часу війни

З 24 лютого 2022 року факультет журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ імені І. І. Мечникова долучився до інформаційного спротиву російській агресії на своїх офіційних платформах. Для підписників й усіх зацікавлених у правді ми оприлюднюємо власні публікації та збираємо матеріали про цю війну звідусіль, аби пришвидшити нашу спільну перемогу.

Слідкуйте за оновленнями на наших офіційних платформах:

Детальніше...

ПОРАДИ від психологів ОНУ імені І.І. Мечникова

ВІЙСЬКОВІ ДІЇ ЯК ВИКЛИК. ПОДОЛАЄМО ЙОГО РАЗОМ

Напад на нашу країну змінив в один момент звичний темп життя і щоденні практики кожного з нас. Ми відразу відчули прогалини в знаннях про поведінку в екстремальних ситуаціях, проте потрібен час, щоб згадати та оновити знання про способи життя в екстремальних умовах. Зміна усталених звичок потребує часу. У кожної людини з'являється необхідність обміркувати свій спосіб життя в умовах невизначеності та нових, не завжди звичних видів діяльності.

Детальніше...

Круглий стіл пам‘яті Є. М. Черноіваненка відбудеться на філологічному факультеті 12 січня о 12:00 (аудиторія 91).

«Сьогодні вже рік, як з нами немає Євгена Михайловича Черноіваненка. Цілий рік, але повірити в те, що сталося, неможливо.

... в усіх спогадах Євген Михайлович посміхається – іронічно, легко, наче знає щось таке, чого ми досі не збагнули. Він і зараз так посміхається з фотографії, яка зустрічає кожного на 3 поверсі гуманітарного корпусу університету. Здається, що зараз вийде з кабінету, привітається і поспішить до студентів.

Завжди стриманий, толерантний, інтелігентний – саме такий, яким і повинен бути декан філологічного факультету - одного з найвідоміших і найдавніших класичних університетів країни.

Цьогоріч Євгену Михайловичу виповнилося б 70 років. І найкращим подарунком до ювілею буде розквіт філологічного факультету. Зробімо це разом із благословенням Євгена Михайловича. І це буде найкращим вшануванням його світлої памʼяті» - в. о. декана філологічного факультету ОНУ імені І. І. Мечникова Кондратенко Н. В.

Детальніше...

Успішне завершення проєкту Німецької служби академічних обмінів «DAAD-Euler 2021» в ОНУ

Завдяки плідної співпраці кафедри міжнародних економічних відносин з Інститутом Східної Європи Вільного університету Берліну, магістри та аспіранти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» мали можливість отримувати стипендію програми Leonhard-Euler Німецької служби академічних обмінів (DAAD) протягом першого семестру 2021/22 н.р.

Детальніше...

Вітаємо студентів 4 курсу спеціальності 081 "Право" із захистом дипломних робіт зі спеціальності

Перший тиждень захистів дипломних робіт із спеціальності 081 "Право" закінчився. Вітаємо студентів!

Детальніше...

16 грудня на засіданні Вченої ради філологічного факультету відбулося нагородження

16 грудня на засіданні Вченої ради філологічного факультету відбулося нагородження

Окрему відзнаку отримала Стрій Людмила Іванівна

Привітали ювілярів 2021: Хрустик Н. М. та Дмитрієва С. В.

Грамоти отримали студенти: Петрова Яна, Ларюкова Ангеліна, Дурбалова Ірина та Бєлан Володимир.

Серед викладачів було відзначено: Бойко О. О., Нечиталюк І. В., Сайковську О. Ю., Сеник Г. В. і Томбулатову І.І.

Вітаємо!

Детальніше...

Вітаємо студенток ІІІ курсу спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" з отриманням диплому ІІ ступеню в обласному конкурсі бізнес-стартапів «Мій перший бізнес»

Студентки ІІІ курсу спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" Колесник Василіса та Койфман Анна представили проєкт "GREENFUTURE – МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ" та отримали диплом ІІ ступеню в обласному конкурсі бізнес-стартапів «Мій перший бізнес» в рамках роботи обласного студентського клубу «ІННОВАЦІЙНЕ ТА РОЗУМНЕ СУСПІЛЬСТВО».

Вітаємо та бажаємо вдалого втілення проєкту!

Детальніше...

