This version of the page http://ula.org.ua/355-ogoloshennya (185.68.16.79) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-01-08. The original page over time could change.
Оголошення — Українська бібліотечна асоціація
  • УКР
  • ENG
Шановний, Гість! вітаємо Вас на сайті УБА
УвійтиРеєстрація
Конференції та семінари
07.04.2022 / ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Стратегії розвитку бібліотек: від ідеї до втілення», 7-8 квітня 2022 р.
14.02.2022 / VІІІ Зимова школа молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека в онлайні», 14-17.02.2022 р., м. Яремче, Івано-Франківська обл.
16.12.2021 / Cвітове кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до України», 16 грудня 2021 р.
10.12.2021 / Цикл вебінарів з питань організації інклюзивного середовища, грудень 2021 р.
09.12.2021 / Онлайновий марафон інноваційного досвіду публічних бібліотек України, 09.12.2021 р.
Академія культурного лідера: онлайнова нетворкінгова навчальна подорож до Чехії, травень 2021 (05.05.2021)

ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує членів та партнерів Асоціації взяти участь у онлайновій нетворкінговій навчальній подорожі до Чехії за програмою Академія культурного лідера, яка відбудеться з 24.05.2021 по 28.05.2021 травня 2021 року, на платформі Zoom.

Організатор: програма House of Europe, ініціатива Європейського Союзу для України

До участі у навчальній подорожі запрошуються представники громадських організацій, культурні менеджери територіальних громад, активісти, управлінці.

Участь індивідуальна за попередньою

Детальніше...
Практичний посібник «Трудові відносини в Україні» ‒ пропозиція для бібліотек (28.02.2021)

Колеги, до вашої уваги практичний посібник «Трудові відносини в Україні», створений у 2020 році редакційним колективом ТОВ «КАД МЕДІА», щоб допомогти роботодавцям забезпечити виконання норм трудового законодавства та уникнути фінансових втрат.

«Трудові відносини в Україні» підготовлений фахівцями з практичним досвідом роботи у сфері трудового права: юристами, адвокатами, державними службовцями та науковцями, які у професійній діяльності були як на боці роботодавців, так і на боці найманих працівників і контролюючих органів. Це дозволяє розглянути трудові відносини з урахуванням інтересів усіх сторін.

Посібник має десять розділів, понад чотириста сторінок консультацій та рекомендацій, практичних прикладі...

Детальніше...
Отримайте видання «Благодійність 2.0» від ГО Центр розвитку благодійності та БФ Клуб Добродіїв (05.02.2021)

ГО Центр розвитку благодійності та БФ Клуб Добродіїв пропонують членам та партнерам ВГО Українська бібліотечна асоціація видання «Благодійність 2.0» на безоплатній основі.

Щоб отримати видання, необхідно бути дійсним членом або представником офіційного партнера ВГО Українська бібліотечна асоціація у 2021 році та заповнити реєстраційну форму до 10 лютого 2021 року.

Доставка здійснюватиметься Новою поштою за кошти відправника.

Планується розіслати 100 видань у 100 різних бібліотечних установ (на 1 бібліотеку з філіями - 1 видання).

Прохання! Для оформлення фотозвіту просимо надіслати фото з отриманим виданням на електронну по...

Детальніше...
ХХ Радіодиктант національної єдності, 9 листопада (03.11.2020)

Шановні члени та партнери ВГО Українська бібліотечна асоціація! Пропонуємо вам узяти участь у наймасовішому національному флешмобі осені до Дня української писемності та мови. Це ХХ Радіодиктант національної єдності.

Ювілейний ХХ Радіодиктант національної єдності цього року відбудеться 9 листопада о 9:00.

Українське радіо вже 20 рік поспіль організовує радіодиктант, який пишуть у всіх куточках нашої планети. Цьогоріч автором диктанту став відомий письменник та видавець Іван Малкович. Він підготував текст, який 9 листопада читатиме із «Суспільної студії» знаменита українська акторка Римма Зюбіна. Усі роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів Суспільного мовника. А ті роботи, ...

Детальніше...
Отримайте видання від Українського інституту національної пам’яті на безоплатній основі (25.10.2020)

З метою сприяння формуванню бібліотечних фондів з питань відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу Український інститут національної пам’яті пропонує бібліотекарям – членам ВГО Українська бібліотечна асоціація - на безоплатній основі отримати інформаційні матеріали Інституту з питань відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.

Електронні версії книг є у вільному доступі на сайті Інституту у розділі: Головна/Електронні видання.

