This version of the page http://uanime.org.ua/article/gto.html (111.90.157.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-01-13. The original page over time could change.
Незрівнянний Вчитель Онізука – Статті – Аніме та манґа українською
Головна Новини Аніме Манґа Статті Кузня Шрифти Форум Лінки

Авторизація



Реєстрація
 
Популярне

Наруто

Наруто: Ураганні хроніки

5 сантиметрів за секунду

Щоденник про майбутнє

Blame!

Ван Піс

Бліч

Дюрарара!!

Твоя квітнева брехня

xxxГолік

 

Незрівнянний Вчитель Онізука – огляд аніме

Англійська назва аніме: Great Teacher Onizuka (GTO)
Формат аніме: TV 43
Студія: Studio Pierrot
Жанр: школа, комедія, повсякденність, романтика

Взагалі-то, 43 серії шкільного аніме – це суцільне знущання, чи не так? Про що ж можна розповідати на протязі такого довгого проміжку часу – не зрозуміло. Підсвідомість малює ілюстрації майбутнього позіхання за переглядом чергової слинявої мелодрами. Але одразу із опенінгом стало зрозуміло – я закохався в це аніме.

Ейкчі Онізука цілком та абсолютно неможливий. Він нав’яз на зубах і своїм учням, і своєму керівництву. Трохи збочений, невихований, цей байкер двадцяти двох років від народження, переверне освіту. Але трохи пізніше. А зараз він має рятувати свого учня від самогубства. Чи самого себе – від звільнення. Чи домогти своєму новому коханню. Неприємності самі шукають сердешного вчителя.

Конгеніальність «Незрівнянного Вчителя Онізуки» вражає. Наперекір звичному для шкільного аніме «сюжету одного питання», НВО підіймає безліч важливих для молоді проблем, та з тріумфом їх вирішує. Тут і стає в пригоді велика кількість серій – сюжетні напрями розглядаються детально та прискіпливо. Звичайно, існує немало шкільних аніме, що торкаються багатьох проблем, але роблять вони це, тому що бажають розважити публіку, і прослідкувати основну лінію може навіть немовля. НВО не робить акцент на певній ланці, а цінує кожну проблему, яку розв’язав.

Безвихідних ситуацій не буває, а мудрість провінційного невігласа виявляється більшою та ціннішою, ніж стереотипне сприйняття проблем дітей іншими вчителями. Своїми діями Онізука показує свої правила поведінки з людьми. Не відвернись від страждаючого. Бийся завжди до кінця. Не бійся. Вмій співчувати проблемам інших.

Розповісти про саме аніме, точніше, про його матеріальну частину? Так, музика пречудова. Авжеж, намальовано все це не надто красиво. Проте НВО – один з випадків, коли подібні дрібниці не мають жодного значення.

Цікава це річ – «Надзвичайний Вчитель Онізука». Розповідати про нього важко, писати – ще важче. А мовчати – неможливо. Таке рідкісне, дитяче бажання поділитись враженнями з усіма, показати винятковість як самого Онізуки, так і аніме в цілому.

Заздрю я тим, хто дивиться це аніме вперше.
Опубліковано: 11.08.2006
Автор: Кігай Юто

    Нове
Манґа
Ванпанчмен
част. 11
 
Манґа
Ґанц: G
том 3, ч. 15-17
 
Манґа
Я продав своє життя за десять тисяч єн на рік
повна
 
Манґа
Доктор Камінь
том 2, ч. 10-14
 
Манґа
Ласкаво просимо до NHK!
повна
 
Манґа
Смик майстер Куросава
повна
 
Манґа
Лінія диявола
том 2, част. 7
 
Манґа
Бродячі пси літератури
том 1, част. 3
 
Манґа
ID: Вторгнення. #Без гальма
том 2, част. 5
 
Манґа
Атака титанів доджінші
 
 
2005-2021 © Mirra
Використання матеріалів з даного сайту можливе лише за умови обов'язкового погодження з усіма їхніми авторами та співавторами або з адміністрацією сайту, якщо інші автори або їхня контактна інформація не зазначені.