This version of the page http://fru.org.ua/ua/social (77.120.103.130) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-02. The original page over time could change.
Соціальний діалог
  • UA
  • EN

Соціальний діалог

Ми завжди відкриті для соціального діалогу

 

Законодавча база

ФРУ від сторони українських роботодавців підписує Генеральну угоду і бере активну участь у соціальному діалозі з урядом та профспілками, забезпечуючи легітимність прийнятих владою рішень з соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні

Генеральна угода

Представники ФРУ беруть участь у Платформі громадянського суспільства, що передбачена Угодою про асоціацію України та ЄС з метою проведення моніторингу виконання положень Угоди.

СПО роботодавців

ФРУ разом із Кабінетом Міністрів України та національними профспілками представлена у Національній тристоронній соціально-економічній раді (НТСЕР) - найвищому органі соціального діалогу у сферах формування економічної, соціальної та трудової політики, що утворений Президентом України. Рішення, прийняті НТСЕР, є обов'язковими для розгляду органами влади, профспілками та об'єднаннями роботодавців.

Інституції

Підприємства, які є нашими членами, врегульовують колективні трудові спори (конфлікти), відповідно до закону, за допомогою Національної служби посередництва та примирення – постійно діючого державного органу, що був утворений Президентом України.