This version of the page http://ntb.pstu.edu/uk/uslugi-service-ua/udk-ua (93.190.41.220) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-01-02. The original page over time could change.
НТБ ПГТУ — Визначення кодів УДК

Визначення кодів УДК / Рубрикатора НТІ

Згідно з ДСТУ 4861:2007 "Інформація та документація. Видання. Вихідні відомості", вихідні відомості кожного видання повинні містити так званий "шифр зберігання видання", який складається з класифікаційних індексів Універсальної десяткової класифікації (УДК) та авторського знаку.

Зверніть увагу! Постановою КМУ від 22 березня 2017 р. № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» в Україні припиняється використання ББК та запроваджується для класифікації документів в установах та організаціях УДК як міжнародна класифікаційна система.

Національний класифікатор "Рубрикатор науково-технічної інформації" (Рубрикатор НТІ) призначений для стандартизації та єдиної тематичної систематизації описування стану науково-технічної інформації за видами економічної діяльності.

Пропонуємо скористатися онлайн-сервисами віддаленого визначення індексів УДК / Рубрикатора НТІ:

  • Універсальна десяткова класифікація
  • Розшифровка формул УДК
  • Рубрикатор науково-технічної інформації ДК 022:2008
  • Абетково-предметний покажчик Рубрикатора НТІ

Шифри УДК / Рубрикатора НТІ / авторський знак, а також додаткову інформацію щодо особливостей цих класифікацій можна отримати у співробітників НТБ ПДТУ за телефонами:

44-65-57
Бондаренко Ірина Юріївна,
зав. відділу комплектування та наукової обробки документів (к. 1.107а)

44-63-16
Ткаченко Тетяна Віталіївна,
зав. інформаційно-бібліографічного відділу (к. 1.201)

або надіслати запит на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.