Для отримання паперової версії потрібно надіслати лист за зразком, який розміщений на сайті Інституту.

Список книг та брошур, які Інститут може надати в паперовому вигляді:

Книга про українців, що були в’язнями нацистських і р...
Детальніше...
Видання для бібліотек від Благодійного фонду “Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, липень 2020 р. (22.07.2020)

Благодійна організація “Благодійний фонд “Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, офіційний партнер ВГО Українська бібліотечна асоціація, розпочинає систематичне розповсюдження книжок серед членів Асоціації, які працюють у бібліотеках. Мета: забезпечення читачів новими та актуальними виданнями задля підвищення обізнаності про Голокост в Україні та світі, і Трагедію Бабиного Яру зокрема. 

У перший етап розсилки включено книжки, видання яких було здійснено за підтримки Меморіального центру та які ми вважаємо важливими та цікавими для дітей та дорослих, аматорів та дослідників. Перелік видань: 

Zabarko Boris. Life in the shadow of death. Recent memories about the Holocaust in Ukraine. Testimonies and Documents / Vol. 2 - Publishing house of Melitopol city printing house, 2019. - 532 pages.

Джонс Адам. Геноцид. Вступ до глобальної історії. -...

Детальніше...
Видання для бібліотек від видавництва «БАК», січень-лютий 2020 (23.01.2020)

ВГО Українська бібліотечна асоціація пропонує дійсним членам Асоціації поповнити фонди бібліотек виданнями від видавництва «БАК». Видання будуть передані на безоплатній основі, доставка здійснюється за рахунок отримувача.

До бібліотек може бути передано по 1 примірнику кожної назви. Для того, щоб обрати видання, які Вас цікавлять, та отримати їх, заповніть, будь ласка, реєстраційну форму.

Детальніше...

Видання «Кліо» для бібліотек (10.07.2019)

ВГО Українська бібліотечна асоціація передала 55-ти дійсним членам Асоціації та офіційним партнерам-бібліотекам видання від видавництва «Кліо» для поповнення бібліотечних фондів. Загалом на безоплатній основі передано 830 видань для бібліотек Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей.


Українська бібліотечна асоціація дякує директору видавництва «Кліо» Вірі Соловйовій за підтримку бібліотек України сучасними та якісними виданнями. Також дякуємо відділу комплектування Бібліотеки КПІ та Виконавчому офісу УБА за організацію передачі видань членам та партнерам УБА.


ВГО Українська бібліотечна асоціація продовжує акцію для членів УБА та офіційних партнерів Асоціації ...

Детальніше...
Видання для бібліотек від видавництва «Кліо», лютий-березень 2019 (08.02.2019)

ВГО Українська бібліотечна асоціація пропонує дійсним членам Асоціації поповнити фонди бібліотек виданнями, переданими директором видавництва «Кліо» Вірою Соловйовою. Видання будуть передані на безоплатній основі, доставка здійснюється за рахунок отримувача.

Серед запропонованих видань:

Інна Ренчка "Лексикон тоталітаризму" (обмежена кількість) Лариса Масенко. Мова радянського тоталітаризму (обмежена кількість) Маріо Ріґоні-Стерн. Сержант у снігах (обмежена кількість) Крим в умовах суспільно-політичних трансформацій (1940-2015). Збірник документів і матеріалів (обмежена кількість) Ю.А. Мицик С.Ю.Степенькін "Корсунь козацький" (обмежена кількість) Українська...
Детальніше...
Поповнення фондів друкованими примірниками Бюлетеню УБА «БібліоТека» (26.12.2018)

Виконавчий офіс УБА має змогу передати друковані примірники щоквартального Бюлетеню УБА «БібліоТека», випуски з 2010 по 2018 рік для доукомплектування Вашого бібліотечного фонду.

Для того, щоб отримати потрібні примірники бюлетеню, просимо вказати:

Назву установи ПІБ отримувача (члена УБА 2019 року) Номер та рік випуску потрібних номерів (перелік всіх випусків дивіться на порталі УБА тут) Адресу доставки Укрпоштою: індекс, область, місто, вулиця, назва установи.
Детальніше...
Міжнародний освітній проект з математики "Матіфік" для дітей 1-6 класів (17.12.2018)

Українська бібліотечна асоціація рада повідомити, що у жовтні 2018 року Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю та впровадження пілотного проекту з австралійською освітньою платформою «Матіфік» щодо безкоштовного використання системи Матіфік для всіх учнів 1-6 класів України протягом 2018-2019 навчального року.   

