BRAVIA – з турботою про довкілля

Через зростання попиту на телевізори з великим екраном можуть збільшитися витрати матеріалів і енергоспоживання.  Однак підхід Sony до захисту довкілля забезпечує ефективне виробництво та першокласний перегляд.

Незабутні враження від перегляду й турбота про довкілля

Першокласне дозвілля з раціональним використанням ресурсів

Телевізори BRAVIA мають ефектний дизайн і забезпечують найкращі враження від перегляду, а інноваційні технології допомагають зменшити використання невідновлюваних матеріалів і вплив на довкілля.

Зменшення використання первинного пластику

Передові інженерні розробки Sony для захисту довкілля

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зменшити вміст первинного пластику в упаковці й у великих деталях, наприклад у задній кришці корпусу.

Матеріал SORPLAS™ від Sony з вмістом переробленого пластику

Ми враховуємо дизайн і естетику наших виробів, тому збільшення вмісту переробленого матеріалу не впливає на їхній зовнішній вигляд. Використання переробленого пластику SORPLAS™ від Sony в задніх панелях 55-дюймових телевізорів серії A80 дало змогу зменшити вміст первинного пластику майже на 50% і досягти високої якості покриття.

Лиття з повітряним потоком

Високоточні методи лиття забезпечують міцність і привабливий дизайн панелей і водночас зменшують їхню вагу. Під час звичайного лиття форми переповнюються матеріалом, щоб уникнути нерівномірного покриття, однак технологія лиття з повітряним потоком запобігає появі деформацій і надмірному використанню пластику.

[1] Нерівна поверхня при звичайному литті з нерівномірним тиском [2] Рівна поверхня при литті з повітряним потоком [3] Зовнішня поверхня [4] Внутрішня поверхня [5] Замість переповнення форми пластиком використовується повітря, яке рівномірно тисне на заготовку

Екологічна упаковка

Зазвичай пакувальний матеріал покриває телевізор BRAVIA зверху, знизу та з обох боків. Однак завдяки численним дослідженням і багаторічному досвіду в області логістики компанія Sony покращила пакувальний матеріал, що покриває телевізор зверху й знизу. Це дало змогу повністю захистити виріб і зменшити вагу упаковки на 25%.

Висока якість зображення й економія енергії
Регулювання яскравості для найкращої якості й енергоспоживання

Яскравість екрана регулюється відповідно до умов освітлення в приміщенні, завдяки чому зменшується споживання енергії.   

[1] Темне приміщення [2] Освітлене приміщення

Ефективне енергоспоживання залежно від яскравості

Унікальна технологія обробки сигналу оптимізує зображення й робить його чітким і яскравим.

Рівень яскравості: [1] низький [2] звичайний [3] високий

Пластик безпечний для довкілля

Шюсуке Томонага

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
Бізнес-підрозділ TV, 2-й відділ розробки, підрозділ розробки

Щоб зменшити негативний вплив на довкілля, наш відділ виробництва телевізорів із 2010 року використовує пластик SORPLAS™ із високим вмістом переробленого матеріалу.

Зі збільшенням розмірів телевізорів і попиту на них зростає й екологічний вплив виробництва. Щоб зменшити наслідки для довкілля під час виробництва великих телевізорів, із 2018 року ми розробляємо матеріали спільно з іншими компаніями групи Sony та використовуємо SORPLAS™ для виготовлення зовнішніх деталей із високим вмістом пластику.

Використання SORPLAS™ у зовнішніх деталях потребує передових конструкторських рішень. Однак розробка прототипів і вдосконалення виробництва дали змогу створити SORPLAS™ – матеріал, який використовується для виготовлення задніх кришок корпусу. У 2021 році з нього будуть вироблятися деякі моделі BRAVIA XR, які міститимуть вдвічі менше первинного пластику порівняно з попередніми моделями.

Окрім SORPLAS™, відділ із виробництва телевізорів Sony буде впроваджувати інші вторинні матеріали у всіх виробничих потужностях, щоб зменшити негативний вплив на довкілля.