This version of the page http://b.cv.ua/vidpochinok-v-bolgarii/ (77.87.193.66) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-31. The original page over time could change.
ТА "Поїхали з нами" разом з ТО "TUI" презентують відпочинок в Болгарії » b.cv.ua travel

ТА «ÐŸÐ¾Ñ—хали з нами» разом з ТО «TUI» презентують відпочинок в Болгарії 




Через будні до зірок — відпочинок в Болгарії

Чи знайоме вам бажання якомога швидше відправитися у відпустку, щоб змінити світ навколо? Перетворити підлогу під ногами в жаркий пісок, а звичні будні — в дні яскравих пригод? Чи хотіли ви коли-небудь замінити сірий тротуар на гігантський лижний тракт, а обридлі візерунки на шпалерах — на сніжне покривало? Якщо такі думки вас відвідують — пора збиратися в подорож.
І початок цього покладе путівка в Болгарію.

Болгарія не випадково заслужила обожнювання величезної кількості українських туристів. З червня по вересень країна охоче балує гостей жаркою погодою і розкішним відпочинком на морі, а в грудні відкриває гірськолижний сезон. І головне, навіть найчарівніші канікули в Болгарії не спустошать ваш гаманець: в більшості готелів Болгарії відмінний сервіс поєднується з самими що ні на є демократичними цінами.


Замовляйте тури в Болгарію в туристичній агенції «ÐŸÐ¾Ñ—хали з нами».

Лід і полум’я: що робити в Болгарії взимку і влітку

Болгарія — це перш за все пляж. Нескінченний, жаркий, наповнений солоним морським повітрям, фруктовим запахом морозива і літнім настроєм. Для початку потрібно визначитися з конкретним місцем. Вибір належить далеко не найпростіший, але дуже приємний. Чудовий пляж «Какао Біч» чекає вас на курорті «Сонячний берег», улюблені серферами «Дюни» — поруч з Созополем, а мальовничий і спокійний Устіето — неподалік від селища Сінеморца. Якщо визначитися буде складно, відкиньте всі роздуми в сторону і зробіть маленький сонячний похід по кращим пляжам країни.

Ніжна, тепла прозорість Чорного моря допоможе забути про турботи і розслабитися в освіжаючих обіймах літнього відпочинку. Ну а якщо ви хочете отримати шоколадну засмагу, просто знайдіть собі місце на золотистому піску і насолоджуйтеся ласкавою увагою природи.

Подобається проводити відпочинок з користю для здоров’я? Зверніть увагу на лікувальні курорти Болгарії. У багатьох містах, наприклад, в Велінграді або Хисаре, розташовуються гарячі термальні джерела, які дивним чином виліковують від різних хвороб. Бургас, Варна та інші міста нададуть вам можливість відвідати майже чудодійні грязьові озера, які сотні років славляться своїми цілющими властивостями.

Вже в кінці осені тури в Болгарію відкривають мандрівникам гірськолижний всесвіт. Багато хто вважає, що зимові курорти Болгарії нічим не поступаються кращим французьким місцям. Загляньте, наприклад, в Банско — миле містечко, наповнене романтикою снігового затишку. За його дрімаючими вуличками і невеликими церквами розташовані сучасні траси, ресторани, готелі і магазини для любителів гірських лиж. Відмінні траси також чекають вас на курортах Пампорово і Боровець. Найчастіше траси розташовуються в крокової доступності від готелів: просто виходите на вулицю і вирушаєте в захоплюючий сніговий «політ».


Booking.com

Ложка родзинок в бочку відпочинку: цікаві розваги в Болгарії

Навіть найвимогливіші цінувальники екзотики зможуть знайти в Болгарії заняття (і «видовище») до душі. Чудові церкви, храми, римські руїни і старовинні млини — все це можна і потрібно фотографувати нескінченно. Адже ви хочете товстий фотоальбом яскравих вражень? Не забудьте зазирнути у величезний аквапарк Aqua Paradise, збудований в формі палацу. Або погуляйте по численним болгарським паркам, краса яких гідна цілих романтичних романів. І звичайно, не забудьте вдихнути аромат казкової «Долини Троянд».

Дивно, але саме в Болгарії можна відвідати музей ведмедиків «Тедді» і набити валізу плюшевими сувенірами. Після цього варто пройтися по легендарному Кам’яному Лісу, який вважається унікальним природним феноменом Болгарії. Чудеса на цьому не закінчуються — чого варті хоча б дивовижні кам’яні брили в містечку Мелника!

Відвідавши великі руїни, пройшовшись по шляхах древніх греків і римлян, сфотографувавши печери і заповідники, не забудьте вдосталь насолодитися шедеврами болгарської кухні. Спробуйте смачну бринзу разом з мусака (запечений фарш), кебаб або сарбу (дивовижно смачні голубці). Великою популярністю користуються в Болгарії різні супи, в тому числі знаменитий «Таратор» — холодна страва з волоських горіхів, огірків, часнику і особливої основи.

