This version of the page http://www.kadrovik.ua/articles (77.120.124.80) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-09. The original page over time could change.
КАДРОВИК.UA. Головний кадровий журнал України.. Статті
Отримувати новини

Вхід

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Забули пароль?
Реєстрація

Оформлення різних видів довідок

29.09.2021
Які види довідок дозволяється створювати в електронній формі? Які види довідок слід засвідчувати відбитком печатки юридичної особи? До обов’язків якого структурного підрозділу юридичної особи належить підготовка та видавання працівникам довідок біографічного характеру?

Порушення правил здійснення господарської діяльності і відповідальність

13.09.2021
Українське законодавство не має чіткого визначення поняття незаконного підприємництва, проте з аналізу правових норм ми можемо бачити способи його вчинення. Відповідальність за незаконне підприємництво може передбачатись такими кодифікованими нормативно-правовими актами ...

Навчальні відпустки працівникам: терміни й особливості надання

07.06.2021
Відповідно до чинного законодавства відпустку в зв’язку з навчанням роботодавець надає працівникам, які навчаються без відриву від виробництва. Строк, період і підстави надання таких відпусток залежать від багатьох умов.

Виплата заробітної плати за час відпустки

04.06.2021
Працівнику терміново потрібно взяти відпустку для догляду за хворою матір’ю і він, як виплатити заробітну плату за час відпустки?

Правове регулювання роботи сезонних працівників

01.06.2021
Сезонними слід вважати працівників, які приймаються на сезонні роботи, тобто на роботи, які в силу природних і кліматичних умов виконуються не цілий рік, а протягом певного періоду (сезону), що не перевищує шести місяців, та які включені в перелік сезонних робіт, наведених в Списку сезонних робіт і сезонних галузей (затверджений постановою Кабміну 28 березня 1997 року № 278).

Виплати ФОП та працівникам в період весняного локдауна: розміри, умови та обмеження

29.03.2021
Прем’єр вже пообіцяв виплатити по 8 тис. грн підприємцям та найманим працівникам у червоних зонах. Розмір таких виплат навіть можуть підвищити до середньої зарплати в області.

ЕЛЕКТРОННА ТРУДОВА КНИЖКА в запитаннях відповідях

25.03.2021
10 березня 2021 року опубліковано підписаний Президентом Володимиром Зеленським Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який Верховна Рада ухвалила 5 лютого цього року.

Виправляємо помилки у трудових книжках

15.03.2021
Хто має право виправити виявлену в трудовій книжці помилку та внести правильний запис? Виправлення до трудової книжки може вносити лише той роботодавець, який зробив неправильний або неточний запис. Відповідно до пункту 2.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 93 року № 58 у разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконується роботодавцем, де було зроблено відповідний запис.

Не декларуєте працівників — сплатіть штраф!

02.03.2021
Державна служба з питань праці має право перевіряти, як бізнес виконує трудове законодавство. Тут ми розповідаємо про порядок перевірки оформлення працівників та про те, які штрафи доведеться сплатити за працівників, чия праця не задекларована

Звільнення в запас після закінчення військової служби за контрактом

22.02.2021
Особи, звільнені з військової служби, зобов’язані в п’ятиденний строк прибути до районних (міських) військових комісаріатів для взяття на військовий облік

Сторінки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • наступна ›
  • остання »