This version of the page http://univ.kiev.ua/news/5453 (91.202.128.77) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-19. The original page over time could change.
Новини: У ВІКНУ відбувся випуск офіцерів
  • Інформація
  • Підрозділи університету
  • Абітурієнтам
  • Наука
  • Студентам
  • Ресурси
  • Новини
  • Пошук
  • ru
  • en

Новини

Tweet  

У ВІКНУ відбувся випуск офіцерів

18.12.2021

160 курсантів Військового інституту КНУ, серед яких 7 учасників бойових дій та 45 жінок-військовослужбовців отримали своє перше офіцерське звання – лейтенант. Урочистий випуск офіцерів відбувся на плацу ВІКНУ 18 грудня 2021 року.

Ректор Університету, військове керівництво, викладачі, рідні, близькі та друзі завітали на свято, щоб розділити важливу подію у житті військовослужбовців.

Володимир Бугров, ректор КНУ, від імені колективу Університету висловив вдячність унікальному військовому підрозділу, який готує висококваліфікованих фахівців-військовослужбовців. Побажав міці та успіху молодим офіцерам, закликав повертатися до рідного Університету.

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський привітав випускників з отриманням перших офіцерських погонів у символічний рік – 30-ту річницю ЗСУ. Командувач подякував батькам за вибір їхніх дітей, висловив вдячність викладачам, які вклали свої знання та частку душі у вихованців.

«Шановні випускники, перед вами стоїть завдання самовіддано та наполегливо працювати, бути лідером і прикладом у всьому. Попереду дуже багато випробувань, які я вам бажаю пройти з гідністю і досягти високих звершень», – зазначив генерал-полковник Олександр Сирський.

Командувач Сил спеціальних операцій ЗС України генерал-майор Григорій Галаган зазначив: «Випускники ВІКНУ – вмотивовані на успіх молоді офіцери. Вони достойно продовжують традицію попередників та з гідністю, честю і любов’ю до свого народу прокладають свій професійний шлях». Командувач відзначив, що цьогорічні випускники особливі, бо обрали свою професію у час війни, закликав батьків підтримувати своїх дітей та вірити в них.

Основна частина випускників отримала розподілення до бойових бригад та полків Сухопутних військ Збройних Сил України, а також інших збройних формувань.

«П’ять з половиною років в Інституті пройшли незабутньо, і це залишиться на все життя. Навчання дало нам хороший багаж знань, який ми зможемо застосувати у своїй службі», – ділиться спогадами про навчання випускник-психолог Іван Медлевець.

А випускниця-фінансистка Марина Козачок вдячна «за людей, яких тут зустріла, за свого чоловіка, з яким познайомилася в Інституті. Тут, у ВІКНУ, у багатьох курсантів склалися подружні пари, зокрема у нашій групі – дві. Чудові спогади залишилися і від участі у парадах 2018, 2021 років. Для мене це особливий досвід. Попереду служба, прагну досягнути максимуму на своїй посаді».

Випускники та гості свята хвилиною мовчання вшанували мужність та героїзм загиблих військових за час російсько-української війни.

Під Марш нової української армії у виконанні військового оркестру ВІКНУ офіцери, впевнено карбуючи крок, пройшли урочистим маршем по плацу. Вже завтра вони роз’їдуться по військових частинах.

Хай щастить вам, офіцери! В добру путь!

Фото і відео: пресслужба ВІКНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2021