This version of the page http://vlp.com.ua/news (67.20.76.226) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-11-03. The original page over time could change.
Новини | Видавництво Львівської політехніки

Новини

Виходить у світ унікальний навчальний посібник для студентів історичних спеціальностей

У виданні розглянуто генезу української музейної справи у XIX–XX ст., історію розвитку найважливіших музеїв; окремі сторінки присвячено видатним музейникам – Дмитрові Яворницькому, Іларіону Свєнціцькому, Ярославу Пастернаку, Борисові Возницькому.

Історія Львівської політехніки в іменах і життєписах її ректорів

Робота над серією ректорських життєписів триває, як триває, власне, само життя. Наразі світ побачили чотири перші книги.
Для істориків, поцінувачів мемуаристики, бібліофілів і просто патріотів Політехніки – гарна пропозиція: добірка з усіх чотирьох видань за 500 грн.
Пропозиція чинна в усій мережі книгарень.
Докладніше про ці та інші видання з історії.

Для майбутніх архітекторів, дизайнерів, реставраторів

У жовтні в Інституті архітектури та дизайну Львівської політехніки почалися підготовчі курси для абітурієнтів архітектурних спеціальностей. Курси триватимуть упродовж навчального року.
Слухачам курсів напевно стане в пригоді навчальний посібник доцента кафедри дизайну та основ архітектури Тетяни Клименюк "Креслення. Рисунок".
Видання можна придбати і на сайті, і в мережі книгарень Львівської політехніки.

З нагоди Тижня першокурсника – книжкова акція для ВСІХ

11–17 жовтня – Тиждень першокурсника у Національному університеті "Львівська політехніка".
Видавництво Львівської політехніки влаштовує акцію для ВСІХ студентів і взагалі ВСІХ тих, які впродовж цього тижня купуватимуть книжки у нашій мережі книгарень.
УМОВИ АКЦІЇ прості: зробити фото у книгарні з придбаною щойно книжкою; опублікувати фото на власній сторінці і в Stories в Instagram; на фото позначити Видавництво Львівської політехніки в Instagram (@vlp.com.ua).

Дорогий Студенте, увага: добрі книжки на добру осінь

Восени все починається спочатку: сідаємо за парти, беремося до науки.
У процесі здобування премудростей придасться і ноутбук, і планшет, і телефон. І, напевно, книжка теж.
Книжкове море Видавництва Львівської політехніки чекає на своїх відважних і допитливих.
Вперед – у добру путь.

Хочете – в книгарню, а хочете – на сайт

Ласкаво просимо – поскладано по поличках

Вітаємо з Днем Державного Прапора і тридцятою річницею Незалежності України

"Історія – це тінь, яку відкидають живі.
І тінь, яку відкидають загиблі – це теж історія" (Сергій ЖАДАН)
За тридцять років, які минули від 24 серпня 1991, ми здобули великий досвід: перемог, поразок, розчарувань, падінь і піднесень. Нехай цей досвід допомагає нам рухатися далі, вірити, надіятися, любити. Кожен наш крок уперед важливий, навіть найменший. Бо Україна – це ми.
Зі Святом нас усіх!

Україна і Японія стають ближчими завдяки книжці Окабе Йошіхіко

"Чи замислювались ви, звідки беруть свій початок українсько-японські взаємини? Вважається, що перше знайомство українців з японцями відбулось у 1914 році, коли двоє українців прибули в Японію. Відомо, що одним із них був Василь Єрошенко, письменник, який, хоч і був незрячий, проте володів багатьма мовами, зокрема, і мовою есперанто. Другим українцем, який відвідав країну Вранішнього Сонця, був Василь Королів-Старий, один із засновників Української Центральної Ради..."

Освічені громадяни є окрасою Батьківщини

Вітаємо зі Святом усіх наших читачів, авторів, колег.
Живімо так, як прагне душа: без обмежень на право вибору, свободу слова, добрі вчинки. Шануймо закон, захищаймо його, скільки зможемо. Плекаймо і боронімо своє.
І ніколи не забуваймо старе класичне гасло: «Patriae decori civibus educandis» – освічені громадяни є окрасою Батьківщини.

"Геофорум–2021" відбувся

Ювілейна XXV Міжнародна науково-технічна конференція "Геофорум–2021" все ж таки відбулася – не онлайн, а наяву: від 9 до 11 червня 2021 року в смт Брюховичі біля Львова. МНТК "Геофорум" традиційно відбувається на початку літа; конференцію організовує Українське товариство геодезії і картографії за сприяння Національного університету "Львівська політехніка".
Як і щороку, Видавництво Львівської політехніки, котре давно співпрацює з УТГК, присутнє під час проведення "Геофоруму"; працівники відділу маркетингу Анна Пшик і Андрій Музиченко активно знайомлять учасників і гостей з нашими виданнями з геодезії, картографії і не тільки.
На фото – моменти "Геофоруму–2021" (нехай нікого не бентежить торішня цифра на банері як "відлуння" карантинного минулого, до якого, вірмо, більше не повернемось).

Остання субота весни – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

Першою українською друкарнею можна вважати краківську друкарню Швайпольта Фіоля, в якій 1491 року з'явилися перші книги, надруковані кирилицею. Друкарня Фіоля видавала книги у формі, яку згодом продовжили друкарні в Україні. Першу друкарню в Україні заснував у Львові Іван Федорович, вона діяла у 1573—1575 рр. А першою виданою на українських землях книгою став «Апостол» (1574), який історично започаткував розвиток друкарства в Україні...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • вперед ›
  • кінець »