 

Матіфік – це міжнародний освітній проект з математики, що працює по всьому світу, перекладений близько сорока мовами та відзначений світовими нагородами. Матіфік надає сучасний освітній електронний контент для вивчення математики в 1-6 класах в ігровій формі за посиланням https://www.mat...

Детальніше...
Старт інформаційної соціальної антитютюнової кампанії (03.12.2018)

Міністерство охорони здоров’я України спільно з ГО «Центр громадянського представництва «Життя» розпочинає інформаційну соціальну антитютюнову кампанію.

Поширення матеріалів проводиться за підтримки Української бібліотечної асоціації.

Відео, аудіо та друковані матеріали інформують громадян про небезпеку пасивного куріння та про шкоду куріння кальяну, популяризують здоровий спосіб життя та певні правила поведінки у громадських місцях.

Будь ласка, вкажіть скільки інформаційних матеріалів передати у вашу область для розміщення в бібліотеках та поширення в інших громадських місцях, заповнивши дану анкету.

Дякуємо за у...

Детальніше...
Дослідження розвитку неформальної освіти в Україні (02.10.2018)

Наші колеги з Міжнародного центру неформальної освіти за підтримки Німецького представництва DVV International проводять дослідження розвитку неформальної освіти в Україні.

Сьогодні це стосується кожного з нас, а ми також залучені до цього процесу професійно. Тому просимо підтримати дослідження, взяти участь в опитуванні та поширити анкету серед вашої цільової аудиторії, а також всіх небайдужих до змін!

Анкета за посиланням.

Опитування триває до 10 жовтня 2018 р.

Більше інформації за посиланням.

Детальніше...
Благодійна допомога бібліотекам України від авторки Ангеліни Кріхелі (24.09.2018)

Ангеліна Кріхелі (Ангелина Крихели) - українська письменниця, член Національної спілки журналістів України, автор книг для дорослих і дітей ‒ готова безкоштовно, у якості благодійної допомоги, надіслати українським бібліотекам свої книги для сімейного читання «Як кошеня Правду шукало» (російською, українською та англійською мовами з інтерактивною складовою) та «Врятувати Кощія» (російською та англійською мовами) по два примірники, а також бібліотекам для дорослих ‒ книжкові сувеніри. Необхідно сплатити лише доставку «Новою поштою» до відділення, вартість якої по Україні становить 35-50 грн. в залежності від відстані.

Для отримання книг та інших подарунків членам УБА необхідно заповнити Детальніше...

Підтримка шкільної бібліотеки м.Бахмут (06.09.2018)

Молодий бібліотекар, член УБА, завідувач шкільної бібліотеки НВК 11 м.Бахмут (Донецька обл.) Інесса Заворотня прагне покращити матеріально-технічну складову бібліотеки і просить усіх небайдужих підтримати її проект модернізації шкільної бібліотеки.

У рамках проекту планується придбати: планшети, стіл комп’ютерний, комплект столиків, пуфики, стелажі, кулер для води, настільні ігри та інше.

Підтримайте шкільний проект #NewLibrary на краудфандинговій платформі GoFunded.

Детальніше...
Стелажі для бібліотеки з м.Києва (05.09.2018)

Бібліотека з м.Києва – офіційний партнер УБА потребує стелажів для зберігання книг (металевих або дерев'яних).

Звертаємося до членів Асоціації з проханням: якщо Ваша бібліотека має можливість допомогти нам з цього питання, то просимо за домовленістю передати стелажі у користування цій книгозбірні.

Заздалегідь вдячні за підтримку та розуміння, сподіваємося на співпрацю.

Контактна особа бібліотеки: Антоніна Степанівна, тел. (063)-572-33-82.

Детальніше...
Запрошуємо бібліотеки м.Києва подати проекти для участі у Громадському бюджеті (23.05.2018)

Українська бібліотечна асоціація запрошує партнерів УБА та бібліотеки м.Києва до 6 червня подати проекти для участі у Громадському бюджеті м. Києва на cайті.

Громадський бюджет міста Києва - механізм взаємодії Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з громадськістю, спрямований на залучення учасників громадського бюджету міста Києва до участі у бюджетному процесі, подання командами проектів, прийняття участі у командах проектів, проведення голосування за проекти, здійснення контролю за їх реалізацією в межах визначених Київською міською радою параметрів ГБ.

Положення про Громадський бюджет з Параметрами на 2019 рік на Детальніше...

