This version of the page http://easysoft.ua/rro-izi-soft (77.123.141.197) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-02-20. The original page over time could change.
перекази
з карти на карту

0 800 60 30 03

Стати партнером

Програмне рішення РРО ТОВ «Ізі Софт»

ТОВ «ІЗІ СОФТ» бере участь в пілотному проекті виробників новітніх моделей РРО.

МЕТА ПРОЕКТУ:
 

Метою даного проекту є розробка програмного комплексу ПТКС (далі ПК), що  забезпечує виконання фіскальної функції та функції передачі контрольно-звітної інформації, яку необхідно подавати до Державної фіскальної служби України (далі — ДФСУ) згідно з пунктом 7 статті 3 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

 

Даний ПК розробляється відповідно до Порядку реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 р. № 472 “Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій” як новітня модель програмного комплексу з функцією реєстрації розрахункових операцій.

ЗАГАЛЬНИЙ ОПИС ТА ПРИНЦИПИ РОБОТИ:
 

Програмний комплекс (далі - ПК) інтегрований з електронним кабінетом ДФСУ. Меню електронного кабінету “Пілот E-Receipt” надає користувачам електронного кабінету доступ до переліку об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність та забезпечує можливість зареєструвати каси і касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті в наступних випадках.

 

Каси: у цій вкладці користувачу електронного кабінету надається можливість створити нову касу. Операції з активації та деактивації кас вимагають накладання ЕЦП особи з правом підпису.

 

Касири: у цій вкладці користувачу електронного кабінету надається можливість додати касира. При додаванні нового касира необхідно завантажити сертифікат ключа електронного цифрового підпису такого касира. Файл сертифікату ключа, як правило, має розширення *.crt і може бути отриманий на сайти відповідного акредитованого центру сертифікації ключів.

 

Після реєстрації каси та електронного цифрового підпису в меню “Пілот E-Receipt” електронного кабінету ДФСУ проводяться відповідні налаштування ПК, а саме заноситься інформація про номер каси, отриманий в меню Каси, та встановлюється ключ касира (для ПТКС — це ключ печатки організації, що експлуатує ПК).

 

В момент здійснення розрахункової операції ПК формує дані про розрахункову операцію у форматі XML відповідно до Протоколу передачі інформації НСМЕП, технологія зберігання і збору даних РРО для ДФСУ.

 

Після формування даних у форматі XML ПК накладає на чек підпис з позначкою часу і передає його на API ДФСУ. Сервер ДФСУ здійснює необхідні перевірки та в разі успішної обробки, сервер ДФСУ зберігає документ і надсилає у відповідь квитанцію з присвоєним реєстраційним номером.

 

Таким чином, виконання фіскальної функції та функції передачі контрольно-звітної інформації ПК забезпечує шляхом накладання електронного цифрового підпису, передачі даних на API ДФСУ і отримання від ДФСУ унікального реєстраційного номера, який друкується на чеку.

 

Закриття зміни забезпечується шляхом автоматичного створення ПК XML документу Z-звіту відповідно до Протоколу передачі інформації НСМЕП, технологія зберігання і збору даних РРО для ДФСУ. Порядок передачі Z-звіту до ДФС та отримання унікального реєстраційного номера ідентичний порядку передачі даних чеків.

 

ПК забезпечує контроль за періодичністю формування і передачі Z-звітів та унеможливлює реєстрацію розрахункових операцій без формування Z-звіту за попередній робочий день.

 

Взаємодія ПК з API ДФСУ здійснюється через мережу Internet з використанням шифрування даних за протоколом SSL.