This version of the page http://simya.com.ua/yak-pozbutysya-vesnyanok/ (104.21.20.182) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-02-27. The original page over time could change.
Як позбутися веснянок в домашніх умовах: найефективніші маски | Сім’я і дім 
Здоров'я та краса Краса

Як позбутися веснянок в домашніх умовах: найефективніші маски

Щоб позбутися веснянок, не обов’язково вдаватися до дорогих процедур, які пропонують в салоні. Відбілити шкіру можна в домашніх умовах.

Для того щоб швидко і безболісно для епідерми позбутися веснянок за допомогою домашніх процедур, слід добре розібратися з основними правилами застосування, виготовлення і використання саморобних косметологічних засобів. Позбавитися веснянок допомагає і регулярне застосування пілінгових і відлущуючих процедур.

Що необхідно враховувати

Відгуки людей, як позбутися веснянок  в домашніх умовах всілякими методами, різні. Одні стверджують, що їм допоміг дуже простий рецепт цибулі з оцтом, інші позбулися сонячних плям за допомогою процедури з лазером, а третім – допомогли народні засоби.

Домашні рецепти як позбутися веснянок (веснушок) в домашніх умовах
Тим, хто не любить застосовувати хімічні препарати або не володіє достатньою кількістю фінансів, можна застосовувати в достатку народні засоби. Вони менш дієві, але ними не позбутися від пігментних плям за тиждень.

Будь-який народний засіб, крім позбавлення від «конопушок», ще й допомагає доглядати за шкірою, живить її необхідними вітамінами і мінералами. Для освітлення свого обличчя використовують безліч підручних продуктів і засобів, які завжди є в холодильнику або на городі і клумбі.

Квашена капуста

Освітлюючий сік з подрібненої квашеної капусти – це найпростіша маска для обличчя, а квашена капуста восени і взимку є в кожному будинку. Сік використовують, щоб позбутися від пігментації, щоб глибоко очистити шкіру, звузити пори, корисний для обвітреної шкіри рук. Тримати таку маску на обличчі потрібно 20 хвилин.

Існує старовинний рецепт для сухої шкіри з пігментними плямами: протираємо шкіру обличчя маслом обліпихи або будь-яким натуральним відповідним вам за типом шкіри. Потім треба докласти гарячий компрес – з розрахунку 1 чайна ложка соди на 1 літр води і зверху нанести на 10 хвилин маску з кашки свіжої капусти.

Хрін

За старих часів натертий і змішаний з молоком хрін використовували як косметологічну маску. Настій з хрону проти веснянок на оцті або настоянку на горілці готують наступним чином:

– 50 гр. натертого хрону заливають;

– 250 гр. столового оцту, щільно закупорюють пляшку. Ставлять в темне місце.

Через два тижні настоянку процідіть. Змішайте з 1,5 літрами холодної води. Використовуйте вранці та ввечері.

Огірок

Для позбавлення від веснянок користуються також сумішшю огіркового соку з лимонним в рівних кількостях. Нанесіть кілька шарів цієї суміші на обличчя і тримаєте 40-50 хвилин. Потім змийте і намажте шкіру улюбленим кремом. Найкраще проводити цю процедуру навесні протягом місяця.

Редька 

У Єгипті і Китаї з насіння редьки робили масло, так як вони багаті ефірними маслами, вітамінами, мінеральними речовинами. Настоянку на горілці з насіння або коренеплодів редьки застосовують для позбавлення від веснянок і плям.

Цибуля ріпчаста

Цибулево-медова маска допомагає як позбутися веснянок (веснушок) в домашніх умовах на сухій шкірі. Вичавіть сік з цибулини, змішайте його з медом у рівних пропорціях. Нанесіть на потрібні ділянки шкіри. Через 20 хвилин протріть обличчя спочатку теплою водою, потім холодною.