Пропозиція з працевлаштування: «Все про бухгалтерський облік» (06.12.2017)
Видання «Все про бухгалтерський облік» оголошує про вакансію спеціаліста з просування книжкової продукції. Вимоги до кандидатів, посадові обов’язки, умови праці та контакти відповідального працівника вказані тут.
Детальніше...
Конкурсний відбір проектів підручників для 9 класу (24.03.2017)

З 20 березня по 14 квітня 2017 р. загальноосвітні навчальні заклади мають можливість ознайомитися з електронними версіями оригінал-макетів підручників для 9 класу, що беруть участь у ІІ етапі конкурсного відбору, та вибрати серед них найкращі.

Розуміючи, що процес ретельного вивчення всіх підручників та оцінки їх якості в умовах обмеженого часу дуже складний, видавництво «Ранок» пропонує скористатися цим ресурсом.

Підручники видавництва матимуть безкоштовну для завантаження й друку електронну версію та супроводжуватимуться: інтернет-підтримкою; навчально-методичним комплектом; методичною онлайн-підтримкою у формі вебінарів «Інтерактивної школи творчого вчителя», а також друкованими посібниками, що містять міні-конспекти уроків за основними предметами.

Детальніше...
Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій та публічних бібліотек України (24.03.2017)

З 1987 року TechSoup Global об’єднує понад 850 тисяч публічних бібліотек та неприбуткових організації (далі – НПО) у всьому світі шляхом надання пільгового програмного забезпечення, технічних засобів та навчання, що створює доступ до технологічних рішень, яких вони потребують для виконання своїх місій. Обсяг допомоги, яку вже надав TechSoup у вигляді технологічних рішень і філантропічної діяльності, сягає 8 мільярдів доларів США.

З 2016 року TechSoup Global діє у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ – національним центром суспільної інформації та експертизи, що вже понад 20 років сприяє суспільним перетворенням в Україні, використовуючи та розвиваючи потенціал інститутів громадянського суспільства.

Програма Techsoup Україна забезпечує доступ публічним бібліотекам та НПО до програм підтримки від світових лідерів програмного забезпечення: Microsoft, Bitdefender, Autodesk, Box.org, Ta...

Детальніше...
Акція "Подаруй книги рідній бібліотеці" від партнера УБА БФ "Бібліотечна країна" (17.01.2017)

Як читачможе зручно та швидко допомогти рідній бібліотеці новими книгами, не витрачаючи власного часу на пошук книг в магазинах чи інтернеті, складання переліку рейтингових видань, покупку та пересилання книг?  

Благодійний фонд «Бібліотечна країна» - офіційний партнер УБА - у вересні 2016 року започаткував акцію «Подаруй книги рідній бібліотеці». Мета – надати зручний інструмент приватним благодійникам та бізнесу для оновлення фондів бібліотек новими сучасними книгами українських видавництв. Кожен бажаючий може придбати пакет книжок від українських видавництв на певну суму та оплатити його на сайті акції. Обраний пакет книг буде відправлений в зазначену замовником бібліотеку. Серед партнерів акції такі провідні видавництва: «Фоліо», «Н...

Детальніше...
Навчання на кафедрі інформаційних наук та книгознавства в Польщі (10.10.2016)

Інформуємо всіх бажаючих про можливості навчання в університеті Kazimierz Wielki в Бидгощі (Польща) на кафедрі інформаційних наук та книгознавства.

Інформаційний лист англійською мовою додаємо.

Детальніше...
Ініціатива з поповнення фондів українських бібліотек від членів Клубу «КОЛО» (26.08.2016)

Ви можете бути проактивними та поповнити фонди Вашої бібліотеки примірниками сучасної української книги. Завдяки членам спільноти Клубу «КОЛО» маємо можливість запросити Вас до участі в благодійному проекті, присвяченому до Дня Незалежності України.

Ваша бібліотека може отримати подарунки у вигляді сучасної літератури з економіки, історії, філософії, мовознавства, конфліктології та художньої літератури. Для того, аби замовити книги та їх кількість із поданого переліку, необхідно подати заявку будь-яким зручним для Вас способом:

1. на e-mail: office@kolo.fund.

2. написати нам у Фейсбук: Детальніше...

Проект «Замінимо мури відчиненими вікнами», спрямований на розвиток культури співробітництва (20.05.2016)

Президія УБА рекомендує регіональним відділенням звернути увагу на проект «Замінимо мури відчиненими вікнами», спрямований на розвиток культури співробітництва.

