This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_13/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-11-29. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті

"Земля Шредінгера" або як німецькі інвестори платять за оренду паїв які не можуть обробляти

Відсутність досвіду ведення бізнесу в Україні зіграла з німецькою медіагрупою Verlagsgruppe Passau злий жарт. Інвестори змушені платити за оренду 400 гектарів землі не маючи змоги працювати на ній.
репортаж

Прийоми Олега Татарова. Репортаж з дня народження куратора силового блоку від ОП

"Українська правда" зафіксувала гостей заміського ресторанного комплексу в Конча-Заспі, серед яких були політики й високопоставлені правоохоронці. У тому числі, й ті, хто мав би відповідати за пошук правди у "справі Татарова". 

Діагноз – війна. Інтерв'ю кіборга Володимира Небора

Наприкінці листопада, нас, третину батальйону точно, чоловік 200 десь, сформували у колону з бронетехніки, і повністю екіпіровані, вирушили на Піски… І виходить що перший обстріл у моєму житті, артилерійській.

Поворот вліво: як у Німеччині змінився лідер перегонів і які наслідки це матиме

Есдеки несподівано вирвалися на перше місце напередодні виборів до Бундестагу. Що стало секретом їхнього успіху і з ким вони можуть створити коаліцію?

Метавсесвіти Fortnite, Facebook, Microsoft та BMW: коли настане віртуальне майбутнє

Життя у віртуальному світі не таке далеке, як може здаватись. Світові гіганти вже працюють над втіленням його у реальність.

Народна любов Зеленського. Як кампанія-2019 подарувала світу зелеботів і чим вони займаються нині 

"Українська правда" поговорила з творцями диджитал-кампанії Зеленського та їхніми опонентами, політологами, соціологами та, звісно, ж реальними зелеботами. І, чесно, знайти останніх було ще тим завданням. 

Чорногорія у вогні: як "сербський мир" та друзі Росії довели країну до межі розколу

Сльозогінний газ, світло-шумові гранати, гумові кулі та барикади на вулицях історичної столиці – церковна акція поставила Чорногорію на межу протистояння.

Серіали вересня-2021: "Привиди-3", "Втрьох", "Містер Корман" та ще 4 новинки

Ці серіали варто подивитися у вересні 2021 року. Нагадуємо, що така добірка виходить щомісяця.

Нові "сірі кардинали". Хто із забудовників впливає на київську владу

Столицею керують девелопери. Київська міська рада ухвалює рішення на користь забудовників і провалює ті, в яких останні не зацікавлені. Хто та для чого смикає за ниточки обраних киянами депутатів?
інтерв'ю

Олег Сенцов: Зеленський дуже сильно критикував Порошенка за кумівство. А що зараз твориться – це просто братерство якесь 

Упродовж години ми поговорили з кінорежисером про Венеційський кінофестиваль, його фільм "Носоріг" та ставлення до нього в ОПУ, запитали про Зеленського і Порошенка, озвучили питання читачів про політичне майбутнє Сенцова та змоделювали зустріч колишнього політичного в'язня із Путіним. 

Менструація: що це таке, як пережити місячні і ПМС, в яких випадках іти до лікаря

Менструація, місячні, ці дні – ця тема досі частиною українців сприймається як незручна й табуйована. Через це українкам бракує знань і розуміння свого тіла.

Один в лісі воїн. Історія вічного революціонера, дисидента і політв'язня Михайла Михалка

Ми продовжуємо спецпроєкт "Дон Кіхоти" про людей, яких називають "білими воронами", "геніями місця", "агентами змін". Які непомітно, не відразу, але змінюють середовище.

РНБО хоче знати справжніх власників обленерго та вимагає експрес-впровадження в "Нафтогазі" принципів ОЕСР: підсумки тижня для ДП

Що там у кіно: документалки про зону ООС, переможці Канського кінофестивалю, "Дюна" Вільньова та "Гунда" Косаковського

У вересневому прокаті фестивальні хіти, вже знайомі українським кіноманам по Одеському МКФ, зустрічаються зі стрічками про зону ООС (Операції об'єднаних сил) та чи не найбільш очікуваною науково-фантастичною картиною останніх років.

Мистецтво торгувати

Ринок ідей або офіційна пропаганда? Інформаційна конкуренція або державне втручання? Задоволення попиту або гібридна війна за розуми співвітчизників?.. (рос.)
подкаст

Візит в США є великою відповідальністю для Зеленського: Про що домовились президенти України та США?