Смачні страви в Болгарії запивають, як правило, ракиєю (мабуть, найпопулярніший національний напій) або мастикою — міцною анісовою настоянкою.

Збираємо валізи, або вся краса відпочинку з TUI

TUI — один з провідних національних туроператорів по Болгарії. А це означає, що купуючи у нас тури в Болгарію, Ви забезпечуєте собі відмінну якість відпочинку і стовідсоткову впевненість у безпеці подорожі. І найголовніше — TUI пропонує вам путівки по особливо вигідними цінами.

TUI має ексклюзивні тарифи у багатьох болгарських готелях і Апартотель. Наш найяскравіший ексклюзив — це перш за все Дитячий Клуб TUI Тукан, який можна знайти в готелях Sol Nessebar Bay 4* і Sol Nessebar Palace 5* (Несебр). Ще один приємний сюрприз для туристів — безкоштовний відпочинок в аквапарку для гостей готелів Perla Sun Park 4*, Perla Beach Resort 4*, Perla Plaza 3* і Perla Royal в Приморсько.

І ще 3 причини відпочити в Болгарії з TUI:

Ніякого мовного бар’єру! У Болгарії можна без проблем спілкуватися українською і російською мовами.
Короткий переліт або недовга подорож на автобусі — і ось ви вже на довгоочікуваному морському березі. Ну або приміряєте окуляри для сноуборда. Вирішувати вам!
Спрощений візовий режим. У Болгарії можна відпочити по відкритій шенгенській візі. Її немає? Оформіть болгарську візу! Зазвичай це займає зовсім мало часу.

