Статьи

Герої сучасності в умовах пандемії

Business Group Logistics – провідний національний логістичний оператор з досвідом роботи більше 20 років, який реалізує рішення з аутсорсингу логістики в масштабних проектах – організовує функціонування Розподільчих Центрів для найбільших в Україні Retail-мереж, а саме АТБ, МETRO, Novus, Varus. Компанія займається отриманням і генеруванням всієї інформації про асортимент і кількість продуктів, приймає доставлений товар від постачальників, зберігає, комплектує і безперебійно відвантажує та розподіляє продукцію між торговими точками мережі.
30 апреля 2020

Спонтанні зміни в суспільстві

Події, які зараз відбуваються нагадують кінофільм-фентезі про пандемію, аніж теперішнє. Ми звикли до нового життя за короткий відрізок часу, де з’явилися нові герої сучасності, не футболісти, не моделі, не блогери, не артисти, а звичайні медпрацівники, продавці, фармацевти, кур’єри, водії, працівники продуктових складів – такі на перший погляд непрестижні професії стали незамінними.

Швидка реакція НR-відділу у боротьбі з COVID-19 – запорука стабільності компанії

Девіз нашого НR-відділу – «попереджений – значить озброєний», тобто будучи попередженою про близьку небезпеку (або можливості небезпеки) людина підготовлена і повинна з нею впоратися. Спочатку введення карантину відділ персоналу перетворився на прес-центр МОЗ, нам довелося зібрати та донести багато інформації щодо захворювань на сезонний грип та коронавірус до співробітників, щоб не допустити паніки. Кожного дня ми моніторимо сайт МОЗ, повідомляємо співробітникам достовірну інформацію як уникнути зараження на COVID-19, ведемо групи у вайбері, де підбадьорюємо та мотивуємо на виконання посадових обов’язків. Завдяки зібраній достовірній інформації, статистиці та рекомендаціям щодо уникнення коронавірусної інфекції та вчасному донесенню до працівників нам вдалося уникнути паніки серед колективу. Керівники відділів у нас підготовлені, немов справжній спецназ, знають алгоритми дій та як реагувати при форс-мажорних обставинах, якщо у їх підлеглих виявлять підвищену температуру або інші ознаки будь-якої інфекції грипу.

Наші розподільчі центри не перестали функціонувати, а почали працювати ще більш в активному режимі безперебійної роботи. Так як, ми приймаємо участь у господарській діяльності країни із забезпечення торгівлі продуктами харчування, тобто забезпечуємо населення товарами першої необхідності, цим самим допомагаємо місцевим органам влади уникнути панічного настрою серед громадян.

Не дивлячись на складну стресову ситуацію в країні наші співробітники відважно ризикують своїм здоров’ям та здоров’ям близьких, заради своєї країни та громадян.

Work

Дистанційну роботу з дому ввели у всіх підрозділах, де можливо було, але 90% персоналу компанії залишилися на своїх робочих місцях, так як це працівники складів, які приймають продукти від постачальників, комплектують та відвантажують продукцію з Розподільчих Центрів до продуктових магазинів. Тому впершу чергу нам потрібно було зробити безпечні умови праці для тих, кого не можливо перевести на дистанційну роботу.

Співробітникам компанії категорично заборонено переміщатися громадським транспортом, вони приїжджають на роботу тільки корпоративними автобусами та автомобілями, дотримуючись рекомендацій МОЗ.

Працівники складу та офісу проходять кожного дня медичний контроль, температуру вимірюють декілька разів на день, обов’язкова дезінфекція рук, маски змінюють кожні 2 години. Кожен співробітник може взяти маски, рукавички собі та близьким в необхідній кількості.

Довелося змінити графік обідів, щоб уникнути скупчення, також придбали додаткові кавоварки. В обідніх кімнатах завжди є фрукти, з яких можна зробити свіжий сік, задля підтримання імунітету.

Служба безпеки компанії веде реєстр, де зазначає геолокації хворих, у разі, якщо хтось з наших колег проживає поблизу місця зараження, то йому доведеться самоізолюватися, задля того, щоб не наражати себе та інших на зараження COVID-19.

«Керівництво Business Group Logistics завжди акцентувало увагу на тому, що співробітники – це основний актив й особлива гордість компанії, з 12 березня ми впевнились, що маємо дійсно міцний колектив, яким варто захоплюватися, бо це дійсно безстрашні герої нашого часу»

Бизнес Групп

https://business-group.com.ua/

Сферы деятельности

Розничная торговля

Перевозки, логистика, склад, ВЭД

Вакансии компании

Участники интервью
Скрыть подробности
Анна Бабенко
Ведущий менеджер по персоналу
Business Group Logistics
Анна Бабенко
Ведущий менеджер по персоналу
Business Group Logistics
Подробнее об участнике

Комментарии