Спецназ та 4 списки на евакуацію: як Україна рятувала своїх у Кабулі

Операція з вивезення українських громадян із захопленого талібами Кабула швидко обросла міфами. Тим важливіше з перших вуст дізнатися про те, як проходила ця евакуація і що наразі відбувається в Афганістані.

12 міфів про харчування, які розвінчує наука: сніданок, кава, вода, глютен, лактоза та наша "худа-повна" фігура

Нині, що не день – нові тенденції у харчуванні. То забороняють всім дорослим пити молоко, то їсти яйця, то хліб. Чи дійсно знайомі нам з дитинства продукти такі шкідливі? А повнота – ознака поганого здоров'я?

Примус до вакцинації: як у Європі борються з противниками щеплень

Як змусити вакцинуватися противників щеплень? Європейські країни одна за одною запроваджують обмеження для невакцинованих.

Трильйони зайвих фотографій щороку: як позбутись "цифрового сміття". Інструкція

Щотижня кожен п'ятий власник смартфону робить близько 100 фотографій. Як знаходити й видаляти непотрібні фото?

Дуля Москві. Як житель села Стайки зупинив море, знайшов золото і не полюбив Христа

Сюди їдуть на пікніки, йогавікенди і мовчазні ретріти. Тут роблять фото і відео для соцмереж. Шукають себе, трипільські сліди й українську ідентичність. Репортаж УП з дніпровських круч села Стайки в 65 км від Києва

Байден із тінню Росії: чому візит Зеленського до США не став чистою перемогою

Що отримала Україна за результатами зустрічі у Білому домі? І які сигнали президенти Байден та Зеленський направили один одному?

Ви все чули? Вінтажний Барських, україномовна LOBODA, психотерапія замість кліпу та інші українські музичні новинки серпня-2021

Цього місяця підбірка свіжих треків від наших артистів вийшла якщо не слабкою, то принаймні розслабленою.

Дерибан чорноЗЕмів. Як на Кропивниччині оточення "слуг" державну землю ділило

Показова історія про те, як наближені до влади місцеві "еліти" через безоплатну приватизацію безкоштовно отримують державні землі.

Допомога усюди, крім НАТО: що пообіцяли один одному Зеленський та Байден

Важливим є як те, що є у спільній заяві Зеленського і Байдена, так і те, чого там немає.

Кому дістались "сімейні" скарби Януковича. Частина 4. Медіахолдинг Курченка

Цього разу мова піде про актив, який принципово відрізняється від перелічених вище. "Український медіа холдинг", на відміну від чергових резиденцій, за формою нагадував бізнес. Хоча фактично це був ще один спосіб закріпити владу і "відмити" гроші.

"Джавеліни", план реформ та $3 млрд для бізнесу: текст домовленості лідерів України і США

Володимир Зеленський та Джо Байден зустрілися у Білому домі. Публікуємо офіційний текст їхньої домовленості.

Шанс на незалежність: чому Лондон погодився на новий референдум у Шотландії

Шотландські націоналісти стали ще ближче до омріяного нового референдуму про незалежність. Чому Лондон раптом пішов на поступки?

52 поради від психолога, як батьки школярів можуть впоратися зі стресом

Щоб допомогти впоратися з емоційними проблемами та відновити ресурси, дитячий фонд ЮНІСЕФ та ГО "Смарт освіта" підготували для батьків та вчителів прості щоденні рекомендації.

Податкова амністія стартувала з 1 вересня: кого це стосується, які є ризики для декларантів та питання без відповідей

Добровільне декларування доходів триватиме рік. Хто та що повинен задекларувати, як це зробити, та які ризики для громадян несе в собі добровільне розкриття інформації про власні статки?

Від апатії до Майдану. Чи можливі протести проти Зеленського

"Українська правда" вирішила поспілкуватись із соціологами та проаналізувати останні дослідження, аби з'ясувати, чи є передумови для можливих соціальних потрясінь та чи слід готуватись до наступного Майдану.

Членство в Альянсі, війна з Росією та реформи: інтерв'ю з главою місії НАТО в Україні

Рух України до НАТО, хоч і закріплений у Конституції, досі викликає чимало запитань. Навіть у цьогорічних заявах окремі європейські політики кажуть, що наше членство в Альянсі є ближчим, ніж у ЄС; інші – значно скептичніші.
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • ...
  • 446