This version of the page http://vn.20minut.ua/analitika-i-publicistika (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-23. The original page over time could change.
Розслідування у Вінниці, аналітичні новини міста - 20 хвилин Вінниця

Розслідування

«Руки і куртка у нього були в крові…» Водій маршрутки побив 55-річного атовця, викладача коледжу

Скандал у маршрутці в Іллінецькій громаді. Постраждав колишній афганець, доброволець АТО, викладач аграрного коледжу. Повідомлення про конфлікт у маршрутці поширили в Інтернеті майже чотири тисячі користувачів. «Це він мене перший ударив!» — каже водій. Що ще від нього почули?

photo_camera play_circle_filled З насінням, сухофруктами і салом. Ми перевірили якість крафтового хліба вінницьких виробників

Що таке «крафтовий хліб»? Що за модне слівце? Крафтовий в перекладі означає «ремісничий». Тобто зроблений на невеликому виробництві із застосуванням ручної праці. Ми дізналися, як виготовляють крафтовий хліб в сучасних умовах, і з фахівцями Вінницького торговельно-економічного інституту перевірили якість смачних буханців, які створюють місцеві виробники.

Чому «Дорожній контроль» їздив до «Зеленбуду» і знімав таунхаус на Зарічній. Репортаж

Активісти з «Дорожнього контролю» впевнені, що директор «Зеленбуду» Ігор Любовський та його сім’я збагатились через різноманітні корупційні схеми. Сьогодні, 14 жовтня, вони влаштували автопробіг і побували під таунхаусом на Зарічній, що йде паралельно Бугу біля Київської.  За їхньою інформацією, цей таунхаус, вартість якого складає 160 тисяч доларів, належить сім’ї очільника «Зеленбуду». І не тільки він.  А тим часом атракціони у парку оцінили від 260 грн. І це зацікавило активістів з «Автомайдану Вінниччини».

play_circle_filled «Мене знайшли люди і сказали, що можу заробити». Скандал з «двійником» на виборах голови Липовця

Повного тезку кандидата на вибори голови Липовецької громади знайшли у Черкасах. Коли чоловік зрозумів, що «влип» у скандал, написав заяву, щоб зняли з реєстрації. Не зняли, хоча знають, що «куплений». Чому?

photo_camera «Ви перший журналіст, який там побуває»: як ми спустилися в підземні тунелі лікарні імені Ющенка

Понад сто років тому поряд із нашим містом побудували Вінницьку окружну лікарню для людей з психічними розкладами. Історія цього медзакладу оповита великою кількістю легенд та має у своїй біографії чимало неймовірних фактів.  У цьому матеріалі ми повідаємо про найцікавіші з них, а також вперше покажемо, що насправді ховається у темних лабіринтах лікарняних підземель.

photo_camera «Ми поховали маму ніби сирітку»: як у Вінниці хоронять померлих від коронавірусу

Майже дві тисячі людей вже померли у Вінницькій області від ковіду. Ховати їх мали згідно з рекомендаціями МОЗ, які нерідко унеможливлюють звичний нам процес прощання з рідними. Поговорили з вінничанкою, чию маму поховали у спецпакеті-мішку та закритій домовині. Побували на міському кладовищі, де облаштовані спеціальні квартали для померлих від COVID-19.  Дізналися у патологоанатома, як тепер проводять розтин померлих від коронавірусу вінничан. А також попросили представників православних церков розказати, як пандемія вплинула на чин поховання.

Афери з банківськими картками: яка схема — фейк, а що справді працює

Приходиш на банкомат зняти гроші, а в ньому стирчить чиясь картка. Після того, як спробуєте її дістати, підійде група чоловіків і скаже, що тільки що ви зняли їхні гроші.  Чи дійсно зловмисники працюють за такою схемою? Як вберегтися від шахраїв? І як правильно користуватися банкоматом?

«Знайдено. Жива». Вінничанка Наталія, яка мала летіти в Німеччину, опинилася в лікарні

Ввечері 1 жовтня зникла 23-річна Наталія Зіг-Четверик. Дівчина планувала летіти в Мюнхен, але на літак не сіла. Вчора, 3 жовтня, її знайшли поліцейські. Як виявилося, дівчина опинилася в лікарні. Вона мала летіти в Німеччину, але стала жертвою злочину. Якого? Читайте в матеріалі.

Як Церква ставиться до донорства органів? Запитали у вінницьких священиків різних конфесій

До 1967 року людину вважали мертвою, коли зупиняється її серце. Після 1967 року смерть людини констатують із моменту смерті мозку. В Україні почали робити операції з трансплантації органів не так давно. На цьому тижні завдяки донору з Вінниці пересадили серце, дві нирки та печінку трьом дітям та 17-річній дівчині. Медики мають потребу в донорских органах, але культура дарування органів для інших людей ще й досі не є популярною. Вінничани мають бажання дати згоду стати донорами посмертно. Але люди запитують, яка позиція Церкви до питання донорства органів. Ми запитали про це священиків різних конфесій.

Життя без м’яса. Розбираємося, чи дружня Вінниця до вегетаріанців та веганів

У всьому світі люди переходять на вегетаріанство і веганство передусім з етичних міркувань. Тобто вони проти споживання тварин, їх насильницького утримання та використання в будь-яких корисливих цілях.  Серед вінничан теж є чимало таких людей, які з тих чи інших причин відмовилися від вживання м’яса або взагалі будь-яких продуктів тваринного походження.  Дізнаємося, чи у Вінниці спеціалізовані магазини та заклади громадського харчування для вегетаріанців і веганів.

Свіжий випуск

№ 42 від 20 жовтня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up