This version of the page http://te.20minut.ua/Kult-podii (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-24. The original page over time could change.
Новини культури, культурний відпочинок у Тернополі, де і як відпочити - 20 хвилин Тернопіль

Культурний відпочинок

Дружба, Кутківці чи Центр? Впізнай район Тернополя на мапі (ТЕСТ)

Якщо ви тернополянин, то ймовірно вам знайомі назви тернопільських районів, мікрорайонів та житлових масивів Дружба, Канада, Кутківці, Пронятин. А чи знайдете ви їх на мапі? Давайте перевіримо.

Ресторан “Чайка” на однойменному острові. Яким був і як виглядав культовий заклад Тернополя (ФОТО)

Ресторан «Чайка» став чи не найпопулярнішим закладом повоєнного Тернополя. Розташований на невеличкому острівці біля перлини міста – Ставу.  Нам вдалося віднайти ретро фото цього ресторану, а в цьому матеріалі ми розповімо його історію.

Які розваги організовують для тернополян поважного віку цього тижня. РОЗКЛАД

Усі бажаючі можуть взяти участь у заходах за попереднім записом.

Район, у якому я живу. Що ви знаєте про Пронятин?

Пронятин — віддалений житловий мікрорайон Тернополя. Раніше це було село, відоме ще з 16 століття, пізніше його приєднали до обласного центру. А як добре визнаєте історію минувшини та сьогодення Пронятина? Пройдіть тест та перевірте себе.

Район, у якому я живу. Що ви знаєте про Кутківці? (ТЕСТ)

Кутківці - у минулому невелике село, що приєднали понад пів століття тому до Тернополя.  Тут народилися чимало відомих особистостей, а перед публікою виступав відомий український поет. Його ім'я ви дізнаєтеся пройшовши наш тест.  Чи добре ви знаєте Кутківці? Перевірте себе.

Не всі чоловіки є захисниками... «Невидимий батальйон» покаже вам правду про жінок на війні

Про жінок російсько-української війни (з 2014-го) почали говорити лише в останні роки, але були вони там, у самому пеклі подій, ще від її початку. Ще в 2017 році українські режисерки зняли про відчайдушних фільм, прагнучи показати, що воюють та помирають за Україну не тільки чоловіки. 11 жовтня цього року стрічку під назвою «Невидимий батальйон» продемонстрували і в Тернополі. Зо побачив на показі журналіст «20 хвилин»?

Район, у якому я живу. Що ви знаєте про мікрорайон «Новий світ»? (ТЕСТ)

Мікрорайон «Новий світ» розташований у північній частині Тернополя. Частиною Файного міста він став менше сторіччя тому, а за Польщі був частиною громади села, неподалік обласного центру. А що ви знаєте про цей мікрорайон? Пройдіть тест та перевірте себе.

Як у Тернополі святкуватимуть День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці (ПРОГРАМА)

12-15 жовтня у Тернополі пройдуть заходи до Дня захисника та захисниць України, Дня українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці

Колись тут «тусувалися» всі – від працівників ринку до журналістів: історія їдальні біля «Збруча»

Їдальню біля видавництва «Збруч» пам’ятають чи не всі його колишні працівники радянського періоду та 90-их. Низькі ціни, смачна їжа та комфортне розташування зробило його популярним і серед працівників ринку, і серед студентів. А якою ж була їдальня і чому її з теплом згадують колишні відвідувачі й досі?

Майстер-класи, джаз і батли оркестрів: у Тернополі відбудеться "Ніч у філармонії"

30 вересня о 20:00 тернополян та гостей міста запрошують на "НІЧ У ФІЛАРМОНІЇ".

Свіжий випуск

№ 42 від 20 жовтня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up