This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-rosia (35.186.242.75) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-25. The original page over time could change.
Росія

Росія

25 жовтня 2021


США налаштовані агресивно реагувати на російські кібератаки – Білий дім

Уряд США застосовує широкий інструментарій для агресивного реагування на зовнішні кібератаки, у тому числі превентивні заходи захисту, впровадження інновацій, дипломатію та спеціальні контроперації в кіберпросторі, про які не оголошує публічно.


У Києві розповіли, що заважає абітурієнтам в окупованому Криму вивчити українську

Найбільш поширеним бар'єром для вступу абітурієнтів з окупованого Криму в українські заклади вищої освіти є відсутність у дітей доступу до вивчення української мови та історії України.


Україні вдалося створити надійну систему протистояння кібератакам з Росії – дипломат

З 2014 року і понині Україна витримала більше кібератак на держустанови та об’єкти критичної інфраструктури, ніж країни Європи протягом минулого десятиліття, і за цей час змогла створити ефективну систему для протидії таким загрозам.


Microsoft заявляє про нову масштабну кібератаку з РФ проти американських мереж

Компанія Microsoft заявила про викриття атаки хакерської структури Nobelium, пов’язаної з Росією, проти американських комп’ютерних мереж, схожої за тактикою і масштабами з нападом на компанію SolarWinds минулого року.


Біля «суду» в окупованому Сімферополі затримали 21 кримського татарина

В окупованому Криму біля так званого Кримського гарнізонного військового суду затримали 21-го активіста.


РНБО опублікувала список проросійських Telegram-каналів

Рада національної безпеки та оборони оприлюднила список українських Telegram-каналів, які просувають проросійські наративи та принижують національну гідність українців.


Google сплатив у Росії штрафи на $455 тисяч

Представник керівництва компанії Google Марко Панчіні на зустрічі з депутатами Держдуми РФ повідомив про сплату штрафів на суму 32,5 млн рублів ($455 тис.) через невидалення протиправного контенту в РФ.


У Туреччині затримали сімох росіян - підозрюють у підпалі лісу

На півдні Туреччини, в провінції Анталія затримали сімох громадян Росії, яких обвинувачують у підпалі лісу.


Біля кордону з РФ зупинили два авто з контрабандою та атрибутикою російських силовиків

На Харківщині співробітники Держприкордонслужби припинили спробу незаконного переміщення з України в РФ партії автозапчастин, тютюнових виробів та атрибутики російських силовиків.


Припинити війну в Україні може лише Путін, проте такого бажання наразі немає – Данілов

На Україну чекають важкі два місяці, оскільки на порядку денному стоїть питання про пролонгацію закону про ОРДЛО, і Російська Федерація хотіла би внести свої корективи в це питання. На сьогоднішній день бажання Володимира Путіна закінчити війну не спостерігається.


У Києві під посольством Росії вимагали розблокувати пункти пропуску в ОРДЛО

Під будівлею посольства РФ у Києві відбулася акція протесту проти політики штучної ізоляції жителів ОРДЛО та ненадання їм адекватної медичної допомоги під час пандемії COVID-19.


В Україні є три групи впливу, які представляють інтереси Росії – Данілов

На території України є три групи впливу, які представляють інтереси Російської Федерації і між якими йде боротьба за першість.


Справа «скіфського золота»: суд Амстердама завтра оголосить рішення

Апеляційний суд Амстердама, де відбуваються слухання по суті у справі про приналежність колекції «скіфського золота», має оголосити рішення 26 жовтня.

24 жовтня 2021


Зеркаль прокоментувала заяву Путіна про те, що «ГТС України може вийти з ладу»

Радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль вважає, що заява президента Росії Володимира Путіна про те, що нібито українська ГТС може вийти з ладу, свідчить, що в Росії, мабуть, щось замислили.


У США віднесли росіян до категорії «бездомних національностей»

Державний департамент США відніс громадян РФ, які бажають отримати імміграційну візу до США, до категорії Homeless Nationalities ("бездомних національностей" - ред.).


Європа цьогоріч теж дізналася, що таке «газовий шантаж» – Зеркаль

Цього року у Європі, дізналися, що таке газовий шантаж Росії.


Політика «залізної завіси» РФ щодо окупованих територій не спрацює – МЗС

Росія не зможе завадити мешканцям тимчасово окупованих територій сходу України та Криму комунікувати із українською владою.


Під Кам'янкою окупанти стріляли з 120-мм мінометів

Із початку доби, 24 жовтня, у зоні ООС зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.


Міноборони Латвії називає всеосяжною загрозу країнам Балтії з боку Росії

Міністр оборони Латвії АртісПабрікс назвав всеосяжною загрозу, яку в даний час являє для країн Балтії Росія, і наголосив, що РФ може скористатися будь-якими ознаками слабкості.


Петербург наприкінці жовтня закриється на локдаун

Влада другого завбільшки міста Росії оголосила локдаун через COVID-19: з кінця жовтня і до 7 листопада в Санкт-Петербурзі закриється майже все, крім продовольчих магазинів.

23 жовтня 2021


У Севастополі окупанти посадили на шість років «свідка Єгови»

«Свідок Єгови» з Севастополя Ігор Шмідт отримав шість років позбавлення волі за статтею "за організацію діяльності екстремістської організації".


Окупанти з початку доби тричі порушили «тишу», двоє українських бійців поранені

З початку доби 23 жовтня російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.


Зеркаль про «транзитну» знижку: Цей хід може допомогти енергобезпеці України

Знижка на транзит газу з РФ стосується тільки додаткових обсягів, та й загалом, вигоду від знижки отримує продавець.


У зоні ООС поранені двоє українських військових

Російські окупаційні війська 23 жовтня обстріляли позиції українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Внаслідок обстрілу двоє військових дістали поранення.


Кулеба: Росія шантажує Європу високими цінами на газ, щоб прискорити сертифікацію Nord Stream 2

Різке зростання цін на паливо в Європі викликане діями Росії, яка таким чином хоче прискорити сертифікацію газопроводу Nord Stream 2. 


У Росії оголосили в розшук чоловіка, який передав Gulagu.net відеоархів з тортурами у колоніях

МВС Росії оголосило у розшук Сергія Савельєва, який передав російському правозахисному порталу в еміграції Gulagu.net великий відеоархів з тортурами в колоніях. 


В Україну не пустили російську поетесу

В аеропорту «Київ» не пустили в Україну росіянку, яка до того відвідувала тимчасово окупований Крим.


У Росії четвертий день - понад тисячу смертей від COVID-19

У Росії десятий день поспіль реєструється рекорд за кількістю померлих від COVID-19 - 1 048 осіб. При цьому вже четвертий день долається позначка в тисячу померлих за добу, напередодні були показники 1 038, 1021, 1006.


В окупованому Криму російські силовики розпочали використовувати систему розпізнавання облич

У тимчасово окупованому Криму біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» у Сімферополі активісти зафіксували застосування системи розпізнавання облич, яку російські силовики використовують при придушенні протестних акцій у Москві та інших містах.


СБУ знешкодила банду, якою керували з-за кордону «злодії у законі»

Під час масштабної спецоперації у Сумській області нейтралізоване кримінальне угруповання, до якого входили майже 50 осіб.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2021 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-