This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-01-24. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 




У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи (навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)

Вийшов друком посібник "Огляд судової практики у справах про адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування політичних партій та виборчих кампаній".
Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ

Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 24-28 січня 2022 р.




Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Перше установче засідання Науково-консультативної ради при Голові ВРУ

21 січня 2022 року в місті Києві ректор Микола Оніщук узяв участь у першому установчому засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України. Під час засідання члени Науково-консультативної ради обговорили організаційні питання, обрали заступника голови та вченого секретаря.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив сподівання, що діяльність Науково-консультативної ради матиме характер системності. Він зазначив, що раніше до її складу увійшли майже 100 фахових, авторитетних науковців і практиків у сфері права, які допомагатимуть у розробці важливих законопроєктів.

Судова практика розгляду спорів про захист права власності

21 січня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання розробників нового тренінгу для суддів “Спори про захист права власності у господарській діяльності”.

Комунікативні компетенції працівників апаратів судів

21 січня 2022 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Емоційна компетентність як складова психічного здоров’я працівників апаратів судів”.

Судове забезпечення прав та безпеки журналістів

20 січня 2022 року заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко взяв участь в онлайн–зустрічі з міжнародними експертками проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” (далі – Проєкт), які проводять оцінку потреб у сфері медіа в Україні.

Протидія мові ворожнечі: національні заходи

20 січня 2022 року проректор Володимир МАЗУРОК узяв участь в онлайн–презентація звіту “Аналіз національних заходів протидії мові ворожнечі в Україні”, який було організовано в рамках регіонального проєкту Ради Європи “Посилення доступу до правосуддя через несудові механізми правового захисту для жертв дискримінації, злочинів на ґрунті ненависті та мови ворожнечі в країнах Східного партнерства”.

Усі новини