This version of the page http://uainsur.com/?p=62409 (91.223.223.123) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-20. The original page over time could change.
До уваги страховиків!
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Дайджест ЛСОУ
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

До уваги страховиків!

22 вересня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції розглянув у другому читанні проекти Законів «Про страхування» (№5315) та «Про фінансові послуги та фінансові компанії» (№5065).

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про страхування» (№5315), метою якого є регулювання відносин у сфері страхування, визначення загальних правових засад здійснення діяльності зі страхування, надання посередницьких послуг і спрямований на посилення захисту прав та законних інтересів клієнтів, у тому числі споживачів, шляхом встановлення вимог до системи управління, платоспроможності страховиків, філій страховиків-нерезидентів на території України та розкриття ними інформації, встановлює вимоги до порядку укладання, обслуговування та виконання договорів страхування та перестрахування, врегульовує питання інформаційного забезпечення договорів страхування та перестрахування та дій, що передують їх укладанню, а також державне регулювання та нагляд у сфері страхування.

Голова профільного підкомітету Ірина Аллахвердієва повідомила, що до законопроекту надійшло 1539 пропозицій та поправок народних депутатів, із яких 783 пропонується врахувати. Також робочою групою напрацьовано 110 пропозицій, які пропонується внести від Комітету.

«Крім загального доопрацювання та узгодження тексту, було значно вдосконалено положення, які стосуються корпоративного управління страховиком», — зазначила народний депутат, уточнивши, що «до законопроекту було внесено додаткові норми щодо повноважень органів управління страховика із Закону «Про акціонерні товариства», що дасть змогу зрівняти вимоги до страховиків різної організаційної форми».

За словами Ірини Аллахвердієвої, також до законопроекту внесено норму щодо обмеженого обсягу вхідного перестрахування, яке може здійснюватись страховиком без ліцензії на перестрахування; удосконалено положення щодо реалізації страхових продуктів; додатково узгоджено із пропонованим законопроектом ряд змін до законів, у яких зараз містяться норми щодо обов’язкового страхування.

Комітет затвердив порівняльну таблицю і ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за підсумками розгляду законопроекту у другому читанні прийняти законопроект в цілому.

Члени Комітету розглянули проект Закону «Про фінансові послуги та фінансові компанії» (№5065), яким передбачається оновлення редакції Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» з метою закріплення нових підходів до регулювання відповідних ринків фінансових послуг та діяльності відповідних фінансових установ.

Зокрема, проектом пропонується визначити: відповідну термінологію; види фінансових послуг; засади взаємодії надавача фінансових послуг з клієнтами та захисту їх прав; основні засади діяльності з надання фінансових послуг; засади державного регулювання та нагляду за діяльністю з надання фінансових послуг тощо.

Голова Комітету поінформував, що, під час підготовки законопроекту до другого читання від народних депутатів надійшло 1169 пропозицій та поправок, із яких пропонується врахувати повністю та редакційно 555 і 614 відхилити.

Члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді за підсумками розгляду у другому читанні прийняти законопроект №5065 в цілому у редакції, підтриманій Комітетом.

Також народними депутатами прийнято рішення про направлення законопроектів №№ 5315, 5065 на опрацювання до Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради та Редакційного управління Апарату Верховної Ради для отримання висновків. Якщо висновки юридичної експертизи та редакційного опрацювання будуть містити зауваження до законопроектів, що виходять за межі техніко-юридичного доопрацювання, Комітет розгляне на своєму засіданні пропозиції і поправки до проектів з урахуванням таких висновків.