Детальніше...
Програма Komubook Biblio з поповнення фондів українських бібліотек (25.03.2016)

Платформа Komubook у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією запускає програму Komubook Biblio, метою якої є поповнення фондів українських бібліотек новою літературою.

Платформа Komubook – це інноваційний український видавничий проект, що розпочав свою роботу у жовтні 2015-го року. Проект працює на основі краудфандингу, тобто залучає фінансову підтримку потенційних читачів для видання книжок.

Відбувається все наступним чином: команда платформи пропонує певну книжку і оцінює вартість її видання; потім оголошується збір коштів, який може тривати від 30 до 60 днів; коли потрібна сума назбиралася, Komubook видає книжку і розсилає її усім учасникам, які зробили внески.

Віднедавна на платформі з’явилися нові опції підтримки видань, які дають учасникам можливість не лише підтримати певне видання для себе, але ...

Детальніше...
Стипендіальний конкурс для молоді ВПО на участь у Європейському Форумі Альпбах (16.03.2016)

Стипендіальний конкурс для молоді ВПО на участь у Європейському Форумі Альпбах розпочато!

Уже вдруге Київська ініціативна група Альпбаха проводить стипендіальний конкурс для внутрішньо переміщених осіб на участь у Європейському Форумі Альпбаха - 2016, який цьогоріч проходитиме з 17 серпня по 2 вересня традиційно у Альпбаху, Австрія.

До участі запрошуються громадяни України віком від 18 до 30 років, які є студентами І - VI курсів, випускниками, науковцями, аспірантами, молодими спеціалістами, представниками громадських організацій, та є внутрішньо переміщеними особами з Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, або досі проживають на цих територіях.

Конкурс триватиме з 18 лютого по 15 червня. Етапи конкурсу:
1) 18 лютого - 15 квітня - прийом заявок;
2) 15 квітня - 5 травня - опрацюван...

Детальніше...
Прохання про допомогу від Волинського обласного відділення УБА (14.03.2016)

До усіх небайдужих людей, усієї бібліотечної громади звертається з листом директор Локачинської центральної районної бібліотеки Волинської області –  Людмила Мариняк: «Світлана Іванівна Михалюк вже дванадцять років працює завідуючою бібліотекою-філією села Привітне Локачинської ЦБС Волинської області. Місцеві жителі поважають її не лише за професіоналізм, а й за людяність, щирість душі і добре серце. Пані Світлана легко знаходить спільну мову і з школярами, і з студентами, і з пенсіонерами, кожному щось підкаже, порадить, допоможе зорієнтуватись у широкому арсеналі книг та періодики, який представлений на полицях книгозбірні.  ЇЇ щире, добре серце завжди відкрите для всіх. Така вже в неї вдача – спішити допомогти іншим, а свій біль і свої негаразди таїти в собі. А їх у Світлани є достатньо. Адже кожен день потрібно доглядати за мамою – інвалідом І групи, яка вже 20 років прикута до ліжка. Це забирає багато сил і терпіння, при тому, що у Світлани немає ні сестри, ні брата т...

Детальніше...
100 тисяч книг для українських бібліотек (12.02.2016)

У межах національного соціально-освітнього проекту “100 тисяч книжок для бібліотек”, ініційованого Фундацією Дарини Жолдак за логістичної підтримки Нової Пошти у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією, Форумом Видавців, телеканалом “Україна”, Міністерством освіти та науки України, Благодійним фондом “Коло” та Мистецьким Арсеналом навесні 2016 року буде здійснюватись розсилка книжок до бібліотек.

Детальніше...
Конкурс на заміщення вакантної посади директора Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва (03.02.2016)

Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва.

Детальніше...
Акція «Здай макулатуру – допоможи бійцям АТО» (01.02.2016)

ГО «Сила єдності» закликає підтримати акцію «Здай макулатуру – допоможи бійцям АТО», яка націлена на популяризацію екологічної культури та формування громадської думки щодо роздільного збору сміття серед населення України.

Детальніше...
Новини УБА

 

04-01-2022 / Членство у ВГО Українська бібліотечна асоціація у 2022 році
29-12-2021 / Звітно-виборна конференція ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», 24.12.2021 р.
22-12-2021 / Вітання з Новим 2022 роком та Різдвом!
Підписатись на RSS

Найближчі події

14.02.2022 / VІІІ Зимова школа молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека в онлайні», 14-17.02.2022 р., м. Яремче, Івано-Франківська обл.
07.04.2022 / ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Стратегії розвитку бібліотек: від ідеї до втілення», 7-8 квітня 2022 р.