This version of the page http://kpi.ua/memoirs (77.47.133.211) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-26. The original page over time could change.
Спогади | КПІ ім. Ігоря Сікорського Перейти до основного вмісту
  • Українська
  • Русский
  • English

Спогади

Добре слово про професора М.О. Кільчевського (Зі спогадів про студентські роки)

15 червня видатному українському вченому в галузі теоретичної механіки і педагогу, двічі лауреату Державної премії України і Премії ім. О.М.Динника, академіку Академії наук УРСР, професору Миколі Олександровичу Кільчевському (1909 – 1979) виповнилося б 112 років.

Ігор Леонідович Обозненко: доля вченого в контексті історії. Пам'яті засновників вітчизняної гідроакустики

Про молоді літа звично згадуєш з любов'ю. Особливо про тих людей, які зустріли нас, студентів 60-х років минулого століття, коли ми вперше переступили поріг нашої альма-матер – Київського політехнічного інституту і його кафедри акустики. Звідти стартувало наше наукове та студентське життя…

В Україні - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

22 червня 1941 року почалася німецько-радянська війна, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Євгену Оскаровичу Патону – вдячні політехніки

На початку березня наукова громадськість України та світу відзначила150-річчя від дня народження Євгена Оскаровича Патона.

Відкриття аудиторії імені А.В. Павлова

28 жовтня 2019 року кафедра нарисної геометрії, інженерної та комп'ютерної графіки фізико-математичного факультету приймала поважних гостей з інших кафедр КПІ, а також з Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного авіаційного університету, Київського націон

Спогади про вчителя. "Ходімо на кільце"

У середині 1970-х ми, студенти-політехніки, завантажені донесхочу конспектами, домашками і лабораторками, мали обмаль життєвого досвіду, тому тяглися до особистостей яскравих, досвідчених, хто охоче спілкувався зі студентами в позанавчальний час.

Голова Секції вихованців КПІ в Польщі Януш Фукса: 65 років з КПІ

Уже багато років голова Секції вихованців КПІ в Польщі, Почесний доктор КПІ ім.

Згадуючи ветерана

У травні 2019 року виповнилося 100 років з дня народження Валентина Коваленка, висококваліфікованого спеціаліста, який понад 40 років пропрацював у Київському політехнічному інституті і зробив вагомий внесок у його розвиток.

Згадуючи ректора КПІ Григорія Івановича Денисенка

До 100-річчя з дня народження Г.І.Денисенка видано біобібліографічний покажчик "Григорій Іванович Денисенко" (упорядник – головний бібліограф відділу інформаційної підтримки освіти та досліджень Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І.Денисенка К.С.Мошинська).

Згадаємо наших ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Третя декада квітня впродовж уже більше 30 років проходить під знаком Чорнобильської катастрофи.

Підписка на Спогади