This version of the page http://itukraine.org.ua/code-summer.html (185.104.45.87) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-06. The original page over time could change.
Асоціація "IT Ukraine" - CODE Summer: First Steps in IT

CODE Summer: безкоштовні літні курси програмування для дітей

Ініціатива Комітету з питань освіти

Опис проекту

"CODE Summer: First Steps in IТ" - це безкоштовна освітня програма від Асоціації "IT Ukraine", яка складається з кількох етапів та розрахована на школярів та студентів віком від 12 до 17 років.

Під час навчання за програмою "CODE Summer" діти матимуть можливість створити проектні команди для роботи над реалізацією своїх технічних ідей, відвідати офіси українських ІТ-компаній, додаткові тренінги з soft skills та проектного менеджменту. Навчальний процес проходитиме під координацією та наглядом менторів – досвідчених ІТ-фахівців з провідних українських та міжнародних компаній.

Ініціатива відбувається за підтримки Міністерства освіти та науки України, Комітету Верховної Ради з питань інформатизації і зв’язку, Департамента освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Української академії лідерства; вищих освітніх закладів: Київського політехнічного інституту ім. І.Сікорського, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Київського національного університетк культури і мистецтв. Також в організації допомагають компанії-учасники Асоціації - Svitla Systems, Daxx BV, DataArt, SoftServe, EPAM, Luxoft, GlobalLogic та Valtech.

Проблематика

За даними Державної служби статистики, у 2017 році понад 12.000 абітурієнтів поступили до вищих навчальних закладів України на технічні спеціальності. За даним показником наша країна займає провідні позиції у Центральний та Східній Європі, проте, враховуючи потенціал та динаміку росту ринку інформаційних технологій в Україні (близько 20% рік до року), вітчизняна ІТ-індустрія здатна надати значно більшу кількість високооплачуваних робочих місць для кваліфікованих спеціалістів. Ініціативи, подібні до CODE Summer, спрямован саме на те, щоб залучити до роботи в ІТ-сфері підростаюче покоління.

Мета:

Популяризувати цифрові технології серед молодого покоління, надаючи можливості засвоїти базові навички програмування та за результатами навчання створити свої власні проекти ІТ-сфері. 

  • 1286
  • 3
Поділитись

Перегляньте також

Join IT: Профорієнтаційні зустрічі зі школярами

Ініціатива Комітету з питань освіти

Зустрічі фахівців галузі зі школярами старших класів, які мають на меті схилити дітей приєднатись до ІТ-спільноти

Читати більше