Віза
Для в’їзду в Болгарію нашим громадянам необхідно оформити національну туристичну візу. Також діє наявна шенгенська віза. З 12 червня 2017 року для громадян України, у яких є дійсний біометричний паспорт, діє безвізовий режим.
Валюта
Болгарський лев. 1 лев = 100 стотинки. Обмін валюти найкраще робити в банках або в готелях. Банки працюють, як правило, з 9.00 до 12.00 і з 13.00 до 17.00, по буднях. Деякі відділення банків на курортах працюють до 21.00-22.00, а також у вихідні дні. Болгарський лев обмінюється на всі вільно-конвертовані валюти, однак, краще брати з собою євро або долари США. (1 євро ~ 1,95 лева; 1 $ ~ 1,75 лева). Наша валюта обмінюється не скрізь і, як правило, по невисокому курсу. Щоб уникнути обману, радимо не приймати пропозицій вуличних міняв. Міжнародні кредитні картки приймаються практично у всіх банках, а також у великих готелях, деяких ресторанах і торгових центрах
Мова
Офіційна мова країни — болгарська (алфавіт — кирилиця). На курортах обслуговуючий персонал говорить також російською, англійською та німецькою мовами.
Клімат
Тепле літо, довга і сонячна осінь, зима з характерним глибоким сніговим покровом в горах і коротка пишна весна. Середня температура повітря в червні і вересні: +26 С, у липні і серпні: +27 С, +28 С, а в зимові місяці: від -2 С до +2 С. Купальний сезон: друга половина травня — друга половина вересня. Середня температура морської води влітку: + 23 ° С — + 25 ° С
Релігія
Переважна в Болгарії релігія — православ’я.
Час
UTC + 03: 00
Кухня
Болгарська кухня являє собою дивну суміш з традиційної слов’янської, турецької та грецької кулінарних традицій з сильним впливом національної самобутності країни. Болгарська національна кухня: це велика кількість овочів і м’ясних страв, помірне використання різноманітних приправ. У число національних страв входять: «каварма», «кебабчета» або «кебабче», «дроб-сарма», «шопський салат», «кашкавал пане» і ін. Їжа в Болгарії досить дешева, а порції в ресторанах — дуже великі. Харчуватися краще не в ресторані при готелі, а в вуличних кафе і ресторанчиках — набагато різноманітніше і дешевше, причому, на 3-ій лінії від моря одне і те ж блюдо обійдеться рази в 2 дешевше, ніж на 1-ій! Дуже популярні ресторанчики в національному стилі, які називаються «ÐœÐµÑ…ана». В середньому — порція «шопського салату» коштує 1,5-2 євро; гаряче блюдо — 5-7 євро; келих болгарського вина 1,5 євро; болгарського пива — близько 1 євро; чашка кави, приблизно, 1,5-2 євро
Чи знаєте ви, що…
Одна з найцікавіших особливостей болгар — мова і міміка. Тільки болгари, погоджуючись з Вами, хитають головами з боку в бік, в той час як у всьому світі цей жест означає відмову. «Майка» в Болгарії — це зовсім не предмет спіднього одягу, а «мама». «Булка» — не м’який хлібобулочний виріб, а «наречена». Якщо місцевий житель рекомендує йти «направо», значить, продовжуйте рух прямо. А ще тут виробляють 80% світового обсягу трояндового масла, яке широко застосовується у виробництві парфумерії та косметики. І місцеві вина славляться на весь світ, так як традиція виноробства в Болгарії налічує майже 6 000 років. Крім того, в Болгарії знаходиться більше 530 цілющих мінеральних джерел, а лікувальна сіль, яка видобувається ще з античних часів в околицях курорту Поморіє, допомагає при лікуванні майже 100 захворювань!
Сувеніри та покупки
Як сувеніри з Болгарії часто привозять знамените ще з радянських часів трояндове масло в дерев’яних флакончиках. Користуються популярністю лляні скатертини і серветки, розшиті болгарським хрестиком, керамічні та срібні вироби, вироби з ракушок. Їстівні подарунки — болгарська бринза, солодощі на основі пелюсток троянд, вина (особливо популярні марки «Марвуд», «Гамза», «Каберне Совіньон») і ракія (болгарський бренді).
Розташування
Республіка Болгарія розташована в Південно-Східній Європі, на півночі межує з Румунією, на заході — з Сербією і Македонією, на півдні — з Грецією і Туреччиною, а східний кордон Болгарії проходить уздовж берега Чорного моря
Столиця Софія
Площа 110 993,6 кв.км
Населення близько 7,6 млн. чоловік, з них більше 85% — болгари, близько 9% -туркі, інша частина населення — це цигани, вірмени, греки та ін.
Пляж
на основних курортах пляжі муніципальні і безкоштовні, але парасольки і шезлонги — за додаткову плату (близько 8 євро за комплект шезлонг + зонт на цілий день). Звертаємо Вашу увагу на те, що на пляжі, як правило, виділені певні місця, де можна відпочивати зі своїми парасолями (за зоною стаціонарних парасольок і шезлонгів)
Транспорт
велика частина туристів прибуває в Болгарію на літаку; міжнародні аеропорти розташовані в великих містах країни: Софії, Пловдиві, Варні і Бургасі. Середня тривалість авіаперельоту з Києва — 1год.20хв. Громадський транспорт Болгарії представлений, перш за все, автобусами, а в ряді міст — також тролейбусами і маршрутними таксі. У Софії, крім цього є ще трамваї і метро. Між населеними пунктами країни курсують автобуси, маршрутні таксі і потяги. Ціни на транспорт невисокі. Таксі в Болгарії пофарбовані в яскраво-жовтий колір. Як правило, на склі машини зазначений прейскурант, а всередині кожного таксі є лічильник. На курортах доречний і невеликий торг з водієм таксі
Паспортний контроль
для проходження паспортного контролю після прильоту в Болгарію нашим громадянам необхідно пред’явити закордонний паспорт з діючою болгарською або шенгенською візою. В окремих випадках, Вас можуть попросити заповнити імміграційну картку (із зазначенням Ваших паспортних даних та місця перебування в Болгарії — курорт, готель) або ж просто пред’явити готельний ваучер і авіаквиток
Пляжі і купальний сезон
Болгарії належить 378 км берегової лінії Чорного моря! Практично всі пляжі — піщані, з пологим входом в море, а ширина пляжної смуги досягає місцями 150 м! Основні пляжі узбережжя відмічені знаком «Блакитний прапор» — найчистіші пляжі Європи. Купальний сезон в Болгарії не дуже довгий — з другої половини травня до кінця вересня, але дуже комфортний: тут не буває виснажливої спеки, а освіжаючий морський бриз на узбережжі навіть в липні-серпні пом’якшує літню спеку і робить процес прийняття сонячних ванн максимально приємним.


