Xperia™: усунення пластику в упаковці

Певні вироби та служби доступні не в усіх регіонах.

Прагнемо повністю відмовитися від пластикової упаковки

З квітня 2021 року починає діяти програма Green Management 2025 (GM2025) – комплекс середньострокових екологічних завдань, які є частиною плану Sony Road to Zero. Програма GM2025 покликана поступово зменшувати вміст пластику в упаковці наших портативних виробів і згодом повністю від нього відмовитися.

Усунення пластику в упаковці Xperia

[1] Наведені цифри – це частка пластику (відсоток від ваги), що використовується в упаковці моделей для глобального ринку.
[2] Зміни у 2018–2019 рр.: лотки з пластику замінено на лотки з целюлози, а пластикові розпірки упаковки – на картонні.
[3] Зміни у 2019–2020 рр.: удосконалено конструкцію коробки та зменшено використання матеріалів, зокрема пластику (переважно поліпропіленової плівки). 
[4] Зміни у 2020–2021 рр.: ламінування поверхні коробки й наклейки плівкою замінено на лак, а пластикову обгортку кабелю USB з комплекту – на паперову.

Розробка захисної та функціональної упаковки без пластику

Усунення одноразового пластику

Удосконалення та вилучення пластикової захисної упаковки

Ми прагнемо захистити довкілля, тому прибираємо пластикові компоненти або замінюємо їх на паперові, щоб зменшити вміст пластику в упаковці. Наприклад, для Xperia 1 III ламінування пластиковою плівкою ми замінюємо на стійкий до стирання лак, а пластикову обгортку кабелю USB – на паперову.

[1] Ламінування плівкою → стійкий до стирання лак    [2] Пластикова плівка → папір    [3] Пластик → картон або целюлоза
[4] Наклейка    [5] Обгортка кабелю USB

Ретельний вибір матеріалів, щоб уникнути відбілювання

Лотки всередині коробок для смартфонів виготовляються з вторинної целюлози в спеціально створеній формі. Целюлоза ретельно відбирається, щоб досягти бажаного білого кольору без відбілювання.

Зменшення вмісту пластику в зовнішній коробці

Збереження захисту виробів і функціональності упаковки

[1] Пластик → папір    [2] Прибрано пластиковий лоток

Прагнемо відмовитися від пластикової упаковки

Томоюкі Нісізакі

Інженер-конструктор із пакування
Sony Corporation, бізнес-група мобільного зв’язку, 
підрозділ розробки виробів, відділ розробки виробів

Екологічна свідомість зростає. Забруднення морського середовища внаслідок неправильної утилізації одноразового пластику нещодавно стало привертати увагу ЗМІ, і одним із пріоритетних середньострокових екологічних завдань Sony (Green Management 2025) є зменшення кількості пластикових матеріалів у пакуванні. Екологічна свідомість давно була однією з концепцій розробки пакування Xperia. Ми намагаємось усунути або замінити пластикові матеріали в пакуванні Xperia, зберігаючи необхідну якість. Наприклад, для моделі 2019 року ми замінили пакувальні лотки з формованого пластику на лотки з формованих волокон і позбавилися пластику в пакуванні. При цьому враження від розпакування зберігаються. Наша бізнес-група мобільного зв’язку намагається повністю усунути пластикові матеріали, що ще залишилися в пакуванні, протягом наступних кількох років.

СУПУТНІ ТОВАРИ
Xperia™