Рецепти з лимоном

Цей цитрусовий фрукт містить в собі кислоту, яка впливає безпосередньо на меланін в епідермісі. Лимон їдкий, але ефективний засіб від веснянок і чутлива шкіра від надлишку лимонного соку може постраждати. Але акуратно користуючись, можна добитися стійкого ефекту. Пробують протирати обличчя кілька разів в день чистим і розведеним соком лимона.

Застосовують маску з яєчного білка і лимонного соку – на один білок 1 столова ложка лимонного соку, збивають, використовуючи блендер і на 15-20 хвилин наносять на обличчя. До соку додають мед і сік петрушки в рівних частинах і намазуються на 20 хвилин отриманою сумішшю.

Квасоля

Квасолева маска допомагає позбутися веснянок. Розімніть виделкою 50 грам вареної квасолі, додайте чайну ложку натурального масла і нанесіть кашку на обличчя. Змити, як зазвичай.

Селера

Селера, відмінний помічник в боротьбі з веснянками. Для цього коренеплід натираємо на тертці, змішуємо з вершками і соком лимона. Таку ж дію має і маска з подрібненого листя селери.

Томат

Відбілює і тонізує шкіру томатно-сирна маска, так як має збалансований склад.

змішайте:

– 1 помідор;

– 50 гр. свіжого сиру;

– 20 гр. молока;

– 20 гр. соняшникової олії;

– трохи солі. Нанесіть на обличчя.

Петрушка

Петрушка має просто колосальний запас вітамінів, а для шкіри це необхідно. Придумали багато способів, як використовувати цю ароматну травичку для боротьби з пігментом шкіри.

Використовують сік сам по собі – ним протирають шкіру два рази в день і додають в інші рецепти. Роблять кашку і накладають на обличчя на 10-15 хвилин.

До соку додають лимон і мед в рівних частинах і наносять на 15 хвилин на уражені ділянки. Змішують траву зі спиртом і настоюють в темряві місяць, потім розводять і протирають цією сумішшю обличчя.

Сметана від веснянок

Кращий борець з весняними брижами на обличчі – це звичайна сметана. Вона використовується самостійно – наносять товстим шаром на місця скупчення пігменту і залишають на 15-20 хвилин. У комбінації з петрушкою – змішують з кашкою з трави 1: 2 і наносять на обличчя на 15 хвилин. Готують маску зі сметани, сиру і перекису в рівних пропорціях і наносять на все обличчя, тримають півгодини.

Солодкий перець

Суміш соків солодкого перцю і моркви в рівних частинах допомагає усунути пігментні плями на обличчі. Суміш необхідно пити 1 раз на день натщесерце по 50 грам, аж до стійкого поліпшення кольору обличчя.

Фрукти та ягоди

Більшість фруктів і ягід так само як і лимон містять кислоти, які допомагають шкірному покриву впоратися з ультрафіолетовим випромінюванням і забарвитися в рівномірний злегка шоколадний відтінок. Для цього їх можна змішувати між собою або використовувати поодинці.

Взяти жменю смородини і суниці і перемолоти в блендері або на м’ясорубці і нанести отриману суміш на обличчя і зону декольте на 15-20 хвилин. У цій суміші додатково містяться речовини, що допомагають шкірі довго залишатися молодою і пружною.

Лікувальні трави

Пам’ятайте, що будь-які народні засоби можна змішувати між собою. Купіть в аптеці набори лікувальних трав для настою, яким протирають обличчя. Крім позбавлення від сонячних відмітин, ці трави допоможуть продовжити молодість і зберегти шкіру в відмінному стані без шкоди для здоров’я. Можна зібрати ці травички самостійно.

Потрібен безсмертник, календула, кульбаба, фіалка і звіробій. Їх можна змішати і заварювати разом, а можна робити настої окремо. Кульбаба славиться своїми відбілюючими властивостями більше за інших трав, тому його можна використовувати в свіжому вигляді і, подрібнивши в кашу, наносити на обличчя на 10 хвилин.

Дата публікації: 07.05.2021
Зберегти в PDF
Поділитися