Вітаємо студентів 4 курсу факультету історії та філософії, спеціальності філософія із захистом курсових зі спеціальності

Вітаємо студентів 4 курсу факультету історії та філософії, специальності філософія із захистом курсових зі спеціальності

Детальніше...

Вітаємо Людмилу Михайлівну Зилковскую з присвоєнням наукового ступеню доктора юридичних наук

ОНУ імені І.І.Мечникова вітає декана економіко-правового факультета Людмилу Михайлівну Зилковскую з присвоєнням наукового ступеню доктора юридичних наук.

Детальніше...

Вітаємо Алісар Гудімову з захистом дисертації

Факультет психології та соціальної роботи та ОНУ імені І.І.Мечникова вітає нового доктора філософії в галузі психології, яка підготувала дисертацію та захистилися у разовій спеціалізованій вченій раді, утвореній на факультеті психології та соціальної роботи - Алісар Гудімову (науковий керівник - професор Псядло Едуард Михайлович).

Детальніше...

День відкритих дверей філологічного факультету Одеського національного університету імені І. І. Мечникова

18 грудня 2021 року об 11.00 відбудеться День відкритих дверей філологічного факультету Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, який, у зв’язку з епідемічною ситуацією пройде онлайн за допомогою програми Zoom.

Долучитися:

Ідентифікатор конференції: 339 356 3017

Код доступу: vstup

Детальніше...

Науково-практичний круглий стіл «Стан та тенденції засолення ґрунтів Одещини», присвячений до Всесвітнього Дня ґрунту

Традиційно щорічно 5 грудня Організація Об’єднаних Націй проводить захід, присвячений Всесвітньому Дню ґрунту, основною метою якого є привернення уваги до важливості ґрунтів і сприяння раціональному використанню ґрунтових ресурсів. Основний лозунг цьогорічного заходу «Зупинимо засолення ґрунту, підвищимо його продуктивність» «Halt soil salinization, boost soil productivity».

Детальніше...

Розпочинає роботу Всеукраїнський студентський гурток «Я ПОКАЖУ ТОБІ СВІТ»

Розпочинає роботу Всеукраїнський студентський гурток «Я ПОКАЖУ ТОБІ СВІТ».

До участі запрошуються студенти спеціальності Туризм, а також всі, хто любить мандрувати та має бажання побачити нові й поділитися своїми улюбленими куточками Світу. 

Запрошення та вимоги для участі у проєкті

Заявка на участь у проєкті

Детальніше...

76-а наукова конференція професорсько-викладацького складу і наукових працівників ОНУ

Геолого-географічний факультет запрошує до участі у дистанційному режимі по секції ГЕОГРАФІЧНІ ТА ГЕОЛОГІЧНІ НАУКИ І СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ (ТУРИЗМ) 25 листопада 2021 року о 15-00.
Вхід у ZOOM по підсекціям за посиланнями:

Підсекція ГЕОГРАФІЯ
ідентифікатор конференції: 299 455 2105
код доступу: WvJ8aq

Підсекція НАУКИ ПРО ЗЕМЛЮ
ідентифікатор конференції: 582 537 2994
код доступу: 2021

Підсекція СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ. ТУРИЗМ
ідентифікатор конференції: 905 210 5528
код доступу: 4GKPYs

Підсекція СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ГЕОГРАФІЯ)
ідентифікатор конференції: 715 8482 4761
код доступу: C8wsVF

ДЕТАЛЬНІШЕ

Детальніше...

Проект «Культура: від каменя до айфона»

З 1 листопада по 10 грудня студенти-культурологи (2-го магістерського рівня) ОНУ ім. І. І. Мечникова проведуть низку заходів: лекції, презентації, майстер-класи, екскурсії тощо.
Вікова категорія: 10+
Тривалість: від 20 до 40 хвилин
Запрошуємо всіх бажаючих.

*Всі анонсовані заходи проводитимуться в онлайн режимі за допомогою платформи Zoom. Посилання дійсне для всіх заходів.
Підключитися до конференції:

https://us02web.zoom.us/j/85347875310?pwd=SC9MdTUxTC9kd2dhc2h6YVE1Vm1DUT09
Ідентифікатор конференції: 853 4787 5310
Код доступу: k9Yvke

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Кінець
Сторінка 1 із 14

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Телефон приймальні ректора:
(38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

 

Наші партнери

Top