Booking.com


Велич природи і найкращі курорти

Болгарія — країна з неймовірно мальовничою природою, величезною екскурсійною програмою і добродушними, завжди гостинними місцевими жителями. Можливості відпочинку в Болгарії різноманітні — починаючи з усіма улюблених чорноморських пляжів, закінчуючи зимовими гірськолижними курортами. Відпочинок в Болгарії з дітьми порадує вас найчистішими пляжами, інтерактивними дитячими майданчиками і всілякими гірками, а також розвиненою розважальною інфраструктурою. Болгарія, відома ще з радянських часів як хороша здравниця, зараз має висококласні курорти, де для туристів є всі атракції та комфортні умови. Сучасно обладнані готелі і сервіс високого класу зроблять відпочинок в Болгарії комфортним і незабутнім. З кожним роком гарячі тури в Болгарію стають все більш популярними серед жителів країн Європи і України зокрема. Клімат — завжди комфортний. За рахунок свого місця розташування Болгарія розділена на дві кліматичні зони, умовно розділеної горою Стара Планина. Клімат в Болгарії вважається помірним, на що значно впливає розташування в східній частині Чорного моря, а також за рахунок південного Середземномор’я. Літо в Болгарії сухе і спекотне, а зима сніжна й м’яка. Морський бриз на чорноморському узбережжі позбавляє від виснажливої спеки, що значно полегшує процес акліматизації. Пам’ятки Болгарії: велике число соборів і церков, монастирів, храмів, архітектурних споруд, заповідників, музеїв і парків порадують туристів своєю красою. Ви дізнаєтеся про велику історію цієї невеликої сонячної країни. Навіть при тривалому відпочинку в Болгарії варто заздалегідь спланувати екскурсії, які хотілося б відвідати, так як за одну поїздку побачити все найцікавіше вам не вдасться. Три національні парки, розташованих в горах Стара-Планина, Пірін і Ріла, 11 чудових природних парків, найвідомішими з яких є Сині Камені, Вітоша, Странджа і Рильський монастир, а також неймовірна кількість заповідників (більше 80), серед яких не можна не виділити Чупрене і Сребрина. Це одні з головних багатств Болгарії. Різноманітні і культурні пам’ятки — сліди перебування древніх римлян і фракійців, об’єкти історичної та культурної спадщини часів початку нашої ери, а також релігійна архітектура і музеї. Серед безлічі міст, які варто відвідати з екскурсійною програмою, варто виділити столицю Софію, Пловдив, Несебр і Велико-Тирново. До слова, Пловдив заслуговує окремої згадки.

Екскурсії
Любителів історії напевно зацікавлять різноманітні, насичені і незвичайно цікаві екскурсійні програми по Болгарії по таких містах як Несебр (древнє місто-музей), Велико Тирново (стародавня столиця Болгарії, що стоїть в горах на краю ущелини), Котел (старовинне місто-музей світового значення) , Пловдив (друге за величиною місто Болгарії), Габрово (світова «ÑÑ‚Ð¾Ð»Ð¸Ñ†Ñ сміху»), Варна (з планетарієм, зоопарком, Акваріумом і Дельфінарієм — єдиним на Балканах). Також рекомендуємо відвідати село Мадара — тут знаходиться єдиний скельний рельєф в Європі, включений до книги світової спадщини ЮНЕСКО в 1971р., І знамениту на весь світ Долину Троянд! Якщо Ви є цінителем всесвітньо відомих болгарських вин, пропонуємо відвідати спеціальні дегустаційні зали, де Вам запропонують не тільки спробувати кілька сортів кращих натуральних напоїв, а й придбати найбільш вподобані як приємні сувеніри для себе і своїх друзів. Для любителів природи розроблені цікаві піші тури по національним паркам і заповідникам, в яких можна побачити рідкісні види рослин і тварин, занесених до Червоної Книги. Цінителям самобутнього фольклору і традиційної кухні радимо з’їздити на екскурсію «Болгарське село». Ви подивіться на побут селян, послухаєте розповіді про національні обряди і традиції, скуштуєте безліч найрізноманітніших страв, приготованих за старими місцевими рецептами, спробуєте домашнього вина з навколишніх виноградників, дітей покатають на ослику, запряженому в візок. Продовжить вечір розважальна фольклорна програма, що складається з красивих, звучних болгарських пісень і ритмічних, запальних танців у барвистих національних костюмах. Особливо запам’ятовується номер, який не залишає байдужим жодного з присутніх глядачів — це хвацькі танці на вугіллі! Спробувати оригінальну і самобутню болгарську кухню Вам запропонують і під час туру на джипах по гірських і лісових дорогах, який створить настрій справжнього драйву! В ході цієї екскурсії Ви відвідаєте унікальний біосферний заповідник «ÐšÐ°Ð¼Ñ‡Ð¸Ñ», де зробите цікаву прогулянку спочатку на човні, а потім на джипах. Завершить поїздку карколомна вечеря з безліччю національних страв і напоїв, яка надовго залишиться у Вашій пам’яті! Одна з найцікавіших екскурсій, розрахованих як для дітей, так і для дорослих — це Піратський круїз! Під час нього Ви зробите хвилюючу подорож на піратській шхуні, приймете участь в морській битві, після якої скуштуєте свіжу рибу, запечену на вугіллі, під кухлик холодного пива або келих місцевого вина. Ще з будь-якого курорту Болгарії Ви зможете зробити цікаву екскурсію в Стамбул на 1 або 2 дні. А взимку особливою популярністю користуються екскурсії в монастирі — Рупіте-Мелнік-Роженській, Рильський і Бачковский.

Замовити тури, які організовує туроператор TUI Ви можете в офісі туристичної агенції «ÐŸÐ¾Ñ—хали з нами», яка знаходиться в Чернівцях, на вулиці Нагірна, 1.